Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Shimano Sora 3500 Nasıl?

@Tolga Çelebi
Yazdığınız şeye nasıl bakarım bilmiyorum çünkü telefondayim :( bana yollamaniz ya da buraya kopyalamaniz mümkün mü ? Değilse akşam bakacağım kesin [emoji48]

Scudo
İki model arasında tek fark sora-tiagra. Ben de çoğu yerde ikisi arasında ağırlık ve vites sayısı dışında fark okumadım.
Bence sora setli modeli görsel olarak daha çok beğendiyseniz onu alın gitsin. Sora set işinizi hayli hayli görecektir.
Grup set değişimini ileride elbet bir gün yaparsınız. Ondan önce jant setini değiştirirseniz çok daha fazla performans artışı yaşarsınız.

Forumdan bir arkadaşın sözü geliyor aklıma: "Bisiklet imkan değil, insan işidir"

Geçen hafta İngiltere'deydim. Cambridge'te her evin bahçesinde 4-5 bisiklet var ve tepe tepe kullanılan bu aletlerin en az %50'si çelik kadro, üzerlerindeki donanımın ise ne olduğu pek anlaşılmıyor :) Hele jantları hiç söylemeyeyim :)

Elektronik alışverişi yapmak isteyenlere bir tavsiyem vardır "Ancak gerektiği zaman ve ancak gerektiği kadar alın" Bunu bisiklete getirirsek bence maddi imkanlarınızı zorlamadan, sizi mutlu edecek donanımı alın. İşi Sora ya da Tiagra yapmayacak siz yapacaksınız. Eğer yarışmıyorsanız vitesler biraz daha rahat geçse ya da geçmese de hiçbir şey olmaz. Yok eğer yarışıyorsanız zaten cebinizdeki paranın üzerine gerekirse borç bulup en iyisini almaya çalışın.

Sırf aradaki o 500 lirayı biriktirmek için 6 ay bekleyen arkadaşlar biliyorum. "İyisine bineyim" derken 6 ay bisiklete binemiyor, daha ne diyeyim...

@Uptown Cyclist

Estagfurullah cehalet ne demek olur mu oyle sey. 105 setlerin 5700 olani 10, 5800 olani 11'li rubledir. Jant setinizin olasi ruble sayisina uygun olmasi onem arz etmektedir.

Ayrica 105 grupseti yurtdisindan getireceginiz en uygun fiyat, 1200-1300 tl arasidir (gumruk dahil). Ureticiler bu setleri daha uygun fiyatlara mal edebildikleri icin sora setli bir bisiklet almaktansa almisken 105 setli bir bisiklet almak daha mantikli olacaktir.
Claris, sora ve tiagra arasinda oyle performansi inanilmaz boyutlarda etkileyecek farklar bulunmamaktadir. Olay 105'ten itibaren farkedilmeye baslaniyor. 105 ile ultegra arasinda da ust duzey performans sergilemedikce hissedilir farklar bulunmuyor. Olay dura-ace'de bariz degisiyor, o da zaten uc nokta.

3500 sora hiç de öyle muhteşem falan değil, bayağı bayağı vites değişimlerini hissediyorsunuz. sesler yapıyor , vites sayısı yetersiz kalıyor. Ama dağ ve hibridden sonra 10 kg lık aluminyum yığını bile sora ile o kadar akıcı o kadar atletik geliyor ki sana anlatamam. Ruble ve aktarıcıyı değiştirerek vites aralığınızı genişletebilirsiniz ama çok da mantıklı değil bence. Fakat Sora giriş seviyesi, yola başlangıç seviyesi için alınabilecek muhtemelen en iyi set . Forumda da görüyorsunuz 3500 TL verip 105 5800 sistem alıp 2 ay sonra yol bana uygun değilmiş deyip satmak zorunda kalan olabiliyor. Yani bu yol neymiş bana gelir mi diye az bütçeyle denemek için alınır. Diğer başlangıç seviye bisikletlerinde microshift A srisi ve claris gibi sistemler var biliyorsunuz. Soralı bir bisikletin genelde jant seti de diğer komponentleri de giriş seviyesi bu bisikleti alınca üç farklı şekilde gidilebilir. 1) Bu şekilde kullanıp bisiklet yetersiz geldiğinde satıp orta seviye bisiklet almak 2) Daha iyi bir jant seti ile uzun süre kullanım. 3) Parça parça yükseltme yani önce iyi bi jant seti parayı toparlayınca iyi bir grupset ve sonra da iyi bir kadro gibi.. Ha ama soralı mı alayım daha orta seviye mi alayım diyorsunuz . İşte o size bağlı ben marttan beri orta seviyelere bakıyorum. 3000 TL civarı 105 5800 gibi (hatta 105/ultegra karışık cube peloton SL için 3200 TL fiyat almıştım) . Fakat orta seviye ile başlamak biraz riskli ve lüks geldi bana. Youtube da izlediğim 1 milyon mil yapmış veteran bir bisikletçi (şimdi bulamıyorum) 10000 dolarlıklar yerine 200-300 dolarlık bisikletler başlayın ve ilk işiniz daha iyi br jant seti takın size yeterli gelir diyor. Ben bu mantığa göre davrandım. 1050 Tl ye soralı XRS040 alıp 250 TLye R501 jant seti aldım (300-500 TL de başka şeylere verdim ama onlar o kadar da farketmedi benim şımarıklığım onlar.) Jant lastik çok değiştirdi. 105 hiç kullanmadığımdan bilmiyorum. Ama gasyet keyifle kullanıyorum 3500 Sora yı :)

