Scudo Sports

İnceleme Shimano Saint Pedal

Xoqo

Forum Bağımlısı
Tepki
421
Bisiklet
Diğer
Pedalı ilk elime aldığımda gerçekten kalitesini ve sağlamlığını hissettirmişti. Çiftinin ağırlığı 486 gram olması büyük bir artı. Pedalın genişliği ayağımı güzel destekliyor, ancak pinleri kısa olduğu için ayaklarımı iyi tutmuyor. Pinlere pullar atılmış durumda. Bu pulları söktüğümde tutuş kayda değer bir şekilde artacak.

Merlin cyclestan sanırım kargo dahil 160 tl civarına aldım. 9 günde elime ulaştı.

https://i.hizliresim.com/db9E8Q.jpg

• Beğen
Tepkiler: ozansefer
Scudo
Ben de memnunum ama bu pedal bile bazen ses yapabiliyor :(

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
@mfurkan Periyodik olarak bakımları yapıldığında ses yapmaz sanıyorum :)

@mfurkan Kauçuklu gress kullanmaya özen göster. Suya karşı daha dayanıklıdır kolay gelsin ;)

@ihsan onur şener Teşekkürler. Pedal yüzeyi ve kalitesi hissiyat olarak oldukça iyi. Ama vidalar ayağını baya çizecektir benden söylemesi :D

@mfurkan 3 senedir platform pedal kullanıyorum. Bu kazama kadar defalarca kaval kemiğinin oradaki eti yırtmışlığım var. Bu işin tuzu biberi olmazsa olmaz.

@mfurkan Daha önce fire eye platform pedal kullanıyordum. Onun hissiyatı daha iyi ama pedal dar olduğu için ayaklarımın altı sancıyordu. Bundanda memnun kalmazsam alıcam bir tane hope.

Ben 2 ay kadar kullanıp bilye dağıttıktan sonra satmıştım Saint'leri.
Arazide muntazaman darbeye maruz kaldıklarından bence rulmanlı pedal seçimi daha garanti olur gibi geldi.
Six Pack Icon kullanıyordum, eskidiği için sattım. Gerçekten efsane kavrayışı vardı.
VP-69 White kullanıyorum şimdi çifti 380 gr , 99 $ + kdv ile 120 Dolara aldım oldukça hafif, tutuş da çok sağlam.
Ancak ucuz olsun diyorsanız saint gayet iş görecek pedaldır. Ağırlığı biraz dezavantaj gibi bence neredeyse yarım kilo :) slim olmamadığından dolayı da yere teması daha olası flat pedallara göre.
Güle güle kullanın neticede XLC parasına gelmiş, memnun kalmazsanız rahat satabileceğiniz bir pedal.

@Halilibrahim Evet kessinnikle öyle. Biraz düşeş geldi bana bu yüzden alıp kullanmak istedim bununa tadına bakmak lazım neticede :)

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
@ihsan onur şener
Ben kullandım hocam çok seveceksin bence, parasıan nazaran tutunması - kavrması, akıcılığı güzel

• Beğen
@Halilibrahim Tutuşu hoşuma gitmedi. O pulları sökücem bugun bakalım tahmin ettiğim kadar fark ettirecek mi ? Bu arada kutu açılımı videosu hazır iyi seyirler

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
kolay pisleniyor lekelerde kolay kolay gitmiyor ve pis gözüküyor ama şekil bi pedal olduğu gerceğini değiştirmiyor

@ihsan onur şener

Pulların amacı zaten diş yüksekliğini istediğiniz gibi ayarlayabilmek. Ben şuan pullarla kullanıyorum ve tutuşundan oldukça memnunum. Pulsuz denememde ayakkabının canına okuyordu :D

• Beğen
Yurdışından 120TL'ye almıştım. Kullanalı 3 hafta kadar oldu ve gerçekten çok kaliteli bir pedal.. Geniş ve tabana çok iyi tutunuyor.

Benim saintlerle kötü tecrübelerim oldu maalesef. İlk sette kısa sürede sağ pedalda sorun çıktı sanırım bilyalardan pedal zorlanarak dönmeye başladı. Parkur bisikletten almıştım sağolsun Ali bey hemen yeni bir çift gönderdi. Yeni çiftinde sol pedalda aynı sorunu yaşafım. Bu sefer ilk çiftin sol pedalı ile 2. Çiftin sağ pedalı yani sağlam tekleri kullandım bir süre sonra pedalların birinde aynı sorun oldu diğer tekte ise oynamalar başladı. Aynakolu tutup pedalı aşağı yukarı salladığımda milin ucu lık lık oynuyordu. Sağolsunlar pedallar yerine başka malzeme aldım saint defterini kapadım. Şimdi dmr v12 mag. Kullanıyorum 360gr 57 euroya falan almıştım. Hertarafı çizik vuruk ama hala sorunsuz çalışıyor. Bir dahaki pedalım kesinlikle vault olacak daha büyük bir platform istiyorum.

@ihsan onur şener
Evet hope ve chromag dayanıklıklıkta en üst seviyeler gibi duruyor f20 lere bakmıştım sanırım vaulttan daha kısa idi birdaha inceleyeyim.

• Beğen
Daha önce crank brothers pedal kullandım 3 ay geçmeden sonuç;

(link)

Dün bir süre kullanma fırsatım oldu. Geniş tabanlı olduğu için ayağımı iyi destekledi. Pulları çıkardıktan sonra tutuşta kayda değer bir şekilde arttı.

• Beğen
Tepkiler: ozansefer
Geri