Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Seleye oturunca ayak yere ne kadar değmeli?

Scudo
valla bende ayaklarım yere bayağı uzak kalıyor yıllardırda böyle yani bir çok bisiklet değiştirsemde hep baya uzaktı yol bisikleti diğer kategorilere göre yere daha yakın olmasına rağmen sele boyu yüksek oluyor sanırım ayagın yere değmemesi daha iyi bir sonuç gibi kendi tecrübelerime göre

@anti panik katlanır bisikletle değiyordur heralde yere :D

Genel kural şu. İşin uznanından:

Seleye oturduğumuzda ayak parmak uçları yere değmesi gerek.
Malum alete oturduğumuzda güvenlik vb açısından.

Ama farklı katlanır şehir vb bisikletlerde bu tam da öyle değil.
Çünkü sele yüksekliğini ayarladığımızda ve pedal aşağıdayken o dizin çok hafif bükük olması gerek. Yani dik değil.
Ama öyle olunca da parmak uçları bende yere değmiyor.

Ben bisikletten inerken aleti hafif sola yatırarak iniyorum. Ve pedal çevirirken dizler hafif bükük olacak şekilde sele boyu ayarlı.
Olay budur.:)

• Beğen
Tepkiler: dgny.berke
  • Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Bisikletin üstünde ayaklarinizi tamamen yere degdirdiginizde twerk yaparak test edin. Eger toto hafif hafif çarpıyorsa ust demire sorun yok demektir. Ama laps laps diye carparsa baska bir dans turu deneyin

Yol bisikletlerinde sele yüksekliği genel olarak selenin üst orta noktası ile orta göbek milinin merkesi arasındaki uzaklık (iç bacak boyu) x 0,886 alınarak ayarlanır. Bu kurala göre selenizi ayarladığınızda normal geometride bir yol bisikletinde ayak parmağınızın ucu bile bisikleti yatırmadan yere değmez.

Eğer bisikletin orta göbeği alışıldığından daha fazla yere yakınsa (bu pek mümkün gözükmüyor bence) teorik olarak ayak parmağınız yere bisiklet dik durduğunda da değebilir. Diğer bir olasılık da seleyi hesaplanan değerden 2-3 cm aşağıda kullanmaktır. Bunun ne kadar anlamlı olacağı ve sürüş yönünden nelere yol açacağı tartışmalıdır.

Bu konuda daha iyi bir fikir edinmek için yarış sonlarında bisikletçilerin nasıl durduklarına bakmak yerinde olur.

Selamlar, siz değerli üstadlara bir sorum olacaktı. Selemin arka uç kısımları biraz yukarıya doğru eğilimli olduğundan, sürüş esnasında ortaya doğru kayıyorum. Bu pozisyonda rahatsız olduğum için, kendimi tekrar geriye doğru itiyorum. Totom en gerideyken, orta kısıma temas az olduğundan sanırım daha rahat ediyorum. Tabii bu sefer de ayaklarım pedala doğru daha açılı bir hal alıp uzaklaştığı için iletme kuvvetim zayıflıyor. Hatta pedala yetişemiyorum.

Selenin ortasi ile arkası arasında yükseklik farkı var. Ben ortaya göre ayarlamıştım sele yüksekliğini. Yukarıdaki sebepten, yarım cm indirdim. 2 sürüş yaptım. Ama çare olmadi. Hatta orta kısımın yüksekliği azaldığı için dizlerimde ağrı oldu.

Sizlere sorum, bisiklet sürerken selenin neresine oturuyorsunuz? Arka yüksek kısıma oturan var mi aranızda benim gibi? Sürekli ortaya doğru kaydığım için seleyi biraz gidona dogru almak, sorunumu çözer mi sizce?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
54834_1_Zoom_2048x.jpg

Selamm Bahsettiğiniz sele zaten sizi öne atmak için yapılmış bir sele sürekli agrasif sürenler için arkası kuyruklu sele kullanılır ki öne egildiginizde poponuzun arkasında bosluk kalır işte selenin orda egim olunca öne doğru destekler sürücüyü ve agrasif pozisyonda daha rahat etmesini sağlar siz dik sürdükçe sele sizi öne doğru iter eger cok agrasif sürmüyorsanız tamamen düz seleler mevcut ondan kullanmanız gerekir doğru zamanda doğru sele kullanınca nereye oturmanız gerektigini poponuz kendi bulacaktır zaten ayrıca sele ayarı kesinlikle gidonla bagımsızdır ikisini birbirinle baglantılı ayarlamak cok yanlıştır sakatlık cıkabilir