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Arkadaslar ben de sora kullanıp sonra 105 düşündüm.Para biriktirmek için benim de canım çıktı açıkçası.Max 1 ay daha beklerim çünkü dağ bisikletimi sattığımdan beri neredeyse 7 aydır kullanmadım.Tiagra alabilirim param var ama alırsam ayakkabı pedal forma falan alamam çünkü tüm param bisiklete gidecek.Sora aklıma yatiyor ama 2 ay sonra bu bana yetmiyor demekten çok korkuyorum.Alirsam uzun bir zaman değiştiremem çünkü

@Uptown Cyclist
Bence forma vs diger seyleri sonradan halledersiniz. Fakat simdi donanimi düşük alirsaniz ilerde onun icin biriktirmek gerekiyor. Bence iyi donanimli bir bisimletiniz olsun gerisi otomatikmen gelir.

• Beğen
@Uptown Cyclist Yanlız alacağın bisikleti google da arattım. Türkiye de satan biri yok.. Nereden, ne kadara alacaksın? Karbon maşa felan diyor İngiltere'de bir site. Burada da 3100 tl diyor. Aydın bisiklette mesala.. Full sora bir makina için pahalı değil mi hocam.. 2000 tl ye xrs 030 alsana hatta 1800 tl ye tiegralı .. ???

• Beğen
@amoush00
Bisiklet burada var.Bisiklet Cumhuriyeti.Gittim görüştüm ve gördüm bisikleti fiyati 3057 tl.2016 modeller gelecek ve nakit alacağım diye 2670 gibi bir fiyat çıktı.Diger taraftan, salcano düşünmüyorum :/
Masa evet karbon yalnız alt kısım.Turkce ne demek bilmiyorum ama drop-out denen kısımlar Alu.Gerisi karbon masanın.

@Yigit Kabadayi
Haklısınız sanırım.Bilemiyorum ama maddi anlamda sıkıntıya girerim diye tereddüt ediyorum tiagra almaktan :(

@Uptown Cyclist Seçimlere saygımız sonsuz.. O paraya apexli xrs 030 alınır ki..! Birşey diyemiyorum.. İçine sinme meselesi.. İyi günlerde kullanman dileği ile.. !

• Beğen
@amoush00
Çok teşekkür ederim[emoji5] Apex çok güzel bir bisiklet görüntü olarak olsun her bakımdan.Ama kadroda Salcano yazması ve satıcı insanlar beni itiyor ne yazık ki

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@oktayakgoz
İnanin marka delisi değilim hiç.Bisiklet konusunda biraz takılıyorum ne yazık ki.Sora yeterli ama korkum kısa sürede değiştirme ihtiyacı duyar miyim acaba diye

@Uptown Cyclist Hocam xrs 040 da olan o defektlerin daha üst model olan xrs 030 da olmadığını görüyorum . Gidon ve gidon boğazı ritchey jantlar zaten kafadan r 501 karbon maşa zaten ben xrs 040 da bunlara para harcadım. Ha salcano ben de alerji yapıyor derseniz birşey diyemem. Satıcıları gerçekten bilgisiz ve kötü keza servislerinin de öyle olacağını düşünüyorum.. Ben kendime iki tane güzel servis buldum onlarla işimi hallediyorum.. Garantiyi zaten boşverdim ve kendimde bazı şeyleri öğrendim. Artı al sana 10 dişli 105 decathlondan.. (link) aynı paraya ...

mesala bu bilinçle bu bisiklete atlarım..

Hemde taksit olanaklı ve decathlona ne zaman gitsem kendi makinalarıyla on numara ilgilenirler..

Senin istediğin makina da 1800 tl ye sahibinden.com da ikinci el mevcut.. kilitli pedalı vs ile birlikte..

• Beğen
@Uptown Cyclist

Sora nin neyi size yetmeyecek. En nihayetinde vites atiyor. İyi ayarlanmis olmasi yeter. Mis gibi kullanirsiniz.

• Beğen
@amoush00
Donanımlar olsun parçalar olsun salcano dediginiz gibi iyi evet.Ama yine sizin dediginiz gibi alerji yapıyor.Tam çok güzel diyorum ama sonra salcano diyorum ve hemen soğuma oluyor :( seçeneklerim Focus sadece.Goruntulerine bittim ya culebro 4.0 ya 3.0 :(

@oktayakgoz
Haklısınız ama tamamen yabancı değilim bisikletle.Baslangic yapmıyorum aslında.Uzun süre mtb kullandım.Ne de olsa yeter diyerek sora alıp da keşke tiagra alsaydim demek istemiyorum.Madem genel kanı yeterli yönünde ben de öyle yaparım.1-2 sene öyle gitse yeter sonra değiştiririm grupseti

@Uptown Cyclist Hocam decathlondaki makinayı değerlendir.. Arka değiştirici electiric shifiting ready.. Sen gördün mü youtube da elektrikli değiştiricileri bir düğmeye basıyorsun değiştirmek için o kadar.. yani senin bütün yapman gereken değiştiricileri almak olur ileride niyetlenirsen.. Diğer ek masraflar olmaz..

2700 tl ye 105 setli diyorum... !

Geri