Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Selenin temas ettiği yerler ve pişik kremi önerileriniz

galipulusoy

Aktif Üye
Tepki
132
arkadaşlar merhaba,

ben bu işin içinden çıkamadım, gerçi bugüne kadar da kimseye danışmadım ama, bu sene selenin temas ettiği yerler pişik gibi bişey oluyor.
selenin boyu yüksek midir diye düşündüm. alçalttım ama yine sorun devam ediyor.(gerçi ilk haline nazaran daha hafifledi) geçen sene ki kilomla bu seneki kilom aynı, taytım küçüldü o sıkıyor diycem ama taytlar da küçülme daralma diye bişey olmaz diye düşünüyorum.
kullandığım tayt yarı pedli gbi bişey yani iki kumaş arasında birz daha kalın kumaş bulunuyor. öyle jelli kalite tayt kullanmıyorum (bütçeyi aşıyor da onlar:))))

ama geçen sene aynı şekil de bisiklete biniyordum sorun olmuyordu?

buna bir çare kalite pedli ir tayt almam işi çözer ama şu an öyle bir tayt alamam.

bana başka çözümler suabilir misiniz?

Scudo
Taytın altından iç çamaşırı giyiyor musunuz?

evet taytın altına pamuklu bir iç çamaşırı giy bence...iyi bir tayt alamam dıyorsan...

şunları deneyebilirsiniz:

- eğer gidonun yüksekliği ayarlanabiliyorsa biraz yükseltebilirsiniz.

- selenin açısı ve ileri geri ayarları

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=65262

(burda anlatmıştım ama anlaşılmayan yerleri varsa izah etmeye çalışırım)

benim kendi kişisel tecrübeme göre seleyi biraz geri almak ve burnunu hafifçe öne eğmek sele kaynaklı ağrıları kısmen azalttı. (ama bu sefer de kollara fazla yük biniyor) hatta ilkönce seleyi geri aldıktan sonra sele düz yere paralel olsun sonra eğer gerekirse burnunu hafifçe öne eğersiniz.

selenin ideal yüksekliği de bacak içi boyunuz x 0,883 ile bulunabilir. bu da tam pedal göbek milinden selenin üst kısmına kadar olan mesafe.

@Haşim Okyay

hayır:p , denicem ama

bisikletim drag master yol bisikleti kullanıyorum. bugüne kadar baya bir yol kattettim, ama bu sene bu sorunu yaşadım.

aslın da bir de şöyle bişey oluyor, ben cumartesi pazar yol grubuna da katılıyorum orda yeri geliyor 100km falan yapıyoruz. bazen ama çok nadir o bölgede uyuşma da oluyor. uzun süreli değil ayakta biraz gidince geçiyor sonuçta o esnada baya bir yol gidiyorum devam eden bir sorun olsa başım çoktan beladaydı:)
sanırım benim oturma pozisyonumda bir sorun var. ama bu sene bu sorunlarla karşılaşmış olmam ilginç??

profesyonel bir bisikletçinin beni izlemesi lazım,sürüş tekniğime bakması lazım olmazsa:)

bilgi için teşekkür ederim.

benim yaptığım araştırmalarda kimse taytın altına iç çamaşırı hele ki teri emip kendi içine hapseden pamuklu iç çamaşırı kimse önermiyor. şartlar geçen seneyle aynıysa pişik kremiyle idare edet. ya tekrar alışırsın alışamazsan kaliteli tayt al bence.

@galipulusoy

Yok hayır, öyle bir şey yapmayın. Sordum sadece, giyin demedim. :)

Taytın altına iç çamaşırı giyildiği taktirde de bazı bölümlerde tahriş-pişik vb. durumlara sebep oluyor. O sebeple sordum.

@erdem öncel

benim kendi kişisel tecrübeme göre seleyi biraz geri almak ve burnunu hafifçe öne eğmek sele kaynaklı ağrıları kısmen azalttı

haklısınız bunu da deneyeyim. aslın da doğru geçen sene bu sorunlarım yok diyordum.
ben bisikleti kardeşimle beraber kullanıyorum. o yarışçı, junıorlar da.
yol yarışlarına katılacağı zaman kendine göre ufak ayarlar yapıyor. en son o şekilde kalmış olabilir. ben de gözle fark edemedim tabii bunu .

yukarda bahsi geçene kadar da aklıma gelmedi. ben seleyi alçalttım sadece. demek o kadar bisiklete binmeme rağmen tecrübe kazanmamışım:( :p

gidon boyuyla hiç oynamayayım. kadro boyu standartlara göre uzun olsada ( göz kararı hiç ölçmedim) ayak tabanım yere bastığında üst kadro ile aramdaki mesafe 5-6 cm oluyor bel ki daha fazla.

çözüm sele ayarlarıyla oynamak olacaktır. sele ayarlarını gözden geçirirsem uyuşma da ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum.

teşekkürler

@Haşim Okyay

sele ayarlarıyla oynayacağım. milimlik ayarlar herşeyi değiştirecek sanırım:)

uyarı için teşekkür ederim.

@galipulusoy

ben bir kere profesyonel bisikletçi değilim yanlış anlaşılmasın :)

ama bende bazen 100 km yapıyorum o zaman sele rahatsız ediyor. normalde kısa mesafelerde en azından seleden kaynaklanan belirgin bir rahatsızlık yok. ama özellikle uzun yolda kendini belli ettiği için daha kaliteli bir sele almak bana mantıklı geliyor. çünkü kişisel görüşüm eğer sele ayarlarından kaynaklansaydı daha kısa mesafelerde örneğin 30 km'de de ağrı yapardı. o yüzden uzun yolda oluşan bu durumu selenin kalitesine bağlıyorum.

bende de benzer sıkıntılar olmuştu, seleyi değiştirdim, içinde jel olan selelerden bir tane aldım, sorun geçti bilmiyorum belki size de faydası olabilir

Bayadır böyle bir sorunum var denemediğim şey kalmadı. Bisiklete bindiğimde, yürüyüşe gittiğimde, oturduğum zaman bile pişik oluyorum. :( :eek: Önerilerinizi bekliyorum. ;) :)

Giydiğiniz kıyafet ile çok alakalıdır yazlık kıyafetler giyin kışdan kalma kot pantolon ile bisiklete bindiğinizde veya uzun yürüyüş yapdığınızda pantolon bacağa sürtünmesinden deriyi kaldırır üzerine ter ilave olunca pişik oluşur bol ince ve rahat kıyafetler tercih ediniz.

bebek pudrası kullanmayı deneyin ince ve bol kıyafetler giyin.

bence bir doktora danışın uzun süredir devam ediyorsa mantara da çevirmiş olabilir

Kardeş en önemlisi hava alan kıyafetler (goretex, nike adidas gibi firmaların coolmax vs kıyafetleri gibi) ve teri üstünde kurutmamak ama pişik olduğundan eminsen ki anlamak çok da kolay değildir genelde, hametan pomad kullanabilirsin. Benim tavsiyem pudra kullanma zira gözenekleri tıkayıp durumu kötüleştirebilir.
sevgiler

Geri