Pedal tam aşağıdayken ayakkabınızın topuğu ile pedala basabilmelisiniz. Kısaca bu şekilde hesaplayarak kullanın. Yüksek sele boyu, özellikle bir süre sonra diz, bel ve sırt bölgelerinde ciddi ağrılar oluşturur. Uzun vadede tedavisi zor problemler doğurabilir.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
@Berkgmsy , @Nis , arkadaşlar, zahmet edip cevap yazdığınız için teşekkür ederim.

Çok faydalı oldu bana. Selemin, bu özellikte bir sele olduğunu bilmiyordum. Bu durumda, benim istediğim gibi bir oturuş zaten, yapısına uygun degil. Üst kısım, oturmak için değil, destek için. Yani beni sürekli beni ortaya doğru itecek. Bu sebepten sanırım, en rahat pozisyon, gidonu alttan tuttuğum, aero pozisyonu..

Pedal ayarını, zaten ortaya oturunca yapabiliyorum. Eski yüksekliği ideal ölçüm olacak ki, ağrı falan yoktu. Bu durumda, tekrar yarım cm yükseltip, orta kısımda oturmaya alışacağım.

Yardımcı olduğunuz için tekrar teşekkür ederim sizlere.:harika:

Selamlar, siz değerli üstadlara bir sorum olacaktı. Selemin arka uç kısımları biraz yukarıya doğru eğilimli olduğundan, sürüş esnasında ortaya doğru kayıyorum. Bu pozisyonda rahatsız olduğum için, kendimi tekrar geriye doğru itiyorum. Totom en gerideyken, orta kısıma temas az olduğundan sanırım daha rahat ediyorum. Tabii bu sefer de ayaklarım pedala doğru daha açılı bir hal alıp uzaklaştığı için iletme kuvvetim zayıflıyor. Hatta pedala yetişemiyorum.

Selenin ortasi ile arkası arasında yükseklik farkı var. Ben ortaya göre ayarlamıştım sele yüksekliğini. Yukarıdaki sebepten, yarım cm indirdim. 2 sürüş yaptım. Ama çare olmadi. Hatta orta kısımın yüksekliği azaldığı için dizlerimde ağrı oldu.

Sizlere sorum, bisiklet sürerken selenin neresine oturuyorsunuz? Arka yüksek kısıma oturan var mi aranızda benim gibi? Sürekli ortaya doğru kaydığım için seleyi biraz gidona dogru almak, sorunumu çözer mi sizce?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
244181 dosyayı görüntüle
Merhaba, ben sele ayarımı pedala göre ayarlarken aynı zamanda su terazisi de kullanmıştım. Tabi ki her kişiye göre değişebilir ama bir bakmanızda fayda var. Ben hava kabarcığı tam orta noktadayken kullanıyorum, selem de şu;
(link)
Teraziyi bulamazsanız akıllı telefonlarda oluyor, mağazadan indirebilirsiniz.
(link)

Arkadaşlar, forumda diger arkadaşların tecrübelerinden edindiğim bilgiye göre, seleyi gereğinden fazla yüksek kullanmak da, ileride ciddi anatomik bozukluklara ve ağrilara sebep olabiliyormuş. Paylaşmak istedim.

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Merhaba, ben sele ayarımı pedala göre ayarlarken aynı zamanda su terazisi de kullanmıştım. Tabi ki her kişiye göre değişebilir ama bir bakmanızda fayda var. Ben hava kabarcığı tam orta noktadayken kullanıyorum, selem de şu;
(link)
Teraziyi bulamazsanız akıllı telefonlarda oluyor, mağazadan indirebilirsiniz.
(link)

Ben de seleyi ilk kez kullanacaksam aşağıdan vidasıyla ve telefonun su terazisiyle tam yatay ayarlıyorum.

Ama su terazisini selenin üstüne koyabilmek için bisikleti yere tam dik tutmak lazım.
Bisikleti duvara vb dayayıp dik yapabiliriz.:)

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Geri