Scudo Sports

Sele seçiminde “iyi” sele mi “uyan” sele mi?

Burada önemli iki bokta doğru sele ve doğru kadro ölçüleri. Selen doğru ölçüde olacak, kalça kemiklerine uyacak ilk nokta bu. İkinci olarak doğru kadro ölçüsü olacak ki selenin aynakolla olan mesafesi, gidon ve boğaz ile olan mesafesi doğru olsun. Sonrasında ileri-geri ve yukarı-aşağı ölçüleri ayarlanacak.

Sele ölçüsü doğru olsa bile kadro boyu yanlış ise bacaklar normal oturuşta sürmüyorken doğru otursanda seleye sürmeye başlayınca bacaklar aynakolda rahat etmek için pozisyonu değiştirecek ve sele doğru olsa dahi yanlış şekilde oturacaksın..
Kısaca doğru ayar önemli:)

Scudo
@Mehmet Metin Levent
Ben de öyle düşündüm. Hatta ondan ziyade yol ergonomisine uyar mı diye düşündüm.
Fiyatı da uygunmuş aslında

@Kuzey Ege
Şehir bisikletinde fizik sele geldi, flatbar yol bisikletinde pro sele geldi. Ikisini de değiştirdim. Ama freccia yi bulana kadar cebimden 300 lira uçtu gitti. Siz deneyin isterseniz. Beğenmezseniz 5 paket sigara parası. İçenler için tabii :)

Bende eski bisikletinde olduğu gibi rectus sele kullanırdım süngerli bu seleye oturduğum anda rahatlama hissim 2 saat sürerdi. Ama bu süre sonunda popoda tahrişler ve ortasında acılar oluşurdu. Bu selenin aynı tipte iyi malzemelisi varsa o sele muhakkak benim için hem en iyi sele olur hemde en uyan sele olur kanaatindeyim...

• Beğen
Tepkiler: Koray Gürel
brooks swift kullanıyorum. önceki seleme göre çok daha iyi ama 3 saat üstü sürşlerde gene de kıçım ağrıyor. pedli tayt kullanmayı sevmiyorum. önerilere açığım :)

İyi sele = Uyan sele

@Mehmet Metin Levent Hocam gerçekten iyi bir sele mi ? Fiyatı çok uygun 55 - 60TL civarında .

Benim Salcano 'da üzerinde gelen sele 1 saatte çok sıkıntı yaratmıyor padli tayt ile ama dün 3.5 saat sürdüm 40km sonlara doğru habire oturup kalktım şu an bir acı yok tabii ama sürüş esnasında can sıktı epey.

benim sele şu (taze foto :) ) :

(link) (link) (link)

Beyler ben şöyle bir sele buldum
Screenshot_2018-09-01-13-46-47-990.jpeg
Deri sele hakkında ne düşünüyorsunuz benim şimdiki sele salcanonun stok selesi var brooks değil ama beni idare edermi parasına değermi yoksa alttaki oluklu seleyimi almalıyım
Screenshot_2018-09-01-13-47-57-715.jpeg

@Bisiklet sever 93 Ben aynı selenin beyaz olanını büyük umutlarla almıştım fakat birkaç ay dayanıp satıp geçtim ... :(

@historiyst

Hangisini alttaki mi usttekimi

@historiyst

Peki memnun kaldınız mı o oluk bir işe yarıyor mu biraz bilgi verirseniz sevinirim

Ben şahsen çok memnun kalamadım ilk 10 km civarı idare eder lakin sonrasında ayağa kalkıp durdum ya bende anormallik var belki de size uyar ... :kahve:

Valla bende aynı acıdan muzdaribim tahriş ve kızarıklık dolayısıyla ara verdim sanırım Sele işi benim de sorunum olacak

@bianchi10
Salcanonun kendi selesini kullaniyorum. Sizlerdeki gibi agri olusmuyor. Testisin uyusuyordu komple. 10 km sonunda varligindan emin olamayip durup bakiyor dinlendiriyordum. Babam sedona gusto almisti. Onun selesi bu resimdeki gibi. O bisikleti denedim kesinlikle hicbir agri ve testis uyusmasi karincalanmasi olmadi. Sadece cok yaylaniyor. O kismi hosuma gitmiyor. Bu sele ise yariyor gibi. Dikkatimi cekti salcanonun selesinin ucu fazla uzun. Bunun kisa. On tarafa baski yapmiyor. Salcano baski yapiyor sanirim bu yuzden uyusma.

Şuana kadarki çıkarımlarım

>Herkes kendine uyan seleyi bulacak

Kendi adıma ilk olarak
>oturma kemikleri açıklığı ile sele ölçüsü uyumunu kontrol edeceğim. Kemik aralığım 14 cm çıkt, seleyi ölçüp bakacağım. Burda bir uyumsuzluk varsa zaten gerisi boş.
>Selenin yatay açısı ile oynayacağım. Genelde dropbar altını az kullanıyorum, üst kısmı kullanarak dik pozisyonda sürüyorum. Bunun etkisi olabilir, deneyeceğim.(diğer ayarların yükseklik, ön,arka uygun olduğuna inanıyorum)
>Sürüş sıklığını arttırıp vücudun uyum sağlayıp sağlamadığına bakacağım.
>Tüm bunlar sonuç vermezse farklı bir model seleye yatırım yapıp dua edeceğim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Bisiklet sever 93
Hangi bisikleti, ne sıklıkta, hangi duruş şeklinde bindiğinizi bilmeden, pelvis ölçünüz ve esnekliğinizi bilmeden sele önerisi yapan olursa pek sağlıklı olmasını beklemeyin. Bu saydıklarım önemli kriterler :harika:

Geri