Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Seleden kaynaklanan uyuşma

Dün 80 km sürdükten sonra sol taşak baya ağri yaptı.bildigin selede duramıyorum. Son 5 km de dedim bu ne sefalettir ne rezilliktir.bisiklet ve Uzun yol aptallık.ya da Çok kaliteli malzeme olacak. Grup sürüş lu olmiyacak. Yiyecek içecek bol bol olacak. Durup durup gidilecek. Otobuse atip bisikleti indirip o ilçeyi, ili gezip aynı şekil dönüş yapmak en iyisi.

Scudo
Dün 80 km sürdükten sonra sol taşak baya ağri yaptı.bildigin selede duramıyorum. Son 5 km de dedim bu ne sefalettir ne rezilliktir.bisiklet ve Uzun yol aptallık.ya da Çok kaliteli malzeme olacak. Grup sürüş lu olmiyacak. Yiyecek içecek bol bol olacak. Durup durup gidilecek. Otobuse atip bisikleti indirip o ilçeyi, ili gezip aynı şekil dönüş yapmak en iyisi.
Hocam bir yerlerde bir yanlışlık var,ya seleniz yada bisikletiniz size uygun değil,ya taytınız konforlu değil,ya seleniz çok geride çok eğilerek sürüyorsunuz,ya seleniz fazla yüksek....herneyse ama bir yerlerde bir hata var,bunu ya profesyonel destek alarak (bike fit yada işi bilen bir bisikletçi) yada deneme yanılma yöntemleriyle çözüme ulaşabilirsiniz,youtube daki videolarda çok faydalı,ama aklıma bir şey daha geliyor kullanmakta olduğunuz bisikleti ne kadar zamandır sürüyorsunuz,yani uzun süreli bir birlikteğiniz yoksa alışma sürecinizi tamamlamamış olabilirsiniz,çünkü ölçülerde ufak defek hatalar olsada süre süre zamanla o şekle uyum sağlıyorsunuz ve ilk başlardaki rahatsızlıklara alışıyor vücut ve normale dönüyor herşey.
Son olarak yazdığınız o malum kelimeyi biraz sansürleseniz yada başka dille yazsanız daha naif olur malum... :harika:

Ilk defa basima gelen bir durum bu uyuşma yara ve hissizlik.2 gün önce 150 km yol yaptım 8.5 saat gibi bir sürede penis ve hayalarım baltayı vurmuşum gibi yok oldu adeta(o haldeyken akıllı bir hatun gelse erkek olmadığımı düşünebilirdi) 1.5 gün sonra kendine geldiler, dokunamıyorum karıncalanıyor hissetmiyorum 80 km ye yakın yolu uyuşarak geldim çileye döndü rüzgar bir yandan boyun ağrısıda eklendi.işin garibi apıç aram yara oldu dokunamıyorum kaşıntı oluyor bazen...

Sanırım beni bitiren dağ bisikleti şortu,pedli olmasına rağmen dandik oluşundan olsa gerek uzun yol için ideal değil.

Nerede neyi yanlış yapıyorum bilemedim selem yüksek rampalarda faydalı oluyor kelebek gidonu eğmiştim ondan mı oldu acaba varmdır öneresi olan ?

Ilk defa basima gelen bir durum bu uyuşma yara ve hissizlik.2 gün önce 150 km yol yaptım 8.5 saat gibi bir sürede penis ve hayalarım baltayı vurmuşum gibi yok oldu adeta(o haldeyken akıllı bir hatun gelse erkek olmadığımı düşünebilirdi) 1.5 gün sonra kendine geldiler, dokunamıyorum karıncalanıyor hissetmiyorum 80 km ye yakın yolu uyuşarak geldim çileye döndü rüzgar bir yandan boyun ağrısıda eklendi.işin garibi apıç aram yara oldu dokunamıyorum kaşıntı oluyor bazen...

Sanırım beni bitiren dağ bisikleti şortu,pedli olmasına rağmen dandik oluşundan olsa gerek uzun yol için ideal değil.

