Avid'in center lock rotorları mevcut. Google üzerinden aratabilirsiniz Elixir R serisi ile Shimano XT rotoru hala kullanıyorum. Ayarlaması zor oldu ilk önce. Kaliperin bir noktası rotorun merkez kollarına (siyah beşli kollara) sürtüyordu. Kaliperin bağlantı vidalarının altına bir adet somun koyarak sorunu çözdüm. Uyum ve performans olarak bakarsak gayet başarılı diyebilirim. Önde 160'lık rotorla kullandığımı da belirteyim. Ben de Shimano frenlerin hatta Tektro frenlerin ayar konusunda Avid'den daha pratik olduğunu düşünüyorum. Avid'lerin Juicy 7, Elixir 1 ve Elixir R modellerini bizzat kullandım. Biraz alışmak lazım, alışana kadar sürtme konusunda ince ayar yapması biraz zorlayabiliyor insanı. Yani benim açımdan öyle olmuştu diyeyim
Bu arada yorumu Elixir alın diye, reklam olsun diye yazmadım Yanlış anlaşılmasın
Rotor tabi ki iyi olmalı. Deore frenleri XT rotorlarla (SM-RT79) kullanmıştım ve memnun kalmamıştım. Fren performansının, kilo ve kullanım alanı ile de ilgili olduğunu düşünüyorum. Aynı rotorlarla Elixir R kullanınca çok ciddi bir fark olduğunu gördüm kesinlikle
Bu arada yorumu Elixir alın diye, reklam olsun diye yazmadım Yanlış anlaşılmasın
Rotor tabi ki iyi olmalı. Deore frenleri XT rotorlarla (SM-RT79) kullanmıştım ve memnun kalmamıştım. Fren performansının, kilo ve kullanım alanı ile de ilgili olduğunu düşünüyorum. Aynı rotorlarla Elixir R kullanınca çok ciddi bir fark olduğunu gördüm kesinlikle