Scudo Sports

shimano campagnolo uyumu yardım

CevdetBilge

Forum Demirbaşı
Tepki
493
Bisiklet
Colnago
Arkadaşlar selam

Campy shifter (10 record) ile arkada 10 lu ultegra dişliyi çalıştırabilirmiyim?Konuyu araştırınca karşıma bazı olasılıklar çıktı .
Duraace ultegra 10 lu ile spacer ları campagnoloya göre ayarlar ve shimano zincir takarsanız sorun olmaz diyen var .
Direk ultegra 10 lu dişli ve sadece shimano 10 lu zincir kullanılınca sorunsuz vites geçişi sağlandığını anlatan var
Shimanoda 2 dişli arası sanırım 3.95 mm campy de 4 kusur mm doğal olarak vites atımlarında sorun olabilir.
Bir bisikletçi dostumuz campy shifterle arkada 10 lu ultegra kullanılamaz diye ifade etti ama çözümü olmalı diye düşünüyorum veya bu kadar da büyük sorun olmamalı.

(link)

Yardım ve görüşleri olan dostlarımıza şimdiden teşekkür ederim

Scudo
Konunun kendi açımdan ki kısmını şöyle özetleyeyim
colnago ct1 im geldi 10 lu record campy vites fren kolu campy chorus ön aktarıcı campy record 10 lu arka aktarıcısı mevcut .Üzerinde campagnolo shamal 94 veya 95 8 li jantları mevcut .Ben bu durumda 10 vitesli makinayı 8 vitesli kullanıyorum amaaa
1) Ya shamala uygun 10 lu hub ve campagnolo 10 lu dişliye geçeceğim ki hala araştırıyorum
2) ya da elimde arka dişlisi shimano ultegra 10 lu olan bir jant takımı olacak bu jant takımını direk olarak bu makinaya takabilirmiyim sorun olur mu?

10'lu campagnolo set ile shimano ruble ve göbek kullanan arkadaşım var. Kullanıyor, hatta yarışıyor o bisiklet ile. Fakat ideal olmadığını, çok da rahat etmediğini söyledi sorduğum zaman.

• Beğen
Tepkiler: CevdetBilge
Teşekkür ederim haklısınız ideal olarak campy campy shimano shimano diye söyleniyor .Kullanan hatta yarışan arkadaşınız varsa demek ki ideal olmasa da olmayacak birşey değilmiş.
Bisikletçilerin kesin olmaz,dişliler zincir gider vites atamazsın gibi ifadelerinde gerçeklik payı olsa da biraz da abartılı olduğunu düşündürüyor

Cevdet merhaba.ilk sordugun durumu yani ultegra ruble 10 lu campi kollari forumdan omer korkmazin bisikletinde denedik.senin bahsettigin disliler arasindaki speacer uzunluk farkindan dolayi kucuk disliden buyuge dogru sayarsak 4 yada 5 nci disliden sonra kesinlikle sorun cikiyor.zincir rubleye tam oturmuyor atlama yapiyor.inerken de bir basiyorsun inmiyor ikinciyi basiyorsun cift disli iniyor.kisacasi surekli problem cikariyor.

unuttum ekleyeyim :) o donem bende tum yabanci forumlarda arastirmistim tek formul disliler arasindaki speacerleri degistirmek.baska yol bulamamistik.

Selam paylaşım için teşekkür ederim acaba zincir de shimanomuydu spacer yanında zincir kalınlığı da önemli diye yazıyor

sonuçta her dilide yaklaşık 0.15 mm fark edince dişli sayısı arttıkça mesafede açıldığı için belli mesafeden sonra tolere edemeyip atlama yapıyor anladığım kadarı ile .
Birde spacerları campagnolo koydunuz değil mi?

Eski Sora setli bisikletimi 9'lu Campagnolo rubleyle kullanıyordum. Tek sıkıntısı en küçük dişliye geçmesi için pedalı biraz yavaş çevirmek gerekiyodu. Onun dışında bi sorun yaşamadım.

@CEVDETBİLGE

hayırr biz sistemi iptal ettik shımano stı kol aldık :) söylediğin gibi aradaki mesafe dişli sayısı arttıkca toleresiz duruma geliyor problem cıkıyor ayrıca aradaki speacerler Türkiyede satılmıyor değiştirmeyi de düşününce araştırmıştık.Zincir de shımanoydu.

• Beğen
Demek ki mecbur kalmadıkça simano-shimano ,campi -campi dışına çıkmamak lazımmış. Sizlerin tecrübesi ile de bunu birkez daha teyit etmiş olduk fikirlerini paylaşan dostlarımıza teşekkür ederim

@CEVDETBİLGE

işin en kısa yöntemi vites kolu ile ruble aynı olursa diğerleri sorun cıkarmıyor. sonuçta sistem vites kolunun teli çekme miktarı ile rubledeki dişliler arasındaki mesafenin tutması.

• Beğen
konu baya eskimiş ama yazmadan geçeedim. bende xenon veloce karışımı 10lu set kullanıyorum. jant setinde değişikliğe gittim ve 105 göbek ve 105 ruble aldım. henüz montaj yapmadık ve deneme imkanım olmadı. ilk izlenilerimi paylaşacağım

Jant seti satıyorum da shimano, 10 lu 87 model Chorus kullanan bir arkadaş almak istiyor uyum borununu merak ediyorum, eski modellerde de aynı sıkıntı var mıdır ?

2014 Campagnolo Veloce fren bacakları ile, 2015-2016(emin değilim daha almadım) Claris kollar çalışır mı? Campognolo performans açısından ne kadar etkiler. 100 kiloya yakınım dolayısıyla bu bütçeye yakın fren bacağı önerilerinizi bekliyorum. Son bir soru olarak fren bacağı seçiminde bunun dışında dikkat etmem gereken bir şey var mı?

@nazmi balıkcı bey konu baya eski ama bisikletin durumu ne oldu uyum sağladı mı jantlar

Geri