Scudo Sports

Sele mi sele kılıfı mı?

@TatanQa_tr iade alıcaklarını sanmam çünkü taktığınızda keleçpeçeler şasesini sıkıştırınca boyada iz bırakıyor ve bunu bahane ederek iade iptal ediliyor

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Scudo
@Yagizz2 Ben de aynı şeyi düşünüyorum zira bi olta attık bakalım kabul ederlerse ne ala :)

Aslında konforundan tam emin olsam 180TL popom için bişi değil , zira o acı başlayınca 1,5 saat sonra falan keşke selem rahat olsaydı diyor insan ki pedli taytım dahi var.

• Beğen
Tepkiler: FoldingRider
kesinlikle sele.
kılıfın hijyen sorunu var.
taytsa her zaman giyemezsin, yeterince sayıda taytın olmayabilir falan.

@TatanQa_tr neden o kadar çok para harcıyorsun ki şehir bisikleti kullanıyosan jelli ve yaylı GENiŞ sele arıyosan Selle royal sky alsana

@Yagizz2 Hocam boyum 1.83 , kilom 78 . Uzun turlarım da oluyor , şu ana kadar en uzunu 4 saat sürdü ama amacım daha uzun turlar ( 100km+) . Bu uzun turlarda bahsettiğiniz sele sorun çıkarır mı ? Çünkü şehir içi dolaşma ve kısa turlar için deniliyor sky için.

• Beğen
Tepkiler: FoldingRider
@TatanQa_tr yani o kısmını bilmiyorum ama ben memnun kaldım kilom çok kalça kemiklerim geniş basıyor ve sky ın royalgel olanı ( min fiyatı 120 tl olan) ı çok rahattı ve 4 saatlilk çatalca erguvan festivalinde kullandım baya rahattı 60 65 km civarı 1 molalı şekilde imkanın varsa dene seleyi birisinde ama royalgel olmayanını deneme nasıl ayırt edersin onuda söyliyim fiyatı 49-89 arası olmıcak ve üst kısmında beyaz renkt ROYALGEL logosu olucak

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Arkadaşlar merhaba
Önümüzdeki ay minimum 10 günlük uzun bir tur planlıyorum.
Geçen sene yine 10 günlük kamplı bir tura (yaklaşık 600 km.) gittiğimde orta kalite jelli pedli taytım malum bölgede açık yara yaptı.
Bunu öneriyorlar ancak o da stokta yok. Olan yerlerde de uçuk fiyatlar istiyorlar.
(link)

En azından bu tura özel ekonomik olması adına mevcut pedli taytımla beraber kullanmak için jelli sele kılıfı arıyorum. Biraz araştırdım çok fazla marka ve model var. Önerecek arkadaşlara şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.

Örnek:
(link)

(link)

@Pino Kyo

böyle tur planlarını görünce bi ahh çekiyorum imreniyorum size inşallah güzel, eğlenceli ve rahat bir tur olur. bende zamanında brooksa geçmeden önce sizin gibi jelli tayttır, pofuduk seledir, yaylı seledir, jelli kılıftır bir çok şeyi denedim, sırf brooks pahalı diye almamak için 2-3 brooks parası harcayınca brooksa geçtim 500-1000km sonra alışıyor ve senin bir parçan gibi rahat ettiriyor... tavsiyem hemen alın tura kadar antrenmanlarınızda kullanın tura çıkarken alışmış olur yolda rahat edersiniz, tayt kılıf vs. derdinizde ortadan kalkar

• Beğen
Tepkiler: Ƥinokyo
@Pino Kyo
Hocam tayt vb durumlar uzun turlarda her zaman sıkıntı çıkarıyor benim size tavsiyem Selle Royal Respiro 5131 HRT yönünde olacaktır, bu arkadaşın kendisini geçtiğimiz Ttemmuz ayında satın almışım önce ki selemde oldukça rahat bir sele olmakla birlikte, kendisi ile tanıştıktan sonra çile çektiğimi anladım.

• Beğen
Poponuz nasıl haşat olmaz?

1. İyi, kaliteli ve amaca uygun bir sele. (Tur selesi mi, yol selesi mi)
  2. Doğru sürüş pozisyonu. (Rahat diye yol bisikletine tur selesi takmayın yani)
Bonus: Doğru kıyafet. (Pedli tayt candır)

• Beğen
Brooks + Tayt

• Beğen
Vay arkadaş! İnsan vücudunda rahatına en düşkün organ g.t diye zamanında aman Selle Italia olsun aman karbon olsun diye bi tomar parayı gömdük selemize ama malum organı yine rahat ettiremedik. Şimdi bütün dostlar fikir birliğine varmış Brooks diyor. Aklın yolu birmiş. Eyvallah, ne yapalım, alacaz. Başka çare yok.
Çok sağolun arkadaşlar....

Arkadaşlar merhaba Aliexpress te güzel seleler var görüntü olarak kullanan var mı hiç marka tavsiyesi olan?

Arkadaşlar merhaba
Carraro Flexi 121D bisiklet satın aldım geçenlerde. Fakat selesi oldukça rahatsız edici. Bazı videolara baktım tanıtım yapan onlarda aynı sorundan bahsetmiş. Yeni bir sele mi alayim yoksa kılıf ile halledebilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
Arkadaşlar merhaba
Carraro Flexi 121D bisiklet satın aldım geçenlerde. Fakat selesi oldukça rahatsız edici. Bazı videolara baktım tanıtım yapan onlarda aynı sorundan bahsetmiş. Yeni bir sele mi alayim yoksa kılıf ile halledebilir miyim?

İlk önce hayırlısı olsun.

Sorduğunuz sorunun cevabı kişisel tercihe bağlı olsa da, benim görüşüm:
- Seleye alışırsınız, ben bu yöntemi uyguladım. 1-1,5 saate kadar idare ediyorum.
- Seleden memnun olunmaması durumunda, yeni sele almayı tercih ederdim. Piyasada Selle Royal'in jelli yada başka markaların çok güzel komforlu seleleri var.

Bizde çocuk bisikleti için kılıf var, fark yaratsa da günlük kullanım için yeni sele daha uygun olur diye düşünüyorum.

İlk önce hayırlısı olsun.

Sorduğunuz sorunun cevabı kişisel tercihe bağlı olsa da, benim görüşüm:
- Seleye alışırsınız, ben bu yöntemi uyguladım. 1-1,5 saate kadar idare ediyorum.
- Seleden memnun olunmaması durumunda, yeni sele almayı tercih ederdim. Piyasada Selle Royal'in jelli yada başka markaların çok güzel komforlu seleleri var.

Bizde çocuk bisikleti için kılıf var, fark yaratsa da günlük kullanım için yeni sele daha uygun olur diye düşünüyorum.
Şimdi Decathlon'a gidiyorum bisikleti aldığım yerde sele kılıfı yokmuş. Orayı önerdiler bakalım alışmaya çalışacağım artık

Şimdi Decathlon'a gidiyorum bisikleti aldığım yerde sele kılıfı yokmuş. Orayı önerdiler bakalım alışmaya çalışacağım artık
kılıf hikaye. kendine uygun bir sele bul ve bisiklet taytı kullan.

Kılıf hiç bir işe yaramadığı gibi pedal çevirdikçe sele üzerinde kaydığı için ve hava akışını kestiği için daha çok rahatsız ediyor. Selenin çok yumuşak olması sert olmasından daha çok zarar. tecrübeyle sabittir. Sele ayarı düzgün yapılmalı!

Geri