Nerede neyi yanlış yapıyorum bilemedim selem yüksek rampalarda faydalı oluyor kelebek gidonu eğmiştim ondan mı oldu acaba varmdır öneresi olan ?
Rampada selenin önü yukarı bakıyor komşu. Sizin seleyi gidona bakar pozisyona getirmeniz ve öne eğmeniz gerekiyor azıcık.

Sorun tayt yada seleniz değil kullandığınız bisikletin ayarlarının size uygun olmaması. Elbette kaliteli bir tayt ve sele sürüş konforunu arttırır ancak sorusunun tek kaynağı onlar değil, en kısa sürede bir bike fit yaptırın yada yapabilirseniz kendiniz yapın.

Sanırım yol bisikletine geçmeliyim kondisyonum çok çok yüksek yolda benimle karşılaşan tecrübeli sürücülerde aynısını söylüyor böyle devam edersem sağlığımı kaybedicem moralim çok bozuk diz kapağımda ağrı oluştu sıvı kaybı var sanırım kütlüyor ağrıyor acil doktora görünmem gerek ...
Rampada selenin önü yukarı bakıyor komşu. Sizin seleyi gidona bakar pozisyona getirmeniz ve öne eğmeniz gerekiyor azıcık.
Evet yukarı bakıyormuş 😩

Dün 102km sürüş yaptım ve bu sorun şuan bende de mevcut. Penisimi hissetmiyorum. Daha önce genelde 60-80km arası sürüş yapardım. Bu arada 102km yi hep oturarak sürmedim. 50km sonunda yarım saat dinlendim sandalyede oturdum, ayakta durdum. Bakalım 1-2 güne geçmezse doktora gideceğim.

Dün 102km sürüş yaptım ve bu sorun şuan bende de mevcut. Penisimi hissetmiyorum. Daha önce genelde 60-80km arası sürüş yapardım. Bu arada 102km yi hep oturarak sürmedim. 50km sonunda yarım saat dinlendim sandalyede oturdum, ayakta durdum. Bakalım 1-2 güne geçmezse doktora gideceğim.

Selenizin genişliği yanlış. Kalça kemiklerinizin arasındaki boşluğu ölçüp ona uygun sele almanız gerekiyor. Doktorun yapabileceği bir şey yok diye düşünüyorum.

Selenizin genişliği yanlış. Kalça kemiklerinizin arasındaki boşluğu ölçüp ona uygun sele almanız gerekiyor. Doktorun yapabileceği bir şey yok diye düşünüyorum.
Yol bisikletinde gelen seleyi kullanıyorum. Tekrar sele mi almam lazım?

Sele yüksekliği, açısı da yanlış olabilir.

Bisiklet üzerinde gelen sele genelde herkese uygun olmaz. @TrEddieMercury arkadaşın dediği gibi totonuza uygun bir sele kullanmanız gerekir, dolayısıyla yeni bir sele almanız gerekiyor.
İşin ilginç yanı daha önceki sürüşlerde böyle bir şey olmamasıydı. Önümüzdeki günlerde bisikletçiye gidip selenin boyunu ve konumunu ayarlamasını isteyeceğim. Duruma göre de yeni sele alabilirim.

Ben o uyuşukluğun sele sertliğinden olduğunu düşünürdüm, bu ölçü nasıl mümkün olabilir?
Karton kutu alın, bir katmanını sökün, ortadaki kıvır kıvır katmanı kalsın. Selenin üstüne yerleştirin. Üzerine oturun, leğen kemiklerinizin | | izleri çıkıcak. Bunların genişliği sizin sele genişliğinizdir, 1cm üzerinde normalde sele alırsanız rahat edersiniz. Bu ölçüde "sert" sele almazsanız, kemiğinizin değil kasıklarınızın üzerine oturmuş olursunuz, dolayısıyla kasıklarınız uyuşur. Yarış seleleri daha ergonomiktir, bu nedenle, kalça hareketinizi engellemez. Geniş seleyle mutlaka bir sorun yaşarsınız.

