Scudo Sports

Sele problemi

iris yada brooks sele herkese aynı uyumu sağlıyor mu gerçekten? bende sele arıyorum

• Beğen
Tepkiler: muratokan
Scudo
Eger ki selenizi bir ay denemediyseniz baska sele almaya gerek yok. Bir ay aci cekmeye deger mi? Bence deger. +500 km oldu ve yavas yavas alismaya basladim

@muratokan benim sıkıntım selenin dar olması, benim toto biraz geniş, bu yüzden selle royal spor sele aldım 65 TL ye bakalım iyi geldi .

• Beğen
Tepkiler: muratokan
@BurakLEE hayirli olsun. Gule gule kullan :)

• Beğen
Tepkiler: BurakLEE
Mrb, bende seleden şikayetçiydim. Bir kaç farklı seleye boş yere para verdim. En sonunda brooks b17 aldım. Keşke ilk bu seleyi alsaymışım diyorum. Yaklaşık 300 km oldu. İlk gün ile bugün arasında çok fark var. Kitabi olarak 750-1000 km.de tam olarak esnemiş olacak.

• Beğen
Tepkiler: BurakLEE
Yeni konu acmak yerine buraya yaziyorum

Sele royal kullaniyorum toto agrisi yok ama testisle anus arasindaki bolge yarim saatde acayip uyusuyor, sizce sorun ne, ne yapmaliyim

• Beğen
Tepkiler: ÆSir

Sele royal kullaniyorum toto agrisi yok ama testisle anus arasindaki bolge yarim saatde acayip uyusuyor, sizce sorun ne, ne yapmaliyim
5-10 dakika aralıklarla 15-20 saniye ayağa kalkıp sürerseniz uyuşma probleminiz olmayacaktır.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: omeryildiz
Sürüş sırasında tayt kullanmıyorsanız sık sık ayağa kalkıp kan akışını sağlamalısınız. Bunlara rağmen oluyorsa seleniz iyi değildir.

Aynı sorunu bugün yaşadım. 12 km sonra falan ayağa kalktığım an o acıyı yaşadım. Bisikletin kendi selesi üstünde. Eğer sele çözümse bu acıyı yaşatmayacak sele önerisi isterim.

Sele yüksekliğini kontrol edin, ve ileri geri açısına da bakmanız lazım, ayrıca yukarı aşağı eğik derecesi de önem kazanıyor bence.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@yavuzkosar ve bunlara rağmen sele vücuda uygun değilse problem yaşamak kaçınılmaz. İşin kötüsü en azından birkaç sele denemeden uygun olanı bulmanın zor olması :/

Seleyi bir santim kadar ileri alın, ucunu çok hafif öne eğin. Gidon ile sele arasında ki uzaklık fazla olduğunda oturma kemikleri selede olması gereken yere değmez, bu da bütün ağırlığı bahsettiğiniz alana yığar. Ayrıca sele yüksekliği ve gidon yüksekliği ayarları da kontrol edilmeli, sele yüksek gidon çok alçaksa yine bu bölgeye baskı oluşur. Oturma kemiğiniz selenin en geniş bölgesine değmeli.

@MuratHan büyük umutlarla aldığım selle Royal respiro seli belimi ağrıtıyor. Sekeyi yükseltmeyi denedim ama yazınızda bunun kötü olduğunu gördüm. Sekeyş olabildiğince arkaya aldım bu defa. acaba gidon boğazı ile gidonu biraz yükseltmek doğru bir karar olabilir mi?

@MuratHan büyük umutlarla aldığım selle Royal respiro seli belimi ağrıtıyor. Sekeyi yükseltmeyi denedim ama yazınızda bunun kötü olduğunu gördüm. Sekeyş olabildiğince arkaya aldım bu defa. acaba gidon boğazı ile gidonu biraz yükseltmek doğru bir karar olabilir mi?

Öncelikle sele nin beli ağrıtma gibi bir etkisi olmadığını belirterek bir iki tavsiye verebilirim. Yanlış kadro seçimi, yanlış kadro ayarı, olması gerekenden yüksek sele ayarı, düşük gidon ayarı ve sele ile gidon arasında ki mesafe, bu beşinden bir ya da ikisin de sıkıntı yaşıyorsunuzdur. Bunlara ek olarak fizik olarak hazır da olmayabilirsiniz. Öne eğilerek yapılan sürüşler de, ya da gidona uzanmalar da beden buna alışmamış ise esnemeye bağlı belde ağrı olabiliyor. İşin açıkçası tüm bu etkenler birbiri ile bağlantılı, sıkıntının hangisinde olduğunu iyi tespit etmek gerekiyor. Sele yüksekliğini iyi belirledikten sonra sadece gidon ayarları ile oynayabilirsiniz. Gidonu yükseltip, alçaltarak ya da gidon boğazının uzunluğunu bir iki santim kısası ile değiştirip yakınlaştırarak çözebilirsiniz. Sele yüksekliği yapmanız gereken ilk ve en önemli, sabitlendikten sonra oynanmaması gereken ölçüdür.

• Beğen
Tepkiler: tasdelen
Geri