Bugün ilk defa ufak bir düşme tehlikesi atlattım. Beklemediğim bir köpek saldırısı oldu ve refleks olarak ayaklarımı kaldırmak istedim ama pedallar kilitli pedal dı

. Neyse ki köpek ısrarcı değildi, düşmeden atlattım.
6-Yani sadece durup kalkarken değil köpek saldırılarında da pedalın kilitli pedal olduğunu akılda tutmak gerekiyor.
7-Kilitli pedal kullanırken amaç hem bacak ön kas gruplarını hem arka kas gruplarını çalıştırmak (en azından ben öyle biliyorum). Fakat pedalı eski alışkanlıkla sadece basarak kullanıp ve nasıl olsa pedal dönerken geriye doğru da pedalı çekiyoruz derseniz; kilitli pedaldan istediğiniz randımanı alamıyorsunuz.
Kilitsiz pedalı kullanırken nasıl iterek kullanıyorsanız, kilitli pedalı kullanırken çekme kuvveti uygulayarak ve pedalı çekerek kullanmak gerekiyor.
Bu birkaç şey sağlıyor en önemlisi bir müddet ön kas grubunu ve pedalı iterek kullanıp kaslarınız yorulduğunuzda, bir müddet de pedalı çekerek kullanıp yola devam edebilirsiniz, ya da pedalı hem iterek hem çekerek kullanabilir ya da bir ayağınızla iterek kullanırken diğer ayağınızla pedalı çekerek kullanabilirsiniz. İşte o zaman elde ettiğiniz performans belirgin ölçüde artıyor ve sürüş çok çok keyifli oluyor.
8-Bu çekiş gücünü uygulayabilmek için ayakkabıların da ayağınızı tam sarması, bol olmaması gerekiyor bol olursa pek düzenli olmuyor.
Şimdilik benden bu kadar
İyi sürüşler