HikmetYılmaz
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 750
- Bisiklet
- KTM
Di2 da vites düzgün ayarlıysa daha net geçişler vardır. Düşüncenizin aksine telli sistemde daha hassas davranmanız gerekiyor; kolu biraz sert veya yumuşak ittiğinizde vites aralarda kalabiliyor. Di2 bu açıdan hem daha net, hem de daha seri. Düşmeler konusunda biraz daha sıkıntılı. Tek dezavantajı bu. Arkadaşımla 6870 serisi toplam 3 arka aktarıcıyı düşme sonrası bozduk. Sonrasında arka aktarıcıları 8050 ile değiştirdik. Bir problem olmadı hiç.Konuyu hortlatmış olucam ama şunu merak ediyorum bir tanıdıkta 2018 model Ultegra Di2 set var ve yakın zamanda almayı düşünüyorum,alırsam benim için ne değişikliler olu (mekanik sistemden geçecek birisi için) ve mekanikte olduğu gibi sert kullanabilecek miyim?( sertlikten kastım mekanikte hiçbir şey düşünmeden çat çat vurup geçiriyorum vitesleri aynı serilik Di2’de de olur ?)
Benimki çok ağır değil yağmurlu havada kayma sonucu olmuştu. 15-20 km/h ile giderken direkt aktarıcı üzerine darbe aldı. Arkadaşın da 2 tane ağır kazası oldu. Ama eğer 6870 serisi alcaksanız bidaha düşünün derim. İnternette aratınca, o seride bu problemi yaşayan baya kişi var. 8000'li seriler darbeye karşı daha dayanıklı. Kaza şok sistemi var di2 aktarıcılarda . Kaza anında aktarıcı elektiriği kesiyor. Resetleyince düzeliyor. Bizde bi işe yaramadı maalesef. 8000lerde bu sistem daha düzgün çalışıyor. Yani baya hor kullanıyorum hiç bir problem olmadı 3 senedir.@Özhan Akgöğ Peki bu kastettiğiniz düşmeler ne kadar sert oldu, ağır bir kaza mı yoksa hafif bir denge kaybı ile mi?
Malum Di2 sistemlerin maliyetleri mekaniklere göre oldukça tuzlu dolayısıyla herhangi bir arıza veya hasar durumunda bunların yerine yenisini koymak biraz zor.Hele bugün ki şartlarda fiyatların iyice uçtuğunu düşünürsek...
Konuyu hortlatmış olucam ama şunu merak ediyorum bir tanıdıkta 2018 model Ultegra Di2 set var ve yakın zamanda almayı düşünüyorum,alırsam benim için ne değişikliler olu (mekanik sistemden geçecek birisi için) ve mekanikte olduğu gibi sert kullanabilecek miyim?( sertlikten kastım mekanikte hiçbir şey düşünmeden çat çat vurup geçiriyorum vitesleri aynı serilik Di2’de de olur ?)