Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele vidası dönmüyor ne yapmalı?

Sele raylarını tutan vidanın o kadar sıkışmış olduğunu zannetmiyorum. Raylar o kadar da sağlam olmuyor, onlar yamulurdu eğer çok sıkı olsaydı.
Yivlere sürülen Loctite da o kadar sağlam değil, olmamalı en azından. Amacı sadece titreşim sonucu vs. gevşemeleri önlemek.

Vidayı doğru yönde gevşettiğinizi varsayarak, daha uzun ve sağlam bir alyanla denemenizi tavsiye ederim.

Scudo
bir tutam wd40 her şeyi çözer

Kendi bisikletimden yola cikarak örnek veriyorum. Arkadaki vidayi gevsetmeden ondekini ayarlayamiyorsun benimkinde.

Yani öndeki ayar arkadaki de o ayari sabitleme vidasi benimkinde.

Son durum olarak ; odaya geldim ve vidaya son bir sans verdim diyebilirim sele borusunu cikarttim ve son kez alyani yerlestirip butun gucumu uyguladim desem yeridir once cit sesi falan geldi sonra bi anda acildi ufaktan bi yanik kokusu geldi tahminimce o surulen mavi seyden dolayi daha sonrasinda tamamen sokerek sele ayarini tamamladim,herkese yardim ve fikirlerinden dolayi tesekkur ederim[emoji4]

Alttaki fotografta gozuken seyler cikmaya baslayinca korktum once ic tarafi da parlak renkteydi sonra kopartinca icinin mavi oldugunu gordum ve rahatladim muhtemelen o mavi sivi ben vidayi cikartirken cikti ve vidadan ufak bi kaplama aldi baya esnek ve ic kismi da mavi cunku@uslsySaolsun hocam ben boyle bir durum oldugunu bilmiyordum eski bisikletimde(mtb) tek vida vardi ve yerlestirip sabitliyordum basta tam kavrayamadim nasil yapacagimi sonra yazdiginiz geldi aklima ki bu hali daha pratik ve hassasmis ayari halletmis oldum
bbf185439740c5d2f8d8081d92491f4a.jpg

• Beğen
Tepkiler: notforheaven
Araştırdığım bir konuydu teşekkürler.

Geri