Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

sevgili Brooks'um yol bisikletinde eziyet oldu...

1) Brooks ve trek standart selede oturma kemiklerim tam olarak seleye oturuyor, dik otururken sıkıntım yok. Yani sıkıntı oturma kemikleri ile alakalı değil...

2) typhoon modeli yol bisikleti için Tt bisikleti için değil, yol bisikleti için kötü bir sele bulmuşsunuz demeyin lütfen. Sadece bana uygun mu onu anlamaya çalışıyorum. Bu arada ism'nin yine böyle boşluklu city bike veya touring bike seleleri De var...

3) anladığım kadarıyla forumda mındık problemi yaşayıp delikli vs sele ile çözmüş olan biri yok. Dolayısıyla başımızın çaresine bakacağız... Deneme yanılmayla bu işi çözmeye çalışacağım...

Scudo
mındık derken testisleri mi kastediyorsunuz hocam? öyleyse eğer yol bisikletinde arka tarafı yüksek olan yol bisikleti selesi almanızı tavsiye ederim, seleyi biraz öne eğerseniz daha rahat edersiniz. selenin yüksek bölgelerine oturma kemikleri denk geldi mi sorun kalmaz diye düşünüyorum

cube cross race bisikletin üzerinde gelen sele önceki bisikletim focus planet selesinde olduğu gibi mahvetmişti totoyu. Brooks c15 aldım, sonuç olarak dünyanın en rahat selesi değildi ama büyük oranda rahatladım. Selenin boy yüksekliği, yere paralel olması gibi ayarların doğru yapılması gerekiyor. Bu arada babama tchibo'dan 1200 tl'ye aldığım sehir tur bisikletine bu yaz binme şansım oldu üzerindeki 3 kuruşluk sele hayatımda üzerine oturduğum en rahat seleydi sanırım.

Sıkıntı aslında penis kanalı. Scrotum, testis torbasının altındaki penisin devam eden kanalı. Scrotum diye aratın göreceksiniz. Şimdi buraya foto koymayayım :)

Daha önce de yazdığım gibi Seleyi geriye ve ileri eğimli şekilde de denedim. İleri eğiliyken öne doğru kaydığımdan hiç rahat edemedim. Ucu havadayken ya evlere şenlikti. Şu an tam düz halde. En az berbat hali bu. Her iki sele de bana uymadı.

Fizik aliente vs gibi modellerine vsx teknolojisi dedikleri boşluklar yapmış. Bu da bir alternatif olabilir.

(link)

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
Ya arkadaş kırk yıllık sözelciyim ben böyle bir terim duymadım. Mındık ne ya. Birisi bana bir açıklama yapsın. Yoksa adamla mındıkmı geçiyorsunuz.

Bisikletimin selesi (Şehir Bisikleti - Carraro Sportive 227) çok rahatsız etti. Bisikletin karakteri, selesi, oturuşu daha çok yol bisikletini andırıyor. 95-100 kg aralığındayım. Alışırsın dediler. Daha önceki sürdüklerime senelik iznimin 1 haftasını dahil ederek tamamen bisiklet tepesinde geçirdim. Baktım olmuyor alışamıyorum. Yerli/yabancı bir kaç yazı okudum ve eminim sizler de okudunuz.

Totalde yazılanlar özetle şu; Sporcu değilseniz ve performans sizin için her şey değil ise ilgili bölgede sağlıklı bir kan dolaşımı için;
1) Jel veya Deri tercih edin (performansı etkilemez)
2) Selenin yüzeyi geniş olsun (performansı etkiler)
3) Ortası delik, kanal, aşırı oyuk selelerden kaçının (Seledeki bu oluşumların kıyısında özellikle testisler ve diğer yumuşak dokularında sıkışma olasılığı çok yüksek - üzerine en çok durulan konu bu idi)

Bende sağlık ve konfor ön planda, görsellik, performans kaygısı daha geri planda olduğu için işi garantiye aldım ve "Sele Royal Freetime Relaxed Jelli Sele" aldım :) adı bile Relaks olmaya yetiyor :D

Arkadan.jpg

UsttenLR.jpg

Soldaki: Yeni Sele / Sağdaki : Orijinal Sele

Şu an sırasında başım ağrıyor, kollarım-bileklerim, sırtım ağrıyor her yerim vs. ağrıyabiliyor, ama oturma yerim asla :p Tercihim bana çok uygunmuş.
Sizin sahip olduğunuz bisiklet gibi bir bisiklet için böyle bir seleyi tavsiye edip komik olmaya çalışmıyorum inanın ;)
Diyeceğim şey şu: okuduklarım, ki çoğu literatür ve bilimsel deneyler neticesinde yazılmış idi, yukarıdaki 3 madde konusunda hemfikirler. Sizin ile ilgili durumun, yeni oturuş pozisyonunuza bağlı olarak yukarıda 3. maddede belirttiğim durum olma ihtimali var kanımca.

Selamlar...

