Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele ve gidon ağrı yapıyor.

@Bisiklet sever 93

Bisiklet üzerinde fotoğrafınız var mı

Scudo
Arkadaş bir tane 60tllik, bir tane 75tllik son olarakta bir adet 200tl sele almama rağmen bir türlü istediğim huzura kavuşamadım ya.:aglyrmngaa: Geniş sele aldım, sürtünmeden kıçım yanıyordu. Biraz dar sele aldım bu seferde bir süre sonra ağrı yapıyor.(btwin turuncu pedli tayt var) En son aldığım ürün bu,
(link)
Sürüş tarzım moderate, yer yer atletik oluyor. Pelvis kemiği genişliği 12-13cm tam emin değilim.Şimdi direk olarak bu seleye oturunca aradan yarım saat geçtikten sonra hafif hafif acımalar oluşuyor,kıçımı seleden kaldırdığım an rahatlama oluyor.Bazense hiç rahatsızlık duymuyorum. Seleyi yukarı kaldırdım,aşağı indirdim, ileri -geri çekti.Türlü türlü kombinasyonları yaptım,aha olay budur diyemedim bir türlü.En son bu seleye,şu jelli sele üstü kılıflar var.Onlardan aldım, ağzı sızı gitti.Bu seferde penis torbası oralara sanki daha fazla baskı oluyor hissetiyorum.Hani çekiniyorumda,daha evlenmedik çoluk çocuğa karışmadık.Genç yaşta başımıza bir iş açmasın bu şeytan icatı.:D
Ölçülere göre ayarlama olayına çok gitti.youtubede bir eleman bazı ölçülere göre bisikletin orta göbekten selenin üstüne kadar olan mesafesini ayarlamayı göstermişti.O ölçüde kullanıyorum ama pek fayda etmedi.Seleyi, burnu aşağıya dönük ayarlayınca çok rahat ediyorum,minder gibi oluyor.Lakin bu seferde yük kollara gidona giriyor ve her ani frende gidona çıkıyorum:pSeleyi düz yapıncada penis bölgesine çok baskı geliyor.Acaba kat kat giyiniyoruz ondan mı oluyor bilemedim(tayt,içlik, bisiklet pantalonu)En son bunu gözüme kestirdim,ne dersiniz bu sefer olur mu değer mi ?
(link)
62f888c3-71fb-4b1f-80fa-81809eec45ec.jpg

Serkan Mıstınoğlu

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Raptor8
Aynı durumdayız benim yol bisikletindede mevcut ama daha çok kollarım ağrıyor benim kalçalarda bir sıkıntı yok bazende belim ağrıyor o kadar ayar yapmama rağmen daha rahat edemedim,kadro boyu da uygun boyum173-174 bacak boyum 80-81 kadro boyu 52 cm gidon boğazını değiştirsemmi diyorum acaba.:kötü::ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Sele ağrısı ciddi bir problem... Sele seçimi de çok önemli bir konu, nette bir sürü video vs var. Yok kartona oturuyorsun kalça kemiği bin genişliği ni olcuyorsun ona göre aliyorsun vs.

En iyi sonucu köpük veriyor aga... Videolar ı izleyin sonra aynı şekilde köpüğe (TV kutusunda n vs çıkıyor ya :):)) oturup kalça kemiği genişliğini tespit edin. Ona göre sele alın ve değiştirmeyin
Sele onemli...özellikle yol bisikleti nde adamı agridan öldürür!

Her şeye rağmen her gün çok uzun mesafe yapabilen insan?!! Lar var demek ki kişiye göre değişebilir bir durum söz konusu... GCN deki elemanlar da "arada dinlendirin! Yani gerekiyorsa binmeyin! Diyor ben yapabilene saygı duyuyorum. Her gün 70-80 üstü ben yapamıyorum ağrıdan dolayı

Bir de her şey uygun olsa da arada kalkıp beli ve kalçayı bir dinlendirmek gerek. Doktorlar evde bile sürekli aynı pozisyonda kalmanın sakıncalı olabileceği ni söylüyor. Kan akışını sağlamak lazım

Bir seleden rahatsizsaniz problemin tam olarak ne oldugunu bulun. Yeni selenizi de ona gore tercih edin.
  • Burun kismi cok genis ve kasik bolgesine mi vuruyor?
  • Arka kismi olmasi gerekenden dar ve oturdugunuzda damarlariniz eziliyor ve uyusma mi oluyor?
  • Arka kismi olmasi gerekenden genis ve oturma kemikleriniz mi sizliyor?
  • Veya pisik mi oluyorsunuz!?
Eger sonuncusundan sikayetiniz varsa seleyi degil taytinizi degistirin arkadaslar.
Problem ilk 3 maddedeyse, yeni selenizi bu dogrultuda secin. 2-3 denemeye ideal selesini buluyor insan :D

İkinci ve son madde @Serkan Mıstınoğlu
Tayt olarak decathlon dan içi turuncu olan tayt kullanıyorum ,
Sele de de brooks c19 düşünüyorum bütçe ayarlayabilirsem

@Serkan Mıstınoğlu
Bunun en büyük nedenlerinden biri taytın üzerine giyilen şort - eşortman gibi diğer katlar. Farklı esneklikte 2 kat giydiğinizde özellikle sele bölgesinde harekete bağlı tahriş oluşur. (Sadece taytı giydiğinizde tayt sizinle birlikte hareket ettiği için bir sürtünme olmuyor. Üstüne giyilen 2. kat sürtünmeye sebep oluyor)

Merhabalar ,

1 ay önce "Fizik Aliante Delta, S-alloy rails" kullanmaya başladım . son günlerde özellikle sürüş sonlarına doğru ağrı hissediyorum. LaPassione marka askılı tayt kullanıyorum . Tayttan veya seleden dolayı oluşup oluşmadığını nasıl anlayabilirim. Dayanılmaz bir ağrı değil ama pedal çevirme isteğim kaçıyor o an ağrıyacak diye. Bike fit yaptırdığımda sele için böyle bir rapor vermişlerdi.

1703847728150.png

Merhabalar ,

1 ay önce "Fizik Aliante Delta, S-alloy rails" kullanmaya başladım . son günlerde özellikle sürüş sonlarına doğru ağrı hissediyorum. LaPassione marka askılı tayt kullanıyorum . Tayttan veya seleden dolayı oluşup oluşmadığını nasıl anlayabilirim. Dayanılmaz bir ağrı değil ama pedal çevirme isteğim kaçıyor o an ağrıyacak diye. Bike fit yaptırdığımda sele için böyle bir rapor vermişlerdi.

313143 dosyayı görüntüle

Sele genişliğiniz bike fit ölçümünde tavsiye edilenden farklı mı?

Tayt pedi çok kalınsa işi bozabiliyor, 1 veya 2 cm ile çok şey değişebiliyor uzun vadede

Sele genişliğiniz bike fit ölçümünde tavsiye edilenden farklı mı?

Tayt pedi çok kalınsa işi bozabiliyor, 1 veya 2 cm ile çok şey değişebiliyor uzun vadede

'Fizik Aliante Delta, S-alloy rails' olarak belirtilmiş. L2 veya L3 belirtilmemiş yada ben anlayamadım . Metre ile ölçme sansım var mı

'Fizik Aliante Delta, S-alloy rails' olarak belirtilmiş. L2 veya L3 belirtilmemiş yada ben anlayamadım . Metre ile ölçme sansım var mı

Bike fit raporunda oturma kemikleri ölçümünüz vardır, sele modelinin de genişliği bellidir üretici web sitesinde, karşılaştırılabilir.

1703876089475.png

Geri