Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Shimano deore m615

Avid'in center lock rotorları mevcut. Google üzerinden aratabilirsiniz ;) Elixir R serisi ile Shimano XT rotoru hala kullanıyorum. Ayarlaması zor oldu ilk önce. Kaliperin bir noktası rotorun merkez kollarına (siyah beşli kollara) sürtüyordu. Kaliperin bağlantı vidalarının altına bir adet somun koyarak sorunu çözdüm. Uyum ve performans olarak bakarsak gayet başarılı diyebilirim. Önde 160'lık rotorla kullandığımı da belirteyim. Ben de Shimano frenlerin hatta Tektro frenlerin ayar konusunda Avid'den daha pratik olduğunu düşünüyorum. Avid'lerin Juicy 7, Elixir 1 ve Elixir R modellerini bizzat kullandım. Biraz alışmak lazım, alışana kadar sürtme konusunda ince ayar yapması biraz zorlayabiliyor insanı. Yani benim açımdan öyle olmuştu diyeyim :)

Bu arada yorumu Elixir alın diye, reklam olsun diye yazmadım :D Yanlış anlaşılmasın :)

Rotor tabi ki iyi olmalı. Deore frenleri XT rotorlarla (SM-RT79) kullanmıştım ve memnun kalmamıştım. Fren performansının, kilo ve kullanım alanı ile de ilgili olduğunu düşünüyorum. Aynı rotorlarla Elixir R kullanınca çok ciddi bir fark olduğunu gördüm kesinlikle ;)

Scudo
Ayrıca rotorlarınızı satmadıysanız talip olabilirim :)

Yorum için teşekkür ederim. Bende avid kullanmak istiyorum ama gerçekten pahalılar. Şu sitedeki ürünler tek mi yoksa çift olarak mı satılıyor bi öğrenebilsem belki alabilirim avid. (link) (link) (link)

Elixir 5 için "front" demiş linkte. Bu demek oluyor ki tek malesef.
Elixir 1'den uzak durmak lazım, almayı düşünüyorsan bence Deore'de kal ;) Rotorları yükselt, daha iyi performans yakalarsın. Elixir 1, Deore'den daha alt seviye sonuçta.

Öyle yapacağım. Peki bu deoreyi alsam kapıma kadar sorunsuz gelir mi? Fiyati 75 euronun altında? Ayrıca başka sitelerden Alışveriş yapıp sorunsuz alan olduysa site ismini verirse çok sevinirim bu hafta içerisinde isteyeceğim çünkü frenleri

Şimdiden teşekkür ederim herkese.
İyi hafta sonları.
İyi pedallamalar dilerim.

Yok mu başka frenler veya site hakkında yorumu olan?

Iki konuyla da ilgili olarak forumdaki eski konulara bakılabilir ;) Buradan yorum beklemek uzun sürebilir. Hazır yazılmışı var yani :) :)

Yorum yapan dier forum sever arkadaslarin yorumlarina kesinlikle saygi duyuyorum ama ben kendimde deore 615 kullaniyorum ve 82 kg biriyim bugune kadar girdigim arazi yada uzun rampa inislerinde herhan gib bir sikinti yasamadim bence 615 deore serisi basarili. Ve ustelik önde ki balatam da orjinal shimano degil gecici bradine balata ile kullaniyorumrotoarimin her ikside 160 lik bir daha 20 gun once belgrad ormaninda yuklu (canta su vsvs ) birlikte daldim tik bastim anda hizli bir tepki veriyor yinede siz bilirsiniz cok fazla fren sistemi tecrubesine sahip degilim..

Admin konuyu buraya taşıdı ama arz etmek isterim FREN değil arka aktarıcı bu M615. Teşekkürler

Arkadaşlar arka aktarıcı alacağım 3X10 lu bir sistem hazırlayacağım aşağıdaki 2 aktarıcı arasında kaldım farkını bilen varmı acaba?

Shimano Deore RD M 610 ---------------Shimano RD M615 Shadow +

Bilen anlayan varsa bi el atarsa memnun olacağım teşekkürler.

araştırdım yine cevap bisikletforum dan çıktı. 610-615 farkını bilmiyorum ama shadow ve shadow+ larda arkada bir on off tuşu varmış. Araziye girince zincirin sallanarak atmasını engelliyormuş basit ama işlevsel bir özellik gibi. ben 615 shadow+ aldım

610 295 lira 615 335 lira 615 shadow+ 399 lira ( 10.02.2019 N11 Fiyatları)

teşekkürler

Merhaba hortlatiyorum ama deore m 531 model arka aktarıcı vardı talihsiz bir kaza geçirdim arka aktarıcı kırıldı. Yenisini bulamıyorum piyasada. Acaba aynı serinin diğer ürünlerinden birini alsam mesela m 591 ayni işlevi görürmü?

Tur bisikletimde m395 hidrolik fren vardı ön arka çanta ve ful dolu halde erikli şelalesi dahil birçok inişde hiçbirsorun yaşamadım mtbde işler nasıldır bilmem ama en düşük seride olsa hisrolik fren kesinlikle güvenilir frende bence önemli olan rotorlar ısınma problemi yaşıyorsanız aystek dedinize derman tabi balatalarda önemli hepinize kazasız sürüşler

@Hallem03 vites uygun olduktan sonra modelin hiç 1 önemi yok

Geri