Dosyalar

• Ustten.jpg
    Ustten.jpg
    41,4 KB · Okunma: 14
  • Ustten.jpg
    Ustten.jpg
    59,4 KB · Okunma: 12
TDK Büyük Sözlük:
(link)
Çelikçomak oyununda, çeliği havalandırmak için kullanılan küçük çukur.
(Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü):)

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Ozan k. ben dağ bisikleti aldığımda ciddi mındık sorunu yaşadım hatta doktora gittim o kadar şiddetli bir ağrı oluyordu ki :D Sonra kocaman pufuduk bir sele aldım rahatladım ağrı kayboldu.Yol bisikletine geçince bu ağrıyı tekrar yaşarmıyım korkusu vardı ama yol bisikletine binerken buradan arkadaşların tavsiyesiyle kaliteli bir tayt aldım.
(link)
Saatlerce kullanmam rağmen hafif bir ağrı dışında o ilk yaşadığım ağrıyı yaşamadım.Bisikletim Triban 520 üzerinde alalade sert bir sele var.Seleyi düz yol bisikleti selesi ile değiştir ve kaliteli bir tayt almanı tavsiye ederim.

yanlış anlamayında, bence seleye oturmayı bilmiyorsunuz. nasıl anlatılır bilmem ama kalça kemiklerinizin üstünde olacak ağırlık merkezi. yani ön bölgede değil.

• Beğen
Tepkiler: hakan64
sele ayarınız düzgün mü?
yani selenin üst düzlemi yere paralel mi?

bir de yol bisikletinde alttan ve sti lardan tutuşlarda sürüyorsanız ekseriyer 1-2 derece burnunu aşağı döndürmek rahatlatır.

Kadro boyu büyük değil dmi? droplardan tutmak için fazla uzandığınızdan öne baskı oluşuyor olabilir, seleyi olabildiğince öne alın derim

Bahsettiğiniz sıkıntıdan ben de muzdaribim.
Şu ana kadar denediğim 3-5 sele içinde bu sorunu gideren tek sele Specialized Romin oldu. Ucunu bayağı aşağı bakacak şekilde ayarlayak kullandım bir süre. O bölgede ne uyuşma ne de ağrı yaşamadım. Ama bu sefer de kasıklarımla bacaklarımın başlangıç bölgesi civarında ağrı yaşadığım için o sele kesin kararım olmadı maalesef. Deneyebilme imkanınız varsa Romin Evo'yu tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
Daha önce de bu konuda söylediğim gibi :) selem düz, seleye oturmayı biliyorum, hem düz yarış selesi hem Brooks'u farklı açı ve pedli-pedsiz denedim.

Sanırım sorunumu çözecek sele tipini buldum, bakalım yarın haber ederim :) selle smp linki yollayan arkadaşa teşekkür ederim, ism'den başka markaların da olduğunu bana hatırlattı.

Sanırım Ben anatomik olarak scrotumu daha çıkık olanlardanım, yani biraz eğilsem bile arada eziliyor. Dolayısıyla oturma kemiği kısmı yüksek ortası alçak bir şey lazım bana.

Not :kadro boyu normal, gidonumu selemı ayarladım, bel ağrım vs yok , mındık olmasa çok rahatım aslında...

Not 2: 85 kiloyum.

Market bisikletleride dahil en az 10 değişik seleye oturmuşluğum var şimdiye kadar hiç mındık ağrısı yada mındıkta sorun yaşamadım. Sizin mındıkta bir sorun olmasın. :)

Not. Ne jelli ped nede jelli sele hiç kullanmadım

Not bende 85 kiloyum

Bu serüven sqlab 602 active siparişi vermemle son buldu inşallah. Bu sele de olmazsa bisikletimi yakıcam :p

@Ozan k.

Bu sele için "trekking saddle" denmiş ve en iyi duruş şeklini göstermiş. Yol bisikletine uygun olmadığı resimden de belli oluyor. Bu seleyi neden aldın merak ettim.

Benim de önceki selemle bazı sorunlarım vardı. Sonunda internette kullanıcı görüşlerini okuyarak el yordamıyla Fizik'den "Arione Snake Versus VSX" seleyi seçtim ve şikayetlerim geçti. Sen de kullanıcı yorumlarını okuyarak kendine uygun seleyi seçmelisin. Bence bu seçtiğin sele yanlış olmuş. En iyi kullanıcı görüşlerini okuyabilceğin yer wiggle.com un sitesidir. Ürün sayfasında satın alanların yorumları var.

Sqlab selelerinin tamamına bakacak olursan bütün selelerin oturma kemiğinin denk geldiği yer ile kot farkı olduğunu görürsün. Yani markanın olayı bu. Şehir, tour, race segmentleri için giderek daralan seleler yapıyorlar.
Race tipi sele ile benim sipariş ettiğim sele aynı, sadece padding farkı var o kadar. O yüzden oturma kemiklerim de 13cm olduğundan 170mm sele sipariş ettim. Kullananlar da ön kısım sanki yokmuş gibi ferah bir his verdiğinden bahsetmiş, bu yorumlar da beni cesaretlendirdi açıkçası. Bir ihtimal uymasa da katlanır bisikletime takacağım. (iki tane katlanır var)

Geri