Scudo Sports

Sentetik kumaş türleri: polyester, polyamid, viskon

Polar kumaş tiftiklenmiş polyster oldugu için kullanımda daha dogrusu yavas sürüşlerde sıkıntı degil.Sogugu oldukça iyi absorbe ediyor fakat hava sirkülasyonu oldukça azalıyor ve oldukça hararet yaptırıyor insana.
 
Scudo
@Barış TURAN valla bere, eldiven tamamda dediğiniz gibi boyunluk olarak kullandığımda 1 saat üzerinde ıslanıyor polar bende içine buff giyerek azalttım bu terleme işini :) polara alışmışız resmen görünce bile ısınıyorum :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
@Emre Tekinarslan

Normalde sıcaklayan bir adamım. Polar hiç kullanamam bere olarak. Polar eldivenim var. Kalın polarlardan değil. 5 tlye tandoğan asker çarşısından aldım. Sıhhiye sosyete pazarından aldığım 10 tllik kar eldivenini giyiyorum. Sürüşlerim Ankara da artık hep eksi derecelerde.
 
Kullandığım yağmurluk %100 polyamid,
üst içlik %100 polyester,
askılı tayt ise Ana kumaş: %91 Polyester, %9 Elastan ; Dolgu malzemesi: %56 Polyester - %40 Poliüreten - %4 Pamuk
eşofman altı Dış %100 nylon, astar%85 polyester %35 pamuk
sweat %85 pamuk %15 polyester imiş
 
Konu dışı kaskım (battı konu yan gider) 2. el hediye. Markerla komple siyaha boyadım. Gorunurluk herşey diyerek paraya kıydım. Lambam a101den 5 tl. Boyunluğum kendi üretimim 1 tl. Maliyetlidir. Kaymaz nefes alırsınız. Buff gibi kask altına da gider.
 

Dosyalar

  • WP_20151229_011.jpg
    WP_20151229_011.jpg
    51,6 KB · Okunma: 37
  • WP_20151229_013.jpg
    WP_20151229_013.jpg
    73,7 KB · Okunma: 34
  • WP_20151229_014.jpg
    WP_20151229_014.jpg
    70,8 KB · Okunma: 34
Kaska gelirsek benimki biraz pavyona döndü hocam :)

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/20151209_001132-jpg.46152/ https://www.bisikletforum.com/dosyalar/20151209_001152-jpg.46154/

Hatta arkadan gelenler kırmızı mavi ışığı görünce çevirme var sanıyor yavaşlıyor, dikkatli geçiyor. Kesinlikle tavsiye ederim :))
 
Polyester kumaşlar : Petrol sanayinin bir türevi olan polietilen esaslı yapay bir elyaftır. Çok düşük nem çekme özelliğine sahiptir. Yıpranmaya karşı dayanıklılığı yüksektir. Güve, zararlı böcek ve güneş ışığından etkilenmez. Ütü tutma özelliği yüksektir. Kırışma yada buruşma sonrası kolaylıkla eski haline dönme özelliği nedeniyle yıkamadan sonra (Mekanik sıkma yapılmadan) ütülenmeden de kullanılabilir. Yalnız yüksek ısıya maruz kaldıklarında boncuklanma eğilimi gösterir. Naylonda olduğu gibi yüksek kopma dayanımına sahiptir. Kolay leke tutmadığı gibi, kolay temizlenir. Bu özellikleri bir çok alanda rahatlıkla kullanımına olanak tanır. Dolgu elyafı olarak da sıkça tercih edilir. Dünyada en çok kullanılan, insan yapısı suni elyaftır. Yüksek mukavemeti nedeniyle, mukavemeti daha az olan pamuk ve yün gibi doğal elyaflarla karıştırılarak da kullanılır.

Polyamid : Polyamid % 100 yapay bir elyaftır. Uzun ömürlü ve sağlamdır. Nem tutmaz, dolayısıyla çabuk kurur. Soğuk su ile ve mekanik harekete maruz kalmadan elde yıkanırsa kırışmaz. Kuru temizlemeye de uygundur. Esnek ve dökümlü bir elyaftır. Aşınma dayanımı çok yüksektir. Boncuklanmaya müsait, ışığa karşı dayanıksızdır. Polyamid; yün, rayon ve pamuk gibi liflerle karıştırılarak bu elyafların yıpranmaya karşı direncini arttırır.

Pamuklu Kumaşlar : Nem çekme özelliği yüksektir. Esneklik ve dayanıklılık özelliğine sahiptir. Yüksek ısılarda yıkandığında renk atar ve dokusu bozulabilir. Özelikle koyu renk pamuklular ayrı yıkamaya özen göstermek gerekir.

