Sizin bahsettiğiniz gibi ayak değmesi ile değilde linkteki konulardaki gibi ayar yapmalısınız. Tabi kadro boyunuzun uygun olup olmadığınada bakın bilmiyorsanız. https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=41469
(link)
Bisiklet yana devrilirse ayağımdan kuvvet alırım diye düşünmüştüm de o yüzden sordum. Yani ışıklarda falan durduğumuzda parmaklarımızın ucunda durmak zor değil mi
forumda kudret abi söylemişti kadroya oturduğunda ayakların yere basarken kadro ile bacak arana 3-4 parmak sığıyorsa doğru kadro.. seleye oturduğunda da pedal aşağıdayken dizleri bükmeden topuğunla basabilecek kadar seleyi aşağı yukarı ayarlarsın.
Herkes konu Hortlatıyor bide ben hortlam🤣🤣 Arkadaşlar Başlıktanda anlaşıldığı üzerek bisiklet durur vaziyetteyken seleye oturduğumuzda ayaklar yere değmelimidir? Yoksa sele boyu pedal aşağıda iken bacak gerginliğine göre mi ayarlamak lazım herkes birşeyler söylemiş 🤔🤔
Bence bu şekilde düşünmek yanlış gibi geliyor her bisikletin şekli ve fiziki özellikleri farklı bi bisiklette değerken diğerinde değmeyebilir önemli olan ayagın yere değilde pedala ne kadar değdiği olmalıdır
Nasıl olur bilmem, ben bisiklet hafif eğildiğinde parmak uçlarım yere değecek yükseklikte oturuyorum. Ata biner gibi seleye otururken ufak bir zıplama yapmak hoşuma gitmiyor değil
Sele yüksekliği tamamen pedallama dinamiğine göre ayarlanır, ayağın yere değip değmemesi bisikletin göbeğinin yerden ne kadar yüksek olduğuyla alakalı oluyor böylelikle. Yol bisikletinde seleden kalkmadan ve tek ayak pedaldayken öbür ayağın yere değmesi için bisikletin eğilmesi gerekiyor, iki ayağın aynı anda yere değmesi imkansız olmalı.
kaba hesap bacak gergin haldeyken ayakkabının topuğu pedala basacak, topuk pedala basarken kalça azıcık bile düşmeyecek, bu ayarlanırken aynakol yere dimdik bakacak, pedal tam düz olacak, tabi ilkin sele dümdüz olacak, sırf buna riayet edilmediğinden dolayı millet bisikletten soğuyor
Sele yüksekliği tamamen pedallama dinamiğine göre ayarlanır, ayağın yere değip değmemesi bisikletin göbeğinin yerden ne kadar yüksek olduğuyla alakalı oluyor böylelikle ...
Sele üzerinde iken benim sadece sağ ayak parmak uçları yere değiyor (bale yapar gibi 😊) ve oturuş pozisyonum değişmiyor. Birkaç profesyonel bisikletçi de böyle yapıyor (forumda daha önce paylaşılmıştı).