Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Semçanta Baykuş Heybe

Hastateker

Forum Bağımlısı
Tepki
737
İsim
Osman Özgün Yıldız
Bisiklet
Trek
Merhaba dostlar.
Destek görememe mesajıkda bahsettiğim gibi Antalya-Ankara turu yapacağım.
Bu tur için heybe ararken fiyat/performans oranı yüksek olan Semçanta ile karşılaştım. Bu firma bi aile firması kendi emekleri sermayeleri tecrübeleri ile kurdukları firma.
Yani ortileb vaude gibi büyük paralarla sermaye kurup mühendisler çalıştırıp arge çalışması yapmıyorlar.

Bu Semçantadan Masal heybeyi beğendim ve aldım.
119 tl eft ile.
Çanta gayet sağlamdı elime aldığımda. Okul çantasından bozma gibi geliyor ama alakası yok.
Tipi çirkin ama kendi sağlam.
İçine 6 tane hırka soktum daha da alıyordu
Ayrıca gelir gelmez su geçirmezliğini test ettim ve su akıyor gidiyor.

Çanta 40 litre hacime sahip
Kafanızda canlanması için söyleyeyim 2 damacana
20170116_191701.jpg
Masal heybe diğer heybelerine göre daha öne çıkmış özelliklere sahip.

En basitinden kancalı sistem.
Kancalar sert plastik tabakaya vidalanmış haldeler. Yani diğer heybelerde dikiş tarafından tutulan çanta bu sefer demir kancalara ve somunlara bağlı.
Ayrıca da kancalar bagaj demirine göre ayarlanabiliyor sağa sola.
20170116_191826.jpg

Bir diğer özelliği de daha az fermuara sahip olması
Fermuarlar pvc kaplı dahi olsa yine de belli bir yağmurdan sonra su geçirebilir veya ekstrem durumları düşünmeyelim tişörte ya da çadıra vb sıkışıp canımızı sıkabilir.
Baykuş heybe de fermuar yok klips var. Ağzını büz tak klipsi.

Çantalar yüksek hızda kanatlanmasın diye altlarında cırt var.
Bu cırtları beğenmedim çunkü benim bagajıma takılması zor. Bagajı uygun olanlar için güzeldir elbet.
20170116_191838.jpg

Çanta çok kaba sert haşur huşur ama sağlam. Cidden sağlam.
20170116_191811.jpg

Ön cebinde ufak bir dikiş atması var bana gelen üründe. Fabrika hatası.
Sorun değil.
Fiyat performansı çok yüksek bir ürün
Tavsiye ederim.

Daha fazla fotoğraf akşama gelecek

Scudo
Hayırlı olsun.Gayet yeterli bir çanta gibi görünüyor fiyatta oldukça makul.Güzel günlerde kullanın.

Merhaba,
ben de geçen eylülde baykuş heybeyi satın aldım. Ekim ayındaki ortaca bisiklet festivalinde kullandım. Üstteki kanca bagajın arka teker üstüne doğru olsn bagaj kısmına oturuyor, alttaki cırt da bagajın arka göbeğe doğru giden bölümüne bağlanıyor. Bu şekilde çok sağlam gibi dursa da, herhangi bir çukur ya da tümseğe girip bisiklet zıplarsa üstteki kanca yerinden çıkabiliyor(ben yaşadım). Bunu engrllemek için burayı da bir parça bir şeyle bağlanırsa çok sağlam oluyor. Ortlieb ya da vaude kullanmadım ama, bu çanta çok sağlam görünüyor. Verilen parayı sonuna kadar hak ediyor. Şimdiye kadar bir sıkıntı yok, bir aksilik olmazsa mayısta çanakkale -izmir turunda killanacağım. Sağlıcakla kalınız.

