Scudo Sports

Shimano Di2 Teknolojisi nedir?

Scudo
Bu sistemlere gereksiz olarak bakıyordum ben ama oldukça konforlularmış. Vites kolunun üst tarafında butonlar var ve başparmağınızla vites atıyorsunuz tek bir dokunmayla.

@KitapSever Otomatik vites düşürme yükselme özelliği var yanılmıyorsam. Kısacası gereksiz viteste durmama özelliği var :D

@JusTiMe Hocam özellikle yol bisikletlerinde çok çok konforlu bir sistem, inişlerde falan. Tabi bunlar hep para. :D

@KitapSever İnternette mtb için olanını araştırıyordum hesaplarıma göre 4 milyar gibi masraf çıkacağını gördüm benim bisikletimde :D m8000 benimkisi m8050de di2si :D
Felaket para ya :( kdvlerin düşmesi şart ya :D

@JusTiMe
Hocam bir parçası bozulsa dünyanın parası. :D Bak ben tourney'le yaklaşık 2500-3000 kilometredir idare ediyorum, bir tourney bozuldu birisi geldi. Bozulursa gider yenisi alırım ama di2'de kazın ayağı öyle değil. :D

@KitapSever tourney ile aynı keseye koyma bu di2yi bakım gerekmiyor.

@JusTiMe Hocam benim bisikletimle aktarıcı her zaman yüke maruz kalıyor, bisikleti yaslarım genelde sağ tarafa. Atıyorum dar bir yerden geçeceğim genelde aktarıcıyı çarparım köşelere, bisikleti düşürüm yine sağ tarafa. Yani bana dayanmaz hocam, illa bakım gerektirir. Gerçi elektronik eşyalar benden çok çekiyor, kesinlikle birşekilde bozulur o sistem. 86 kilo benim mesela, dar bir yerden geçeceğim çat diye aktarıcı takılıyor al başına belayı. :)

@KitapSever dikkat et bisikletin kilondan havaya uçmasın :D Sen hala da hafife alıyorsun bu sisteme bakım ile bozmak aynı şey değil. Bozarsan yapılması mümkün olmaz bilgine garanti yerlerinde sorun düzeltebilirsin onun haricinde teknik servis gerektirmiyor bu sistem yani kafandakileri çöpe at!

@JusTiMe Hocam açıkçası bahsettiğin şey vites ayarı, tel bakımı gibi basit bakımsa o zaman haklısın derim, ama o aktarıcının makaraları bitecek ve zamanla çamur vesaire sistemin arasına girip bir şekilde çalışmasına mani olacak. Yoksa tel ayarı, çamur kilitlenmesi dışında hangimiz doğru düzgün bakım yapıyoruz ki? :)

Merhabalar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak eski seri dura ace di2 9070 ile yeni seri ultegra r8050 arasında fark var mıdır var ise bu farklar nelerdir bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum

Konuyu hortlatmış olucam ama şunu merak ediyorum bir tanıdıkta 2018 model Ultegra Di2 set var ve yakın zamanda almayı düşünüyorum,alırsam benim için ne değişikliler olu (mekanik sistemden geçecek birisi için) ve mekanikte olduğu gibi sert kullanabilecek miyim?( sertlikten kastım mekanikte hiçbir şey düşünmeden çat çat vurup geçiriyorum vitesleri aynı serilik Di2’de de olur ?)

