Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele ve gidon ağrı yapıyor.

Scudo
İyi günler, pedli bisiklet taytı aldım shimano'nun ,pedi 3d yazıyordu yaklaşık 100kmlik bir turda kullandım sele acımı azalttı ama tam olarak bir çözüm olmadı. Aldığım tayt'ın kalitesi ile ilgili bir durum mu ?

Aldığım tayt'ın ve ped'inin fotoğrafları,
s-l300.jpg
bre-pad.jpg

• Beğen
Tepkiler: historiyst
Merhabalar yol bisikletine yeni gectim sayılır yaklaşık 2000 km kullandım ama kollarımda ve popo da agrı bitmedi , sele ve gidon pozisyon nasıl olmalı ,

pedli tayt işe yarayabilir

@Punctum
Okudum gidon ayarı ile oynadım daha azaldı gibi

@Okaancet fotograf varsa daha iyi yorum yapabiliriz, ya bisikletin ya da bisiklete binerken sizin

@Muratb1 Ben de alidayıdan birkaç tane farklı tayt/şort aldım padli jelli vs hepsi tam bi çözüm sağlamadı ... :(

şu gidon ağrısından ben de muzdaribim sanırım gidonu tutarken bileklerim kıvrıldıgından oluyor

@Desert Fox
Bende de uyuşma oluyordu, gidonu genişletip selenin açısını düzeltince sorunlarım sona erdi. Şu konuda gidon değişim sürecini ve tecrübelerimi aktardım. Gidon problemi? (2.sayfadan itibaren) ek olarak uzanma mesafesi de önem arz ediyor.

@Okaancet sele bana biraz alçakta gibi geldi , yan tarafınızdan çekilen bir resim gerekiyor kollarınızın açısını görmek için

Boyum 177 bisiklet 54 kadro

Selenin yüksekte olduğunu söyleyen oldu

Dosyalar

• 2299E62C-641F-49D1-81B5-B17388C15E39.jpeg
    2299E62C-641F-49D1-81B5-B17388C15E39.jpeg
    226,1 KB · Okunma: 56
  • 159024CA-BA3A-44BB-BF5F-61321C4CDF54.jpeg
    159024CA-BA3A-44BB-BF5F-61321C4CDF54.jpeg
    243,8 KB · Okunma: 54
@Desert Fox tutuştan ve bilek acisindan kaynakli bu agri ileride bilekte sinir sıkışmasi yapabilir bu konuda dikkatli olun bu popo agrisi gibi iki ayaga kalkayim mabadim nefes alsin olayi degil ciddi bence

@Okaancet

E301A63A-35D1-447C-9E30-4124633D8EE6.jpeg

Bisiklet size biraz küçük olduğundan üzerinde çok dik duruyorsunuz. Vücudunuzun belki de %95 ağırlını sele alıyor. Ayrıca seleniz size göre alçak,(diz pozisyonunuzdan belli ediyor) bu da seleye binen yükü arttıran etkenlerden. Dirsekleriniz çok katı ve gergin. Örneğin 2 saatlik bir sürüşte çok ağrıyor olmalılar.
Bisikletin küçüklüğü asıl sorun değil, aşırı küçük değil sonuçta. Asıl sorun kollarınızın çok gergin ve dümdüz duruşu. Bu hem daha dik olmanıza sebep verip seleye daha çok yük demek, hem de sürüş boyunca kaskatı duran kollar demek. Gidon boğazını çok az büyütüp, kolları biraz kırık tutsanız iyi gelebilir. İş sizde bitiyor diyebilirim o_O

road(1).jpg

Yol bisikletinde o kadar dik duruyor olmamanız lazım :naslyany:

Bakın buradaki arkadaşa da kadro küçük geldiği için dizlerini tam açamıyor ve kolları çok gergin :eek::eek:
VäikeRatas-254x300.jpg

Ben salcan xrs 060 kullanıyorum boyum 1.83
Kilom 85 bisikletin üzerinde 17 kadro yazıyor ve benim için tam boyuna uygun ama nedense 30 km üzeri turlarda belim çok ağrıyor buna bir çare varmı acaba

Geri