@bhr42
Teşekkür ederim
@Tuğrul Tomba
Evet zıplama sorununu ben kullamadan düşündüm kesin zıplar dedim.
Ancak bagajın altındaki cırtı sıkı cırtladığımda elimle yukarı çekip kaldıramadım. Ki üzerinde yük de olacak inşallah zıplamaz.
Deneyiminizini paylaştığınız için teşekkürler.
@Ferhat Karaca
Güle güle kullanın çok hoş durmuş.
teşekkürler

SemÇanta'dan 160₺ 'ya mavi 60lt heybe aldım ve 4 Ayda hiç çıkarmadan 1500km yol yaptım. Yağmur ve aşırı karda kullandım. Yan cırtcırtları bağlamayı unuttuğum da oldu. Maalesef sürtünmeden yanını aşırdırdım. Yırtılıp patlamaması mucizeydi. Cırtcırtları 1500 km sonunda koptu. Yukarıda söylendiği gibi arge çalışması yapılmadığı belliydi. Cırtların yeri tam tutmadığından bu sıkıntıyı yaşadım. Ancak ürün kalitesi çok iyi. Aşağıdaki fotolarda koşullar altında fermuarlı olan ürün tek damla su geçirmedi. İçinde tablet var fotolarda. Hala kullanıyorum. Seneyi kışı çıkartmaz sanırım. Yeni ürünü de sem çantadan alacağım. Ancak montaj olayı çözülmüş bir ürün bakacağım. İnstagram'dan bile her türlü sorunla sıcakkanlılıkla ilgilenmeye çalışıyorlar.

HayatatribündenbakanlaR

@Holiganguc
Teşekkürler deneyimlerinizi aktardığınız için.
Ben de gideceğim bakalım kaç bin dayanacak.
Whatsappda her zaman çözüm buluruz demişlerdi.
Ve dikişlerdeki sorunları siz hariç bir kez daha okuduğum için kancalı modeli tercih ettim.
Inşallah sorun çıkarmaz.
Teşekkürler

Merhaba arkadaşlar biraz ekleme yapayım dedim.
Bu gün yağmurun altına bilerek çıktım. 8 kmlik bir tur yaptım. Mini tur:D
Çantalar baya ıslandı çamura maruz kaldı arabalardan filan da su sıçradı.
İçine ağırlık olsun diye en ağırlarından hukuk kitaplarımı(ceza+borçlar) koydum.
8 9 kilo yük bindi. Bir de yorgan sıkıştırarak iyice zorladım.
No problem.
20170117_131244.jpg
Daha da yer vardı içinde
20170117_131210.jpg
Bisikletimizde tura hazır!

@Hastateker
Merhaba, evet çalınmıştı da mavi ve siyaha boyamışları. Turuncuya biz boyattık. Fena olmadı. Sağlıcakla kalınız.

Polyester kumaştan üretilen çantalar su geçirmezdir. Bu kancalı sistem painer sistem dedikleri bir sistem. Kanca sistemi.

@bisikletcantasi
Bilgilendirme için teşekkürler.
Bildiğim kadarıyla her kumaşın belirli bir derecesi var su geçirme konusunda. Polyesterinki yüksek anlaşılan

• Beğen
Tepkiler: Engin Elmalı
Merhaba,
Bu yaz gerçekleştireceğim tur için Masal ve Baykuş modellerini araştırıyorum. Kanca sisteminin ileri geri kaymaması için bir kilitleme/sabitleme mekanizması var mı? Benim bisikletimin kadro yapısından kaynaklı bagajım öne eğimli duruyor biraz. Bu sebeple soruyorum. Kullanan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

MASAL
(link)

BAYKUŞ
(link)

@V.Clouser
Baykuş heybede kayıyor sağa ve sola. Ancak kanca aralıklarını ayarlayarak bagajıma sabitleyebildim ben.
Onun dısında altındaki cırtlar da sıkı yapılınca güzel tutuyor

• Beğen
Tepkiler: veyselozcelikk
@V.Clouser
Merhaba, bu konuyu açan arkadaşın yazdığı mesajda(bu konunun 1 numaralı mesajı; mesajın üzerindeki mavi bantın sağ tarafında #1 şeklinde yazıyor) bulunan 2. fotoğrafta bagajın üstten çekilmiş fotosu var. Bagajı o fotoğraftaki gibi yerine oturtunca öne doğru kaymıyor. Sadece çukur tümsek gibi yol durumlarında zıpladığında yerinden çıkabiliyor. İlave bir malzeme ile bagaja bağlamak çok daha sağlam hale getiriyor. Kazasız keyifli turlar dilerim.

bu baykuş heybeleri ön bagaja -ki bagajda bu-

1_1_4-jpg.110189

kullanabilir miyim? kayma zıplama vb olumsuzluklar yaşatır mı?

@Hastateker @Tuğrul Tomba @ventiol

Geri