Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Seleden kaynaklanan uyuşma

hissizlik yaşıyorsan bir doktora görün derim.
meseleyi sadece seleye bağlamak yanlış olur.
şimdi biz ne desek boş.

Scudo
Ben dağ bisikleti kullanıyorum.376 liraya aldım 1.5 ay önce.Herneyse selesi dandik gibi geldi.Hem küçük geliyor popomu acıtıyor ve genital bölgeyi uyuşturuyor ve hissetmiyorum.Peki bana nasıl bir sele önerirsiniz ? Bu iş şakaya gelmez bende bunu biliyorum o yüzden bir iki deneme daha yaptıktan sonra hala devam ediyorsa kesinlikle seleyi değiştireceğim.

Aynısı uzun turlarda ve rüzgarlı havalarda banada oluyor :D Hiç dert etmedim ama. Arda ayağa kalk bence

sele ayarınızı doğru ayarlayın. seleniz rahatsızlık veriyorsa değiştirin. pedli tayt kullanın....hissetmek herşeydir.

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
Ben TEK ÖNERİM SUDA ERİYEN ASPİRİN FINDIK :) UYUŞMANIN CARESİ...FAZLA SICAKTA TERLEMEYLE KAYNAKLANAN SORUNDUR..

ELİNİZİ SUYLA FAZLA YIKAYIN BURUŞUR AYNISINI SEYİNDE DÜŞÜN SEBEB ONDAN BİRNEVİ GECİCİ BİR AYAK UYUŞMASI GİBİ BİR OLAY İLK BİSİKLET SÜRÜYORSAN 4 5 AY FAZLASIYLA GÖRÜLÜR SONRAKİ SÜREÇTE TABİKİ HİSSER AZALIR SİNİRSELDİR...

İşin Mizha kaçmak olursa ufuk konun bana

senin şeyine herkez seferber olmuş . bu seferberlik bir yardımlaşmaya dönüşmüş herkez bir düşünce belirtmiş :) şey üzerinde okadar durmayalım hayat güzel birşey olmaz salın doğaya kendinizi:)
UFUK BANA KALIRSA BU ŞEYLEN PROFFESİONAL BİSİKLETCİ OLAMASSIN DOSTUM:)
BU KONUYU BURADA PAYLAŞMASSAN DAHA İYİ OLURDU POSTA GAZETESİ YAZARI HAYDAR DÜMEN DANIŞ BURASI ASLINDA YERİ DEGİL BİSİKLETCİ ANLATSAN CÖZERDİ..

• Beğen
Tepkiler: Ufuk Yılmaz 45
Biraz daha bilgi verebilirmisin karıncalanma varmı? uyuşukken seleden kalkınca ne kadar sürede düzeliyor.Binmeye başladığın andan itibaren ne kadar süre sonra uyuşuyor?

• Beğen
@ilker KISA

Hayır karıncalanma yok o bölge uyuşuyor sanki ve hissetmiyorum orayı.
Pedal çevirmeyi bıraktıktan sonra 5-10dk içinde uyuşukluk geçiyor.Mesela 10dk sürdüm biraz oluyor 40dk sürdüm iyice artıyor ve iyice rahatsız etmeye başlıyor.Belli bir süreden sonra acıtmaya da başlıyor.

Peki baban seleyi indirdikten sonra denedin ve hala geçmedi mi? açıkçası bana da seleden kaynaklanıyor gibi geldi, eğer seleyi fazla yükselttiysen, seleye oturduğun açı fazla daralmış ve penis başı da seleye daha çok temas ediyor, sürtüyor olabilir. Ödem falan yaptı mı hiç? Hissizlik bisikleti sürdükten sonra gün boyu devam ediyor mu bir de?

• Beğen
@Cenk Devrim

Babam dün akşam seleyi indirdi.Bu sabah sürdüm yine aynı şey var.Bir de seleyi öne ve geriye doğru eğim yapıp öyle deneyeceğim.Olmazsa mecburen seleyi değiştireceğim.Her zaman 1 numarada sağlık olmalı.

Ödem yapmadı sanırım ama daha böyle binersem ileride ödem ya da başka rahatsızlıklara sebep olacağa benziyor.

Hayır,gün boyu olmuyor.Bisiklet üzerinde ne kadar uzun süre ve ne kadar çok pedal çevirirsem uyuşma ve ağrı artıyor.Bisikletten indikten sonra da bindiğim süreye göre 5-30dk içinde yavaş yavaş geçiyor.

@Ufuk Yılmaz 45

dostum bunu HAYDAR DÜMEN hocamızdan dogru bi şekilde ögrenebilirsin. :D:D

konuyu güncelleyelim :) şeyim ne ya. :) kalcanmı dalakmı şey bölgem hehehee:) abi getirin cimentoyu .. eger kıramp giriyorsa sık sık şeyine igne ile kucuk kanatmanı önerim ben bacaklarıma kramp girince uyusukluk olunca denizdeyken bacaklara igne batırım. geçer

