Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Shimano rs11-rs21-rs31 serisi jantlar hakkında?

hakan64

Forum Bağımlısı
Tepki
479
İsim
hakan
bu jantların birbirinden farkı nedir? göbek örümleri falan aynı ama fiyatları farklı

(link)
(link)
(link)

Scudo
Merhaba. Jantlar arasında çember veya göbek kalitesi farkı olabilir. Ağırlıkları da farklı yazılmış çünkü.

• Beğen
Tepkiler: hakan64
bi cevap yazan olsa ne güzel olur... forumda bisikletten konuşmak isteyen o kadar çok insan varken???

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
RS serisi Shimano'nun giriş-orta seviye jant setleri.

RS11 ile RS21 arasında jant teli yapısı farkı olması lazım. Geri kalanı tamamen aynı.

RS31'de ise profil yüksekliği farkı var. RS31'ler 30mm profil yüksekliğine sahip, RS11 ve RS21'de bu yükseklik 24mm.

Selam
Tek fark cember yuksekligi
Rs 11 10 mm
Rs 21 20 mm
Rs 31 30 mm dir

Rs 11 antrenman
Rs 21 yaris
Rs 31 aerodur

rs 11 ve rs 21 24 mm yukseklikte olup rs 31 30 mm yukseklikteymiş.

3 üde ön 16 ve arka 20 telli

3 üde rulmansız

rs 11 ile rs 21 başka bir farkı vardı ben yanak yuksekliği diye hatırlıyordum ama karıştırmışım... araştırdım bende bulamadım.

konuyu açalı epey zaman olmuş. bike discount tan rs31 i haziran başında aldım. yorumlar o zaman gelseydi rs11 alırdım. çember profil kalınlığı ve göbekte kullanılan vidalar dışında bir fark yok. rs21 le rs31 bikediscount ta aynı fiyat zaten. rs11 den 31 e yükseldikçe göbekteki vidalara görüntü makyajı yapılmış. rs31 in göbeğine delikler açılarak ultegra havası verilmeye çalışılmış

rs11

https://static.bike-components.de/cache/Shimano-WH-RS11-Laufradsatz-schwarz-28-Satz-VR-HR-5206af8f0147d8ae2164a32d57dbbff2.jpeg

rs21

https://static.bike-components.de/cache/Shimano-WH-RS21-Laufradsatz-schwarz-28-Satz-VR-HR-c1a01b121379426b9673a96eff2db844.jpeg

rs31

https://static.bike-components.de/cache/Shimano-WH-RS31-Laufradsatz-schwarz-28-Satz-VR-HR-fad5e77fe6e1647e8ad13608b03e0d2a.jpeg

janttan memnunum, bir sorun çıkmadı şuana kadar. ön teker çok pürüzsüz. özellikle elimde çevirdiğimde hissediyorum ne kadar rahat döndüğünü

@MuratHan aero olmayan jant yok zaten :)
rs 11 aero jantsa 50-60 cm yanaklı jantlar ne oluyro acaba :)
aero jant dediğimiz ince ve uzun profil olmalı yani geniş... rs 11 aero olması pek mumkun değil. olsa olsa antreman jantı olurki zaten o amaçla üretilmiş. muadilide mavic aksiumdur. nasılki aksium serisinde aksium elite aksium equipe aksium race aksium s gibi ufak farklar varsa shşmanoda da rs10 rs11 rs20 rs21 serileri var...

@Murat B. var 10 mm jantlarda var. araştırmak gerekli. dtswiss splinelerde var. ama hangi modeldi aklıma gelmiyor. genelde antreman jantları 10-15 mm arası profil oluyorlar...

yanlız ikinizden ziyade ben bu forumda yeniyim ama bilgi paylaşımı yaparken gelen cevaplarda yuksek bir tersleme sen ne bilirsin şeklinde cevaplar görmekteyim... forumun genel yapısımı bu?

paylaşılan bilgilerd ehatalar yapılabiliri ama ukalaca cevaplar kabul edilecek gibi değil...

geçen bir konuda benzer dönüş oldu... ses çıkarmadım...yaş ortalaması düşük herhalde forumun...

ben bunca zamandır 10 mm jant ne gördüm ne duydum ne demek ya? expermisin üstadmıısn dünya şampiyomusun bisiklet mağazanmı var?

rs11 aeroymuş... toplam çıplak ağırlığı 2 kg olan 24 mm yanak aero jant nasıl oluyor?

maalesef ülkemizin kaderi bu

bisiklet-kayak-tenis-dalış gibi biraz paralı sporları yapan herkes birbirinden ukala birbirinden havalı...