Lycra : LycraDuPont'un 1958 yılında keşfettiği elastik lifin Dupont tarafından verilen ticari adıdır. Teknik olarak Elastan Lif denebilir. Amerikan çıkışlı Spandex de benzer özelliklerde elastan liftir. Lycra lif kullanıldığı ürünlere; rahatlık, vücuda uyum ve hareket özgürlüğü gibi eşsiz özellikler katar. Oldukça esnek güçlü ve dayanıklı bir liftir. İplik üretimi aşamasında ipliğin yapısına eklenir. Üretim esnasında 3 ile 5 kata kadar çekimle iplik yapısına eklenebilir. Kimyager Joseph Shivers buluşudur.

gibi bir bilgi buldum.
 
@Emre Tekinarslan

Hocam optimus prime'ı hatırlattınız bana. :)
 
@hogutmen ahahahah :D hocam şu mavi-kırmızı ışık kombinasyonunu kesinlikle deneyin. Polis sanıp yavaşlayanlar çok oluyor, bu da güvenliğimi arttırdığı için işime geliyor :)
 
  • Beğen
Tepkiler: hogutmen
@Emre Tekinarslan

Bu bilim olmuş.
@hogutmen

Bu da fantastik kurgu. Güzel konu, güzel paylaşımlar. Hem teorik hem pratik
 
  • Beğen
Tepkiler: sspl
@hogutmen

Eldiven çok iddialıymış :) -20 C ve su geçirmez.

Eldiveni tasarlayan arkadaş üreticiye sormuş;
-abi, kaç derece yazalım -10 yeter mi ?
-Yetmez. Sen onu -20 yap. İddialı olsun. Altına da yapıştır su geçirmezi, on numara beş yıldız olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: pilot ve hogutmen
@Soner Közen


Hocam ucuz urun bazen iyidir. Bugün cebimden gözlüğümü düşürmüşüm Decathlon renksiz. Birşeylerin olduğunu anladım bisikletle giderken. 10 dakikalık yola geri dönmedim. Urun zaten 12 tl. Gozluk yani.
 
Decathlonda novadry wedze 104 ten 65 e düşmüş güzel bir kayak eldiveni. Kaybederim diye almadım.
 
@hogutmen
Elbette. Benim de 1 euroya aldığım birçok kullanışlı aksesuarım var. Gayet güzel iş görüyorlar. Benim takıldığım nokta üreticinin bonkörlüğü. Bu üreticiler çok rahat oluyor. Mesela yıllar önce Beşiktaş'ta gece vakti, bir seyyar satıcıdan polar puma kazak aldım. Kumaş, puma amblemi, dikişler vs. her şey çok iyiydi. Ortaköy'e yatakhaneye dönünce etiketine bakayım dedim. Ne görsem beğenirsiniz. ''aksoy tekstil'' . Hani çakma da olsa insan bir puma yazısı bekliyor :)

Hadi çenem düştü bir de şunu anlatayım. Geçen kursa giderken ucuz bir suluğumu düşürdüm. Kaldırımdan indiğim bir yerde düşürdüğümü tahmin edip, akşam dönerken aynı yere uğradım. Birisi kenarda bir taşın üzerine bırakmış. Keşke siz de dönseydiniz. Parası önemli değil belki ama bazen sevdiğiniz bir şeyi kaybetmek sinir bozucu oluyor.
 
@Soner Közen Aynen katılıyorum 6 liraya aldığım kask lambamı kaybetmiştim. Ben geri döndüm bulamadım :( Rengi çok güzeldi :(
Ondan sonra kaskı o hınçla pavyona çevirdim falan ahahah
 
Bisiklet giyimi için kumaş araştırıyorum. Piyasada yerli malı bir ürün üretmek istiyorum. Bisiklet giyimi hangi kumaştan olursa daha iyi olur, forma da teri atacak kumaşlar hangileri ve rüzgardan koruyacak kumaş hangisi ? Teşekkürler.
 
Gözüme ilişen bu konuda naçizane birşeyler söylemek isterim. Tekstilci dikim yapan biri olarak bir ürünün çakmasını yapmaya uğraşmayı her zaman gereksiz ve anlamsız bulmuşumdur. Bir atölyeci arkadaşım şu markanın çakması çok satıyor yap sat dedi ben taklidini yapıp o markayı biraz daha mi kullanılır alınır hale getireyim dedim. Kendi markamizi yapıp satmak var iken çakma mal yapmak kısa vade kazancindan başka bişey getirmez. Mesela bu ürün üstündeki ersoy etiketi şimdi belkide bu ürünü alan insanın antipatisini kazandı.Ünlü markaların çoğu Tekstil ürünlerini Türkiye de fason diktirip bir kısmını Avrupa da bir kısmını Türkiye de marka adı altında satıyor. Lewis ,dizel dikmisligimiz vardır. Orjinal. Ünlü bir marka olabilmek tüm mesele bu.
 
Yün forma... Üzerine tanımam.
Ilık havada serin, soğuk havada sıcak. Ter yok. Daha ne isterim :).
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat B.
Geri