sele ağrıtır nedeni kıç cevresi sele alışmadıysan kıcın komple uyuşur. örnek veriyorum kıçın biraz büyüktür. selende kücüktür o bölgene giriyordur fazla baskıda kuruyordur seni bu sebebten uyuşukluk yapar. normal sele ile degiştir iyi bir sele geç sorun cözülür.. basitir sert sele ilk defa kullanıyorsan spor mtb olsun kıcın cevresi uyuşur eger kıçınıda söylemesi ayıptır biraz seleden geri cekiyorsan tam o ince kısmı da şeyine denk geliyorsa fazla baskıdan o bölgeye kan az gittiginden uyuşukluk başlar. fazla sürmeden kalktıktan 1 2 dk sonra kan geri gelir o bölgeye uyuşukluk gider. şeyinde eski vaziyetini alır hatta silkelenirsen olucakları sen düşün cünkü araştırmama göre ilk uyuşluk zamanında kan kesildigi bölgeye tekrar kan dolaşımı başladıgından dolayı o bölgedeki tepkiler hızlanıyor şeyinin kaslarıda dolayısıyla calışmaya başlar :D ayrıntılarını uzmantv bak işte:)

araştır biraz forumlarda bisikletforumlarında şeyim uyuşuyor diye yazmışsın komigime bi yandan bayan arkadaşlar tarafından biraz sapıkca vede ağır kacar forumdegilde bir bisikletci senin işini rahat halleder:) dedigimi yap acıklama fazla forum kendı kariyerini düşürmeee:) kolay gelsin..

doktora gidilecek bir durum yok kardeşim, sorun dolaşım sisteminin yapısıyla alakalı.

sele üzerine oturduğunda, poponun arka tarafına yüksek bir baskı oluşuyor. işte tam buradan da, "şeyine :D" giden damarlar geçiyor. o damarlar sıkışırsa elbette dolaşım epey zayıflayacaktır. o yüzden oturuşuna dikkat etmeli, arada bir pozisyonunu değiştirmelisin. uzun süre oturarak pedal çevirdikten sonra bir süre ayağa kalkıp öyle devam et mesela. sonra ayağa kalkmışken vücudunu biraz da öne-geriye salla, o bölgedeki kan daha bir hareket etsin. çok kötü olursan çek kenara, in bisikletten, bir süre ayakta dur ve hatta yürüyerek kısa bir tur at gel. şeyin de hep yukarı doğru baksın o arada, diğer türlü sıkışıp kendi içinde de kan dolaşımını engeller.

bu arada dolaşımı engellemeyen en ideal sele tipi; yumuşak ve arkadan bakınca üst tarafında görülen bombenin ne çok fazla, ne de düz sayılacak kadar az olduğu, ergonomiye en uygun bombeye sahip seleler. hani şu ortası çukur hatta kanallı olanlar ise oradaki baskıyı azaltmıyor, tam tersine tam da damarların geçtiği kısma doğru iyice arttırıyor. selende bir falso varsa hemen değiştirmelisin.

değerli varlıklarımızı korumak, her erkeğin doğal bir içgüdüsüdür. o yüzden lütfen dalga geçmeyelim, ve utanmayalım böyle konulardan konuşurken. hiçbirimiz ileride iktidarsız kalmak ya da soyumuzu devam ettiremeyecek duruma gelmek istemeyiz. şimdi 2 dakika utangaçlığı bırakıp bir sorun varsa konuşmak, ileride çok daha büyük sorunlarla yüzleşmemizin önüne geçecektir...

@Ahmet Can Yakışır

Çok teşekkür ederim değerli yorumun için.O dediğin tip selelerden bir fotoğraf bulabilir misin ? biraz daha deneyecem işe yaramazsa mecburen daha ergonomik bir seleyle değiştireceğim selemi.

Selam. Naçizane fikrim sana en uygun Selle Royal marka Dardo Model ...
Delta Bisiklette var. Jelli bir modeldir. Rahat edeceğini umuyorum.Linki aşağıda verdim.
Saygılar.

(link)

yada fiyatı daha uygun olan;

(link)

• Beğen
sana direkt kendi selemin fotosunu göstereyim :)

http://i53.tinypic.com/28wcxtl.jpg

üst tarafındaki bombe aynı bundaki gibi olmalı arkadan baktığında.

bir de sele yüksekliğini ayarlamanın pratik bir yolu var, onu da şöyle anlatayım:

elini yumruk yap, seleyi koltuk altına al ve kolunu dümdüz aşağı uzat. yumruğunu azıcık öne getirerek, aynakol göbeğiyle hizalamaya çalış. başparmağın ve işaret parmağınla yaptığın yuvarlak aynakol göbeğiyle çakışıyorsa selen doğru yüksekliktedir. ayarını ona göre yaparsın.

ayrıca selenin açısı da yere tam paralel olmalı. seleye yandan bakınca burnu arkasından çok az aşağıda kalıyorsa yere paraleldir. gidon ise tam seleyle aynı yükseklikte olmalı.

bu şekilde sürüş sırasında sen de uygun bir şekil alacaksın. ama zaman zaman selenin daha ilerisine ya da gerisine oturabilirsin, böylece baskıyı farklı bölgelere dağıtıp kan dolaşımının yine devam etmesini sağlarsın. yine de arada bir tamamen ayağa kalkman gerekecek. bir de alışma durumu var; bir yerden sonra o bölgedeki damarlar da üzerlerinde baskı varken kanı dolaştırmayı öğrenirler ;)

sana ve küçük arkadaşına ömür boyu sağlık diliyorum :D

umit black hawk vardı o varken aynı sorunlar bendede vardı ama çok eskiydi ve selenin süngerler yok dencek kadar azdı. carraro 420 aldık ve gerekli ayarları yaptıktan sonra birdaha olmadı burda önemli olan sele ayarları diye düşünüyorum ama ciddi bir durum bir şüphe seziyorsan doktora git :D

Geri