Scudo Sports

Shimano R501 Jant Fiyat/Performans

Emrah Özşahin

Forum Bağımlısı
Tepki
1.645
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Cyclocross
(link)
Genelde yurt dışından Merlincycles sitesinden alışveriş yapıyorum. Şimdide bu jantta indirim olduğu e-maili geldi.
207 TL jantlar.. Ancak TNT posta ile 53 TL kargo ücreti ödemek gerekiyormuş o biraz sıkıntı. Normalde 17 TL veriyorum Royal Mail aracılığı ile gelince ancak bu TNT ile gönderiliyormuş.

Pek fazla fikir sahibi değilim. Bisikletim Bianchi SLR 200. Zaman içinde bisikletimi yenilemeyi düşünüyorum. Aslında çokta acelesi yok ama fikir almak açısından sormak istedim.
Genelde işe gidip gelirken kullanıyorum bisikletimi.

Geçtiğimiz günlerde Continental 4000S dış lastik aldım, Exustar Keo Pedal aldım. Şimdide jantları değiştirmeyi düşünüyorum.

Acaba daha iyi jantların indirime düşmesini mi beklesem yoksa bunu alsam mı?

Scudo
ben de birkaç haftadır r500 kullanıyorum o fiyata güzel bence, yine diğer yorumları da dikkate alın derim

Bence r500 fiyat/performans oranı iyi olan bir jant seti. Çok aham şaham bir ürün değil ama her türlü iş görür. Size 260 tl ye mal olacak bence fiyatı gayet uygun. Türkiyede ikinci el piyasası 200 lira civarında. Merlincycle genelde daha küçük paketleri royal mail ile gönderiyor. Jant seti kutusu baya büyük olacağı için tnt ile gönderim yaparlar. Genelde ayakkabı jant seti kadro maşa gibi daha özel ve kargoda sıkıntı yaşama durumu olan ürünleri tnt ile. Yedek parça aksesuar tarzı parçalarıda royal mail le yolluyorlar. O yüzden tnt nin kargo parasının 53 lira olması normal.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
anladım. Acaba yanında birde ayakkabımı alsam :) ikisini tek kargoyla çıkaralım aradan çünkü daha sonra onu almayı planlıyorum.
bunun haricinde tavsiye edebileceğiniz bir jant seti var mı? yani biraz daha bekleyip üstüne para koyup şunu alırdım diyebileceğiniz.

Shimano ise ben olsam bunun üstüne almayı düşüneceğim jant seti rs30 olurdu. Dayanıklılığı çok iyi bence. 30 mm profil ve aero jant seti olması avantaj. Bundan çok az daha agır galiba ama hakkını veriyor.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
Bu jant setinin 2011 veya 2014 olması neyi değiştiriyor?

Bu jant setini kullanıyorum 30 mm profil başlangıç için fena değil ancak ilerisi için farklı seçenekler düşünülmeli.

@adnan kahveci akıcılık olarak başka model kullanmadığım için bir şey söyleyemem ama çok kötü değil 30 mm profil ne çok yüksek ne çok düşük ortalama bir kullanıcıyı memnun eder.Sadece arka jant 1 kere akort gördü 1500 km de.

@adnan kahveci
Ben bu janta sahip değilim.Yalnız araştırıken bazı sitelerde 2011 model bazı sitelerde 2014 ve 2015 model diye farklı model yılı gördüm. Özellik olarak bakınca bir fark görünmüyor, ama model yılı farklı. Aradaki farkı bilen var mı diye sordum sadece. (Farklı göbek, farklı bir özellik -Aşınma göstergesi- vb)

Giriş seviyesi için iyi bir seçim. Ben Salcano xrs 040 la gelen jantlarıma göre çok iyi. Bisikletin akıcılığı değişti hala merlincycles ta tr ye göre fiyatı iyi ama bizim grupta konuşulana göre 75 avro nun üstüne gümrük vergisi konuluyormuş.. kargo fiyatını ürünün fiyatı üzerine koyulunca bu tutarı geçiyor bu yüzden gümrük memurunun insafına kalmışsın.. :) Ben ankara doğa bisikletten yaklaşık 390 liraya aldım taktırdım.. benim çıkma jantları da 150 tl ye sattım.. bana 240 tl maliyeti oldu da diyebilirim..

@amoush00
Maalesef Merlin aynı komple bisikletler gibi, bu jant setini de Türkiyeye yollamıyor. Dolayısıyla Merlinden alınamıyor :(

@Antecurs hocam hortlatmış gibi olmayayım ben de biraz önce bisikletçi arkadaşla görüştüm. ondan rastgelince bilgi açlığı giderilsin istedim. 2014-2015 modellerde profil daha yuksek jant telleri daha yassıymış 2011 e göre ve aero tasarımı varmış.

501 jantlar hakkında geçen bisiklete bakım yaparken bir şey fark ettim. Arka qr mandalı bike hand a oturmuyor çünkü geniş yapılmış. Bakım yapabilmek için arka mil ve mandal almak zorunda kaldım.

Geri