Konuyu hortlatmış olucam ama şunu merak ediyorum bir tanıdıkta 2018 model Ultegra Di2 set var ve yakın zamanda almayı düşünüyorum,alırsam benim için ne değişikliler olu (mekanik sistemden geçecek birisi için) ve mekanikte olduğu gibi sert kullanabilecek miyim?( sertlikten kastım mekanikte hiçbir şey düşünmeden çat çat vurup geçiriyorum vitesleri aynı serilik Di2’de de olur ?)
Di2 da vites düzgün ayarlıysa daha net geçişler vardır. Düşüncenizin aksine telli sistemde daha hassas davranmanız gerekiyor; kolu biraz sert veya yumuşak ittiğinizde vites aralarda kalabiliyor. Di2 bu açıdan hem daha net, hem de daha seri. Düşmeler konusunda biraz daha sıkıntılı. Tek dezavantajı bu. Arkadaşımla 6870 serisi toplam 3 arka aktarıcıyı düşme sonrası bozduk. Sonrasında arka aktarıcıları 8050 ile değiştirdik. Bir problem olmadı hiç.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@Özhan Akgöğ Peki bu kastettiğiniz düşmeler ne kadar sert oldu, ağır bir kaza mı yoksa hafif bir denge kaybı ile mi?
Malum Di2 sistemlerin maliyetleri mekaniklere göre oldukça tuzlu dolayısıyla herhangi bir arıza veya hasar durumunda bunların yerine yenisini koymak biraz zor.Hele bugün ki şartlarda fiyatların iyice uçtuğunu düşünürsek...

@Özhan Akgöğ Peki bu kastettiğiniz düşmeler ne kadar sert oldu, ağır bir kaza mı yoksa hafif bir denge kaybı ile mi?
Malum Di2 sistemlerin maliyetleri mekaniklere göre oldukça tuzlu dolayısıyla herhangi bir arıza veya hasar durumunda bunların yerine yenisini koymak biraz zor.Hele bugün ki şartlarda fiyatların iyice uçtuğunu düşünürsek...
Benimki çok ağır değil yağmurlu havada kayma sonucu olmuştu. 15-20 km/h ile giderken direkt aktarıcı üzerine darbe aldı. Arkadaşın da 2 tane ağır kazası oldu. Ama eğer 6870 serisi alcaksanız bidaha düşünün derim. İnternette aratınca, o seride bu problemi yaşayan baya kişi var. 8000'li seriler darbeye karşı daha dayanıklı. Kaza şok sistemi var di2 aktarıcılarda . Kaza anında aktarıcı elektiriği kesiyor. Resetleyince düzeliyor. Bizde bi işe yaramadı maalesef. 8000lerde bu sistem daha düzgün çalışıyor. Yani baya hor kullanıyorum hiç bir problem olmadı 3 senedir.

• Beğen
Tepkiler: sccetin

Şuan hangi seti kullanıyorsunuz bilmiyorum ama di2 kullanırken çat çut vurmanıza gerek yok tıklayınca değişiyor vitesler:) Ben 105 r7000 den geçtim r8050 ye.. vites geçişlerindeki kararlılık ve ayarının hiç bozulmaması en büyük farkları diyebilirim. Onun dışında vites geçişlerinde serilik açısından 105 le arasında uçurum yok.

Bunların dışında naçizane fikrim başına bir iş geldiğinde yerine yenisini koyamayacağım veya çok zorlayacak komponentleri kullanmam. Şahsi fikrim bu tabi.. Mekanik setle arasında sağlamlık olarak baktığımızda daha hassas diyemeyiz bence. Öyle çıt kırıldım hassas ürünler değiller o konuda rahat olabilirsiniz.. (r8050 için bahsediyorum)

@ucgokhan şu an kullandığım set tiagra açıkçası limitlerinin üzerinde kullandığımı hissediyorum.Baya hırpalıyorum yavrucağı😄alacağım r8050 değil de r6870 aralarında çok bir fark olacağını zannetmiyorum sonuçta Di2 yani tiagraya göre üst bir seviye😁

@Ali Eren Siz hem 2 x 10 - 2 x 11 yükseltmesi yapacaksınız. Hem de mekanikten elektroniğe geçeceksiniz. İki tane + yazıyor size. Fakat - yazan tek husus cihazın batarya ömrü ne durumda en uygun bir batarya almaya kalksanız en azından 1200-1300 TL civarı olacaktır. Alın maliyeti değil işletme maliyeti önemli faktör.

@trainspotting35 batarya ömrü derken iphone’da olan pil sağlığı gibi mi? hani kullandıkça verimi düşen bir süre sonra da değiştirmek zorunda kalınan?

Geri