Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Shimano vites serileri hakkında

@Ned Stark hocam altus-acera-alivio bunların hepsi 9 lu oldu, aralarında malzeme farkı vardır biraz. kullanım olarak pek bi farkları olduğunu sanmıyorum. deorenin yeni serisi de 10 lu ama makyajlanmış daha göze hitap eden bi şekli var. aynı yol serisinde eski sora 3500 9lu sistem ve bi yeni versiyonu r3000 de 9 lu sistem ama aynakol falan güzelleşmiş

eski
51O1UkZ8aGL.jpg

yeni
1456757487075.jpg

Scudo
@kuladı
Hocam sadece aynakolu Deore yapsak olurmu şuanki aynakol 9x3 için sıkıntı çıkarmı? Şuan üzerindeki Acera
Shimano FC-M391
48x36x26

@krmozcan uyumlu olursa oluyor aynakol deore arka aktarıcı alivio ön aktarıcı altus gibi örnek vermek gerekirse ama uyumlu olması gerekiyor onuda gider bir bisikletçiye danışıp öğrenirsin

@krmozcan
Aynakol göbek uyumu ve aynakol vites sayısı uyumuna dikkat etmelisiniz. Dişli sayısı artarsa zincire 1-2 bakla eklemek gerekebilir bir ihtimal.

• Beğen
Tepkiler: krmozcan
@krmozcan
acera octalink göbekli, deore aynakollar hollowtech göbekli, 9lu deore alırsanız orta göbekle beraber geliyorsa sıkıntı olmaz uyumludur. yalnız sadece deore aynakol geliyorsa bir de orta göbek almanız gerekir

Elimde eski modeli bir Pegasus Şehir Bisikleti mevcut ve arka aktarıcı olarak üzerinde Shimano Positron var. Ebay üzerinden baktığımda fiyatlar yüksek gözüküyor. Acaba ne kadar değerli bir parça, bilgi verebilirseniz çok sevinirim. IMG_20180730_144653.jpg Screenshot_20180801-130442.jpg Screenshot_20180801-130616.jpg

Arkadaşlar MTB grubu için güncel sıralama şu şekilde;
Tourney TZ<Tourney<Tourney TX<Altus<Acera<Alivio<Deore<SLX<Deore XT<XT Di2<XTR<XTR Di2
Yol grubu sıralaması;
Tourney<Claris<Sora<Tiagra<105<Ultegra<Ultegra Di2<Dura-Ace<Dura-Ace şeklinde.

@TakemasterTR peki şehir bisikleti grubu sıralaması nedir acaba?

Bende iki bisiklet var, bir tanesinde tourney(7li kaset) bir diğerinde ise deore var (10 lu kaset). Deore biraz daha net fakat tourney ile arasında çok ciddi bir fark hissettiğimi söyleyemem. Vites geçişleri vs çok benzer. Ayrıca Deore kullanan bisikletim yeni çok yol yapmadım ama tourney ile 2000 km üzeri yol yapmışımdır ve hiç bir sorun çıkarmadı. Sanki o kadar da kafaya takacak bir konu değilmidir nedir :)

Saniyelerin önemli olmadığı durumlar için vites sistemi Shimano olsun yeter sanki.

@undefined uzun süre kullanımlarda üst seviye setler daha dayanıklı oluyor, ayarı falan hemen kaçmıyor. ama zinciri falan da pahalı oluyor. avantajı da var dezavantajı da

Tiagra lı karbon fc700 üm var 14 model seti 105 veya ultegraya uprgade mi ediyim yoksa para koyup giant propel filan mı alıyım 105 veya ultegra lı baya bi para koymam gerekecek o kpyulcak para içinde zaman vermem lazım bi aydınlatırsanız sevinirim

@sirrunu hocam sen bilgili gibisin bi baksrmısın rica etsem

@Smyrni tiagra 4600 lü bı arafa 4700 değil

• Beğen
Tepkiler: mehmet.t
Merhabalar. Peugeot m14 hakkinda yorumlarınızı bekliyorum. Tavsiye edrmisiniz sehir icinde bazen uzun yol da?peugeot-m14-29-hd-29-jant-24-vites-z.jpg

Geri