Peregrine
Daimi Üye
- Tepki
- 750
- İsim
- Peregrine
- Başlangıç
- 1989—90
- Bisiklet
- Ghost
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Merhabalar. Nexus 8 sisteme sahip yeni bir bisiklet aldım ve daha önce göbek vites sistemine sahip bir bisiklet kullanmamıştım. Bu yeni bisiklette yadırgadığım bazı durumlar vardı ve birisi hariç hepsinin normal olduğu bilgisine ulaşabildim ama bir tanesi konusunda bilgiye ulaşamadım. Buradan Nexus 8 sahiplerine bir sorum olacak: 5., 6., 7., ve 8. viteslerde vitese geçince 5. viteste daha belirgin olmakla beraber hafif bir sarsıntı/titreşim hissi oluyor. Bu aktarıcılı klasik sistemlerde de var sonuçta bunda problem yok. Ancak bahsettiğim bu 4 viteste (5,6,7,8), her zaman hissedilir olmamakla beraber, pedal çevirmeyi bırakıp tekrar başladığımda kavrama aşamasında pedalda hafif bir sarsıntı hissediyorum. Duyulabilir bir ses yok ama pedal çevirmeyi bırakıp tekrar başladığım durumların %70'inde bu sarsıntıyı hissedebiliyorum. Vites kaçırma,ses yapma gibi gerçek sorunlarım olmamakla birlikte bu durum beni göbekte bir sorun olup olmadığı konusunda endişelendiriyor. Vites ayarlarımı her sürüşten önce kontrol ediyorum (4. viteste sarı çizgiler hizalı) ve sistem disk frenli bir sistem. Göbek modeli ise Shimano Nexus SG-C6001-8D. Bu bahsettiğim (5,6,7,8) viteslerde pedalı geri çevirirken bir tıkırtı yapması normalmiş ama benim bahsettiğim olay hareket halinde, örneğin 5. viteste iken pedal çevirmeyi bırakıp bir süre sonra yeniden başlayınca oluyor. Bu durum normal midir? Nexus/Alfine 8'li arkadaşlar iki kelime yanıt yazarak yardımcı olursanız çok makbule geçecek, teşekkürler.
Son düzenleme: