Scudo Sports

shimano acera vites geçişlerinde problem

mathcup

Daimi Üye
Tepki
171
arkadaşlar bisikleti ilk aldığımda vitesler harikaydı tık tık geçiyordu şimdi ise ben vitesi attıktan baya bi sonra geçiyor veya hiç geçmiyor.bisikletçi ayar yaptı hala geçmedi adam bana yağla biraz dedi (kendisinde yağ kalmamış :D.) bende makine yağıyla yağladım bana önerebileceğiniz bi yağ var mı özel zincir için satılan?
bir keresinde vitesi attım ayağa kalkıp tam hızlanıyorken vites geçiverdi ayağım pedallardan kurtuldu tarfiğin içinde yüksek süratte düşme tehlikesi geçirdim, bisiklete güvenim kalmadı .

Scudo
acera shimanonun en alt seviye sistemlerinden biri ama bu kadar da kötü değildir yanlız ağır kullanımada uygun değil,acaba zincir uzunluğu olması gereken gibimi bol ise de geçiş olmayabilir,bunun bir kaç sebebi olabilir ,bisikletçiden ziyade kendiniz ayar yapmayı deneyin

• Beğen
Tepkiler: mathcup
tabanca yagı var o yağı kullan.jan göbeklerine sıkıyorum çok güzel akım verior zincirdede işe yarıyor

• Beğen
Tepkiler: mathcup
@mathcup

Ruble ile zinciri çıkarıp mazotun içinden geçirirsen tertemiz olurlar. Daha sonra vites tellerini çıkarıp telleri bez ile temizle. Temizledikten sonra telleri çok az miktarda gres yağı ile yağlayıp yeniden bisiklete monte et. Bunlardan daha da önemlisi zincir ile ruble birbirine uyumlu mu bundan emin ol. Acera sistemlerde zincir ile ruble HG uyumlu oluyor. Ruble ile zincirin üzerinde HG yazması gerekir.
Acera 8 li sistem vites kullanıyor. Rublen 8 li zincirin 7 li yada 9 lu sisteme uygun ise verimli kullanamazsın. Bir de arka aktarıcı iyice yıpranmışsa zincir ile ruble ne kadar uyumlu olursa olsun sağlıklı vites değişimi olmaz.
İYİ PEDALLER

dostum bu olayın donanımın kalitesiyle alakası yok bende tourney kullanıyorum o kadar abanmama rağmen bir defa diş atladığını görmedim ki bisikletmi çok gaddar kullananlardan biriyimdir :D en iyisi al eline tornavidayı kendin ayar yap viteslere, mesela aktarıcının üzerindeki cıvatalardan birini yarım tur çevir pedalı çevir anlaşılır zaten ne olduğu bu şekilde biraz uğraşırsan yaparsın.tavsiyedir. çünkü artık teker yamamayı bilen adam bisikletçi açıo en iyisi zincirini mazot + diş fırçasıyla güzelce temizle sonra kendin ayarını yap en fazla 10 dk uğraşırsın olur.

• Beğen
Tepkiler: serci2001
Arkadaşım hiç uğraşma git bir bisikletçiye viteste sorun var de hem sorunun ne oldğuğnu öğrenirsin hem de nasıl çözüldüğünü.

bende salcano astro 241 sv modelini alıcaktım üstünde bu model vites var içime kurt düşürdün :(

4 aydır kullanıyorum bisikletimi.. Nerdeyse 2000 km yol yaptım, arazi-yol vs vs.. Acera sistemi kullanıyorum, hiç sorun yaşamadım ve gayet de memnunum..

aynı sorun bende de oldu tamamen anlattıığınız herşey tamamen aynı olmak suretiyle... vitesin arka tarafında bi somun gibi bişey var çeviriliyor orda sıkılık yuumuşaklık ayarlanabiliyor. orayı deneyin yararlı olacakır ben sertleştirdim ve sorun tamamen ortadan kalktı tık tık geçiyor 1 den 24 e adar :)

Bendede aynı sorun oldu, aldığım yere götürdüm, bisikletin zinciri çok uzun gelmiş dedi, biraz kısalttı şu anda sorunum kalmadı.

Sorun zincirde olabilir her aralarını kontrol ettir

Sorun kesin zincirden

Sorunun acera ile ilgisi yok zinciri kontrol ettirin

@ibrahim.kilic90

Vites kulagi gevsemis mi kontrol et.
Zincir ve rubleyi temizle.
Vites tellerini yuvalarindan cikar sil wd40 veya toz tutmayan bir yag, mazot vb. doktugun bir bezle tekrar silip yerine tak.

Sorun devam ediyorsa oncelikle ayar vidalarindan yapmayi dene. 3 noktada ayar vidasi vardir:
1. vites kollari uzerinde
2. arka aktariciya vites telinin girdigi noktada
3. arka aktarici uzerinde kadro/kadro kulagina dayanan vida ile. Bu vida aslinda ayardan cok aktarici ayagindaki ust makaranin ruble dislisine mesafesini ayarlayarak saglikli bir sekilde zincirin akmasini saglar.

Bunlara dair internette ve shimano.doc manuellerde detayli bilgi edinebilirsiniz.

Eger ayari hepten bozarsaniz aktarici uzerindeki alt ve ust limit vidalari da isin icine girecektir.

Arka vitese dair hemen hersey bunlar uzerinden dogru yapildiginda hic sorununuz kalmaz :)

@suat akman

Abi biz bu adamı 2011'de selasını okutup gömdüydük senin yeni mi haberin oluyor ?? :D..

@MertAG

Ben gomdugumuz adama yazmadim ki! Konuyu bu sabah hortlatan @ibrahim.kilic90 a yazdim canim kardesim ;)

gecenin bir vakti aynı derdime çare ararken buldum bu önerileri, sabah olsa da hemen insem garaja, henüz 200 km gittiğim ön altus arka acera 27 vitesli sistemde 2 defa bisikletçi ayar yaptı ancak geçiş aslında geçememe sorunu sürmekte...gıcık bir durum defans geliştirdim, geçmediğini fark edince bir alt ya da bir üst vitesi deniyorum hangisi tutarsa...kendime de kızıyorum deore li neden almadın diye :( muhtemelen deore gereksiz diyeceksiniz haftada bir 30-50 km turlar için ama sorun yaşayınca insanın aklına gelmiyor değil ne ka ekmek o ka köfte...

• Beğen
Tepkiler: muhyt
@romus aktarıcı bacağının zincire paralelliğini kontrol et. Bazen yamulabiliyor. Tellerin eski ise bazı vitesler mükemmel çalışırken bazıları iyi çalışmıyor.
Benimde acerada farkettiğim şey ise vitesi küçük dişlilere göre ayarlayınca büyük dişlilerde, büyük dişlilere göre ayarlayınca küçük dişlilerde vites geçişi problemli oluyor.
Kadro kulağında yamulma olmadığınada emin olmak gerek.

ben de 9'lu acera kullanıyorum. nadiren geçmediği oluyor daha sonra geçiyor ve normal vites geçme hızı en fazla 0.5 sn falan sürüyor. bir arkadaşımdaki slx vites kutusu kadar hızlı.

• Beğen
Tepkiler: muhyt
@romus bende 9 lu altus kullanıyorum eğer alt ve üst limit vidalarını ayarladıysanız ondan sonraki tüm ayar gergi vidasındadır.

Geri