Demir Atlı Adam
Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
- Tepki
- 3.159
- Başlangıç
- 2015—16
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
PD-T700 pedal ve CT5 ayakkabı ile Click’r kullanıcısı olarak cevap vermeye çalışayım bu sistemin amacı ilk alışma sürecinizi rahatlatmaya yöneliktir. Bir de ayakkabıları ile yürümek hem rahattır hem de günlük hayatta pek göze batmaz. Aslında pedal incelendiğinde normal SPD pedalın platform ilave edilmiş ve yayı biraz daha hafif ayarlanmış halinden başka bişey değil. Ama performans için eksileri çok. Birincisi oldukça ağır. İkincisi ayakkabı tabanları esnek olduğu için güç aktarımı yol ayakkabısı gibi olmuyor.Selamlar arkadaşlar,
Başlangıç seviyesi kilitli pedal seçimi konusunda yardımınızı rica edeceğim. Shimano kilitli pedalleri incelediğimde spd-sl ve spd olarak iki tür var ama birde click'r sistem var. Mesela yol pedalı diye geçen PD R550 ile treking serisi PD T421 arasında yada PD T421 ile yine treking serisinde olan PD T8000 arasında nasıl bir fark var. İlk defa kilitli pedal kullanacak birisi için PD R550 yanlış bir seçim mi olur. Yada sizce başka hangi model pedal tercih edilmelidir.
PD T421 seçmem halinde ayakkabı olarak shimano SH-RP100 modeli nasıldır. Bu ayakkabının özelliği hem SPD hamde SPD SL kalleri ile uyumlu olması. İlerleyen zamanlarda SPD SL pedale geçersem ayakkabı değiştirmem gerekmeyecek diye düşünüyorum.
pd t400 pedalları sh56 kaller ile yaklaşık 2 yıl kullandım. ayakkabı da ct41 idi. 5 aydır da aynı kallerle m520 pedalları mt34 ayakkabılarla kullanmakta olan biri olarak altına imzamı atarım.Click'r iyidir, hoştur. Ağır olmak zorunda da değildir. En ucuzundan hafif bir m520 pedal alıp yanına Click'r kallerini alırsanız, istediğiniz iki delikli ayakkabıya monte ettiğinizde click'r sistemine sahip olursunuz.
Click'r kallerin normal spd'den farkı, daha kolay takılabilip ayrılabilmesi. Daha geniş bir açıyı destekliyorlar.
Özel click'r pedallarının farkı, tek veya çift tarafında platform var. Haliyle daha ağır ama ayakkabısız da kullanma imkanı veriyor.
Özel click'r ayakkabılarında kaller içeri epeyce bir gömülü. Çok konforlu ve şık birer spor ayakkabı şeklindeler.
Özetle, click'r sistemin kalbi özel tasarım kalleridir. Diğer parçaları standart SPD ile tamamlayabilirsiniz.
bisikleti yerden kesmeye çalışırken seleye oturmuşluğum çoktur. onun dışında 2.5 yıldır bir sorun yaşamadım.
Performansınız yükseldikçe uyguladığınız güç artıyor. Yakın zamanda bir iki defa çok haşin yukarı çekerken çıktı pedal. Bir tur sertleştirmem lazım vidasını.
Peki Clikc'r özelliğinden en verimli şekilde yararlanmak için illa shimano ayakkabıların herhangi bir serisini kullanmak gerekir mi?@Desert Fox SPD tipindeki tüm ayakkabıları CLICK'R pedallarla kullanabilirsiniz.
Peki Clikc'r özelliğinden en verimli şekilde yararlanmak için illa shimano ayakkabıların herhangi bir serisini kullanmak gerekir mi?
TeşekkürlerEfendim biz bunları daha önceki eserlerimizde açıklamıştık!
Başka bir SPD konusunda da değilmiştim. CLICK'R sisteminin SPD'den iki küçük farkı var:
Shimano, CLICK'R sistemini daha çok şehiriçi kullanıma yönelik pazarladığı için, günlük kıyafetlerin altına giyilebilecek, görünüm olarak normal ayakkabılara daha yakın duran ve kallerin ayakkabı tabanına biraz daha gömülü durduğu, bu sayede daha rahat bir yürüyüş imkanı sunan ayakkabılar da üretiyor. Kullanım amacınıza uygunsa bu tür ayakkabılardan da satın alabilirsiniz. Ancak piyasadaki SPD uyumlu her ayakkabıyı, CLICK'R pedallarla kullanabiliyorsunuz; bu konuda herhangi bir kısıtlama yok.
- Pedaldaki yay gerginliğinin daha az olması sebebiyle ayağın pedaldan daha kolay çıkarılıp kilitlenebilmesi.
- Pedalların beraberinde gelen SM-SH56 multirelease kaller sayesinde ayağı pedaldan farklı yönlere doğru çekerek çıkarabilmeniz.