Scudo Sports

Sele seçimi (sportourer zoo gell)

laciverti

Forum Demirbaşı
Tepki
581
Bisiklet
Cannondale
Merhaba ,

"Sportourer ZOO Gel ve Flow

Vücut anatomisine uygun olup sportif sürüşlerde oldukca konfor sağlar.Silikon jel kullanılmıştır.Selle Italia firmasının yeni ürünleri arasındadır.330 gr. ağırlığındadır."

Bu seleler konfor , uzun yol sürüşü ve sportiflik açısından bir denge sağlıyor gibi geldi bana. (üstelik 330 gr)

Olumlu ya da olumsuz görüşü olanlar, kullanmış olanlar var mı acaba..? Bilgi ve deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.
seleleri aşağıdaki linkde inceleyebilirsiniz.
(link)

dostlukla.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa AKAN
Scudo
Bir ara ben de kullandım. Zoo Man Gel modelini.Ayrıca hiç de dedikleri gibi 330 gram değil.Bendeki 407 gram idi.Fakat uzun tur yapacaklar için biçilmiş kaftan,çok rahat bir sele.Arkadaşıma sattım daha sonra seleyi ve onla İzmir-Marmaris-Bodrum turu yaptı ve döndüğünde bana teşekkür etti.Daha önceki tüm selelerde belli mesafeden sonra acı duyarken bunda ne acı çekmiş ne de yara olmuş.Almayı düşünenler için prostat baskısını düşünerekten ortası yarık OLMAYAN Man Gel modelini almanızı tavsiye ederim.Dikkat bu seleyle teknik iniş tarzı şeyler hiç olmuyor. :) Arka tarafı 160 mm genişlikte ve kendinizi arkaya verirken bacaklarınız seleye takılıyor veya sürtüyor. :)

Teşekkür ediyorum Önder.
Farklı tipleri var, hepsinde arka bölüm aynı şekilde geniş mi acaba..?
Anlattıklarına göre bana (amacıma ) uygun bir sele.

Zoo Man ağır bir model ve daha tur ağırlıklı sanıyorum.

zoo flow 320 gr. Daha ince yapılı olmalı.
Dostlukla.

Prostatına baskı yapmak isteyenler mi flow modelini tercih ediyor? Yok böyle bir şey.

Zoo Gel ve Zoo Gel Flow modelini tavsiye edebilirim. Hem fiyat yönünden, hem de ağırlık olarak avantajlılar (diğer modellerde sele bir elastomer tabakaya oturuyor, bunda ise o yok). Çok rahat selelerdir. Alışma süresi, "nasır tutsun öyle rahat edersin" gibi ön koşullar gerektirmez. Direk binip saatlerce sürebilirisiniz. Uzun yol için biçilmiş kaftandır. Selle Italia'nın bir yan ürünüdür Sportourer. Ağırlık -+330 gr olarak girilmiştir ve doğrudur.

@laciverti

Selelerin ebatları kendi sitesinde yazıyor.Bence Zoo Gel'den daha geniş ve büyük bir model almaya gerek yok.En makul olanı o diyebilirim daha büyüğü artık pek de hoş olmuyor.

@Barış Kılınç

Arkadaşım bir süreliğine kullandığım seleyi niye burada farklı şekilde anlatayım ki? 330 olarak söylenmesine rağmen sele 400 gramın üstünde geldi işte.
https://www.bisikletforum.com/showpost.php?p=545842&postcount=30
Prostat konusuna da değinirsek.Flow modelleri kumar gibi.O bölgeden geçen damar ve sinirler her kişinin anatomisine göre farklılık gösterebiliyor.Eğer bu damar ve sinirler o boşluğa denk geliyorsa ne ala.Fakat tam tersi bir durumda bu damar ve sinirler seledeki yarığa denk gelmiyorsa selenin kalan ufak alanında çok daha fazla baskıya mağruz kalıyorlar.

Merhabalar Önder beyin selenin ortasındaki yarıkla ilgili düşüncesine sonuna kadar katılıyorum kendimden örnek vermem gerekirse ortası yarık bir sele kullanıyordum ve hiç rahat değil tersine artı bir rahatsızlığa sebebiyet verdi tabi aynı seleyi kullanan bir akadaşımda çok rahat olduğunu söylüyor. Sonuç olarak Önder beyin söylediği gibi durum kumar gibi , ben bisikletimin selesine ağrı yaptığından doğru düzgün oturamadım bir süredir eski sert selemle devam ediyorum eski selem ortası yarık olmayan ucuz yollu noname fason bir sele şimdi zoojel modelini denemeyi düşünüyorum saygılar..

iki seleden birini almayı düşünüyorum yardımcı olurmusunuz...(link)
(link)

bende hort yapabilir miyim? sele banada lazım benimkide acıtıyor,yutubede gördüm bir karton üzerine sert zeminde oturup leğen kemik genişliğini ölçüyorlar ona göre seçiyorlardı.

Geri