Scudo Sports

Selem Kayıyor.

Tepki
1
Yeni aldığım bisikletimle ilk yolculuğumu yaptım her şey gayet güzeldi. Çok uzun zaman sonra ilk kez bisiklete binmeme rağmen gayet rahattım ancak bir sorun çok canımı sıktı. Öncelikle belirteyim 1.85 boyunda ve 95 kiloyum. Yolda ilk sıkı frenimde selem aşağı indi. Böyle çok hızlı bir şekilde değil ama yavaştan kaydı. Sonra inip yüksekliği ayarladım ama sorun devam etti. Tabi ki sebep ağır olmam :) ama bunun bir çözümü olmalı diye düşünüyorum. Selenin ayarlama mandalı dışında bir de vidalı kısmı var boğazında. Onu sıkıştırsam işe yara mı? Veya çözümüm ne? Yardımcı olursanız çok sevineceğim :)
Not:Bisikletim Corratec x-vert motion mtb.

Scudo
SEleni,sele borusuna iyi montajla bu işi çözersin sanırım.Fakat,Sıkıntı orada mı ?

Başka seçenek yoktur sanırım.. :)

Ben yanlış anlattım sanırım. Daha doğrusu anlatamadım.Kayan sele borusu aşağıya kayıyor yani yükseklik azalıyor. Cevabınız için teşekkürler :) Buna da cevap verebilirseniz sevineceğim.

sele borusu mandalını açıp mandal milinin diğer ucundan biraz sıkarsan sorun kalmaz. mandalın olduğu mil aynı zamanda sıkma ayarı imkanı da veriyor.

O kilo için kayması normal değil. Daha ağır adamlar biniyor, kaymadan. Kelepçe yeterince sıkı değildir tahminen. Ancak ben ikinci vida kısmını internetteki X-Vert Motion resimlerinden seçip de göremedim. Anlaşılmıyor, resimler biraz küçük. Nasıl bir şey merak ettim. Belki de onu sıkmak lazımdır.

Cevaplar için herkese tek tek teşekkür ederim. Genel verilen cevaplardan tahmin ettiğim gibi sele borusunun kadroya ilk girdiği boğazdaki kelepçeyi sıkmam gerekli. Ayrıca Tarık Bey'in cevabını görünce şimdi baktım sele borusunun üstünde gri renkli metal tozuna benzeyen bir katman var. Yarın ilk iş tavsiyeleri uygulayıp deneme sürüşü yapmak. Bisikletimle ilk sürüşüm olduğundan çok canımı sıkmıştı bu durum. Tekrar teşekkürler.

eğer bisikletiniz ikinci el ise, ya da sitesinde ilan edilen özelliklerden biraz farklı ise söyle birsey de olabilir; 27.2 lik sele borusu yerine 26.8lik sele borusu takılmıs olabilir =) gözle farkedilemeyecek bir fark belki ama (0.04cm) yine de bu ihtimali de akılda bulundurmak lazım =)

• Beğen
Tepkiler: Hasan223
@GiciK eRay ADALI

Bunu nasıl anlayabilirim bilmiyorum ama göz önünde bulunduracağım.

Kadro ya da sele borusu karbon ya da titanyum degilse sele borusunun greslenmesi kadar normal bir sey yoktur. Selem kaymasin diye tum gresi silersen hem ileride ayarlaman gerektigi zaman zorlanirsin, hem de kadro ve sele borusu asinir.

Quick release'in bir tarafi vida basi gibi bir tarafi mandal, mandali acip sele borusu serbest haldeyken vida basini saat yonune cevirirsen mandali daha zor kapattigini ve seleye yeterli sikistirma kuvveti uyguladigini anlarsin zaten.

Evet onur bey dediğinizi yaptım sonuç başarılı :) Yaklaşık 20 km.yi sorunsuz geçtim. Cevap veren yardımcı olan herkese teşekkürler.

Konu acamadigim için buraya yazayım dedim seleyi yükseltiyorum ancak 1 2 km sonra tekrar aşşa iniyor neden olabilir ? Bisiklet 2. El selenin kullanılmayan alt kısmında yağ gibi birşey var parmağıma geliyor ama çok az balata temizleyici ile temizlemeli miyim?IMG20200308223539.jpg
Sorularımın cevabini aldım mandalı sikarsam cozulucek sanırım teşekkürler

Son düzenleme:
Konu acamadigim için buraya yazayım dedim seleyi yükseltiyorum ancak 1 2 km sonra tekrar aşşa iniyor neden olabilir ? Bisiklet 2. El selenin kullanılmayan alt kısmında yağ gibi birşey var parmağıma geliyor ama çok az balata temizleyici ile temizlemeli miyim?220603 dosyayı görüntüle
Sorularımın cevabini aldım mandalı sikarsam cozulucek sanırım teşekkürler
Gordugum en pratik çözümdü. Teşekkürler

@mariokaldato bişi daha sorucam ne kadar sıkmak gerekiyo ?

Konu açamadığım için buraya yazıyorum. Bisiklet selemdeki sıkma pulum düştüğünden beri selem düşüyor ve çok rahatsız edici. Kaba kuvvet yeterli değil. İnanın çok uğraştım. Gidip alabilirim fakat gidip alabilmem için alternatif bir bisiklet puluna ihtiyacım var. Ne yapmalıyım?

Konu açamadığım için buraya yazıyorum arkadaşlar yeni sıfır aldığım bisikletimin selesi öne arkaya kayıyor. Vidasını sıktığım halde hiç bir değişiklik olmadı. İlk aldığımda sorunsuzdu ancak başka bir sürüşümde koltuk öne kaydı ve yere düştüm. Yardımcı olabilecek arkadaş varmı?

@Hasan223 selenin alt mekanizmasını paylaşma imkanınız var mı? Eski tip dişli selelerden mi yoksa yeni mi? Sele demiri sıkılan kısma ince geliyor veya yağ bulaşmış olabilir.

Geri