@hakan torun, sadece, RS 11'de aero bir jant demiş olmamdan nasıl böyle bir karakter analizi malzemesi çıkardığını anlayabilmiş değilim.

• Beğen
Tepkiler: taner07
@hakan torun

Burasının amacı bilgi paylaşımı, bilgi paylaşımının en büyük düşmanı ise yanlış bilgi. Bilmeden, araştırmadan 3 farklı jant için 3 farklı ve yanlış çember yüksekliği vermişsiniz.

RS serisi jantların 10mm profilli olamayacağını bilmek için "expermisin üstadmıısn dünya şampiyomusun bisiklet mağazanmı var?" (bu cümle içinde 10'dan fazla yazım hatası yapmış olmanız da ayrı bir başarı) sorusuna evet cevabı veriyor olmaya gerek yok. Fren yüzeyinin yüksekliği o civarda zaten, profilde fren yüzeyi dışında hiç mi alan olmayacak, öyle olursa jant telleri çembere nasıl bağlanacak bir düşünün isterseniz.

Bu kadar fahiş bir hata yapan birisi yaptığı hatanın yüzüne vurulmasını yadırgamamalı.

10mm profilli yol jantı varsa gösterirsiniz, yukarıda yazdığım benim için geçerli olur.

@hakan torun Biraz alınganlık yapmışsınız sanki, sadece yanlış bilgiyi belirtmişler, çok da tersleme gibi bir durum yok @MuratHan ve @Murat B. abi forumda herkesin saygı duyduğu, insanlara yardım eden, bilgili ve gayet üsluplarına dikkat eden insanlar. Yanlış bilgi düzeltilmezse o zaman sıkıntı olur, bence siz bildikleriniz yazın ama eğer emin değilseniz altına not düşün, ''Ben böyle biliyorum ama emin değilim'' diye böylece yanlış anlaşmalar da olmaz, sıkıntı da çıkmaz :harika:

@Murat B. Sert yazmak haddimde tarzimda degil ama hala ayni tarziniz devam ediyor

Yanlis bilgi vermek sallamak demektir yani bilmedigi halde biliyor demek oluyor

Ben hatali bilgi vermisim bunu zaten sonradan farkettim

Jantin kodu olan sayinin yanak yuksekligi oldugunu saniyordum ki bir sure rs31 kullandim ve 30 mm idi

Sagda solda gordugum rs11 lerde asiri ince gelmisti

Ancak rs 81 lerinde 80 mm olmadigini hatirlayinca (galiba 35 ve 50 var sadece) hata oldugunu zaten farkettim

tam duzeltecektim sizin yazdiklarinizi gordum

Ama suna kesinlikle inaniyorumki bilginin az cok olduguna bakmadan herkes uzman ve herkes birbirini mat etme pesinde

Cok uZuluyorum

Bisikletimi ileride 105 set ile kullanmak için rs 11 jant seti aldım.. R501 lerden daha iyi olmalarını umuyorum.. Daha sürmedim göreceğiz..

@amoush00 rs11'ler tam antrenman jantı ben seviyorum. Tabiki Vision tubular jant seti ile aralarında dümyalar kadar fark var ama; zaman zaman halen eski rs11'lerimi takıp sürüş yapıyorum. (kendileri tranir seti olarak köşede duruyor)

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
@Yavuz S. walla bütçe olarak öyle pahalı bir jant seti alamazdım. Dediğim gibi ileride 105 set takarsam şimdiki bisikletime o takdirde lazım olacak diye aldım.. Bir kaç saat önce montajını yaptım.. FSA vision ın bazı modellerine baktım vs.. ama bu 100 tl kadar ucuza geldiği için tercih ettim.. benimde eski r501 ler şimdilik trainer için yatacaklar.. :) bir de satıcı çocuk shimano hiç bir jantında rulman kullanmıyor .. hepsi bilyalı gibi bir tabir kullandı ama ..!!??

Geri