İşin ilginç yanı daha önceki sürüşlerde böyle bir şey olmamasıydı. Önümüzdeki günlerde bisikletçiye gidip selenin boyunu ve konumunu ayarlamasını isteyeceğim. Duruma göre de yeni sele alabilirim.
Bisikletçi dediğin tamirci ise hiç gitme Bikefit yapımından anlamıyorsa, en iyisi sen bir bikefit yaptır, yada bikefit yapım videolarını izleyerek en yakın şekilde kendin yap. . Ayrıca Türkiyede durum nedir tam bilemiyorum ama genelde bütün bisiklet mağazalarında sele alımı için ölçüm yapan aletleri var, olan bir yere girip ölçülmesi 10 sn almaz. Ona göre selenizin uyumlu olup olmadığını anlayabilir, uyumsuz ise uygun olan bir seleye yönelebilirsiniz.

Bence arkadaşın problemi kullandığı taytın pedinden kaynaklı.

Öncelikle güzel haber vereyim; o uyuşma geçiyor, ama bir hafta civarı sürebilir. (Maalesef ben de yaşamıştım) Zaten arkadaşlar gerekeni yazmışlar ama ben de kendi tecrübemi paylaşayım. İlk kullandığım sele Fizik Antares 140mm idi. Bu seleyle sizinle benzer sorunlar yaşayınca, önce kendi kalça genişliğimi ölçtüm (bunu kendiniz de yapabilirsiniz sele alacağınız yerde de yapabilirler), sonra forumdaki benzer tüm konuları okudum videolar izledim ve bana uygun olacağını düşündüğüm Pro Sport 152mm orta kısmı boş olan seleyi aldım. İlk denemelerimde orta kısım boş olduğundan tüm yük kalça kemiklerine bindiğinden biraz kemik ağrısı çektim ama alıştım. Şu an herhangi bir uyuşma olmadan rahatlıkla kullanıyorum. Sele konusu belki de en önemli konu, bel, sırt ağrıları, diz ağrıları vs. sele ayarlarıyla direkt ilgili. Muhakkak araştırın, forumda yeterince yazı bulabilirsiniz. Kullandığım seleler bunlar. (Yazdıklarım sadece kişisel tecrübelerimdir, tavsiye değildir)

WhatsApp Image 2022-12-28 at 22.29.34 (2).jpeg
WhatsApp Image 2022-12-28 at 22.29.34 (3).jpeg

Konu nihayetlenmeye yaklaşmış. Ben de benim ölçüm metodumu paylaşayım:

1. Iki üç yaprak kağıt havluyu nemlendirin. Boş bir sprey kutusuna su doldurup onu sıkabilirsiniz ya da elinizi ıslatıp hafif hafif dokunarak nemlendirebilrsiniz. Çok ıslak değil nemli olduğu sürece yeterli.
  2. Tuvalatte klozet kapağını indirin ve nemli kağıt havluyu, üzerine kuru bir A4 kağıt sererek klozet kapağının üstüne yerleştirin.
  3. Çıplak toto ya da bisiklet taytı giyerek, altında nemli havlu kağıt olan A4 kağıdın üzerine oturun. Oturma kemiklerinizin A4 kağıdın üzerine denk gelmesine dikkat edin. (Ayağınızın altına 15-20cmlik bir yükselti de alırsanız kemikleriniz daha çok çıkar ve yöntem daha iyi çalışır.)
  4. 30-45 saniye oturduktan sonra kalkın ve A4 kağıdın üstünde iki nemlenmiş daire bölge göreceksiniz. (Göremezseniz tekrar 1. adımdan, daha nemli bir kağıt havluyla ve yeni A4le başlayabilirsiniz.)
  5. Bu dairelerin tam ortalarını kurşun kalemle işaretleyin ve aralarını cetvelle ölçün.
Bu ölçüm kalça kemiklerinizin arasını, yaklaşık değerleriyle verir. Buna bir 15mm daha ekleyip o sonuca yakın genişlikteki seleyi tercih edin.

Benim bisikletimle gelen 143mm sele aynı sorunu yaşattı. Sorun özel bölgede olunca insan sormaya da utanıyor. "Kanka senin ufaklık da uyuşuyor mu ya" diye sormamıştım en azından. Bu yöntemle 138mm ölçtüm ve 15mm daha ekleyip, 155mm power comp seleye geçtim ve sorun hemen kayboldu.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Geri