Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Shwalbe Smart Sam arka lastikte ki yarılmalar normal mi ?

Kayıt
2 Aralık 2013
Mesaj
24
Tepki
1
Şehir
Hatay/İskenderun
Merhaba arkadaşlar bisiklet binmeye yeni başladım. Mtb bisikletim için lastik tercihim Shwalbe Smart Sam (26x2.1) oldu. Lastikleri sıfır olarak Erdoğanlar bisikletten aldım ve daha 30-50 km anca bindim. ARKA LASTİKTE DAHA FAZLA OLMAK ÜZERE arka ve ön lastikte aşagıdaki fotoğraftaki gibi yarılmalar var. Bu yarılmalar her lastikle olan şeymi yoksa bir hatamı ? Yardıma ihtiyacım var acill :) Teşekkürler

(link)
(link)
(link)
 
Scudo
benim Schwalbe Smart Sam Performance 28*1,65 lastikler. yaklaşık 800km oldu herhangi aşınma ibaresi yok.

(link)
 
Siz lastiğinizden memnun musunuz peki ? Çünkü ben lastiği kötülemek için açmadım konuyu ve herkes övdüğü için aldım fakat 30-40 km de böyle oldu :( Raf ömrü dolmuş bir lastik mi aldım acaba diye düşünmekteyim.
 
Açıkçası ben çok başarılı buluyorum yol tutuş , fren mesafesi , arazi ve asfalt performansı ideal gibi geliyor bana. yani bir lastik uzmanı değilim ama yarın kullanım ömrü dolacak olsa yine aynılarını almak isterim
 
Bende erdoğan bisikletten aldım ama daha takmadım ve fiyatı biraz daha ucuzdu acaba raf ömrü dolmuş olabilirmi
 
Raf ömrü ile alakalı biraz araştırma yaptım az önce doğru şartlarda saklanan lastikler için raf ömrünün on yıl olduğunu söylüyorlar. yani pek mantıklı gelmedi on yıl çok uzun bir süre . birde nedir bu doğru saklama şartları :)
 
Lastiklerin raf ömrü 2-3 yıldır.

Ben bu lastikten bir yıla yakın süre kullandım açıkçası çok da memnundum.
 
@halil ibrahim duran

Halil ben boyle hafif lastiklerin 2-3 yil raf omru olacagini dusunmuyorum acikcasi.yazdigin deger bisiklet lastikleri icin mi gecerli yoksa araba lastikleri mi.Ayrica lastik depolama kurallari karanlik oda ister lastigin temas ettigi yuzeylerin ozellijlerini belirler hava sicakligini belirler ben bu depolama kurallarina da uyuldugunu dusunmuyorum.
 
@Ferhat Köse

Bir ara kış koşullarında lastiklerin etkilenip etkilenmeyeceğini sormuştum üreticilere hatırlıyorsundur, sanki öyle bir ek bilgi de geçmişti gibi hatırlıyorum. Baktım şimdi epostalarda bulamadım.
Bu arada araba lastikleri için kesin bilgidir 2-3 sene.

Dediğim 2-3 sene tabi ki dış ortamdan etkilenmeyecek doğru saklama kuralları için geçerli. Dolayısı ile senin dediğine geliyor.
 
Konuya da yorum yapayim onu unutmusum :) bu lastikler asfalt icin uygun degil asfalt uzerinde kullandiginiz surece bu tip catlamalar veya kirilan disler normaldir.raf omru olabilir uygun olmayan zemin olabilir uygunsuz hava basinci etkisi olabilir asiri sicaklarin getirdigi sonuclar olabilir.catlaklari takip etmekte fayda var.

Asfalt ve toprak kullanimina uygun diye cumleler okuyorum forumda boyle bir lastik yapisi henuz icad edilmedi. bir lastik ya asfalttir ya toprak.tek lastik secimi ile her kosulda bisiklet kullanmak hatadir.asfaltta dissiz slik lastik kullanilir.bu lastik xc sert ezilmis toprak lastigidir.
 
bende erdoğanlardan aynı lastikten alacaktım iyi ki konu açıp bilgilendirdiniz,lastiğinizin raf ömrü dolduğundan lastik sertleşmiş kullanmaya başlayıncada yırtılmalar başlamış.
 
Bende bir seneye yakındır dağ tepe asfalt kullanıyorum daha sıfır gibi duruyo ne aşınma nede bi yarılma, lastikten çok memnunum çok şükür :)
 
Anladığım kadarıyla önemli olan doğru saklama şartlarında muhafaza etmek. Çünkü İsa bey 800 km kullandığını söylüyor ve bariz farklar mevcut görünüyor. Bende çıkarıp güneşte bekletmedim çatlasın diye :)
Bu lastiklerin dağ performansı için aldım fakat herkes gibi şehir içinde de sürmek zorundayım. Bu tip dağ lastikleri alan herkesin sadece dağda sürdüğünü asfaltta lastik değiştirdiğini düşünmüyorum fakat elbet yapan vardır. Ayrıca lastikleri taktığımdan beri max 40 km ancak yapmışımdır.Arkadaşlardan gördüğüm kadarıyla asfalt yolda çatlama olduğunu görmedim fakat bu kadar kısa sürede çatlamaların olacağını düşünmüyorum.
8 aydır topladığım bisikletime tam olarak 1 hafta bile binemedim bu çok üzücü :( Cevap ve bilgilendirmeler için teşekkür ederim.
 
Ben 2 ay öncesinde Erdoğanlşar Bisikletten bu lastiklerden aldım. Geldiğinde kapalı güzel poşet içerisindeydi. Bayburt- Erzurum turu yaptım 137 km. Ardından da nerden baksanız 80 km daha yaptım. Çok şükür lastiklerde herhangi bir sorun yok. Gayet iyiler. Sanırım ki lastikler sorunlu. aldığınız yer ile görüştünüz mü durumu ? Görüşün bence. Faturası da sizde ise belki değişim yaparlar ! Bilemiyorum yine de kullanıcı hatası derler mi demezler mi orası bilinmez !
 
Benim carraronun üzerinde gelen lastiklerden, Yaklaşık 1000 km.dir kullanıyorum böyle bir sorunu yok, olmaması da lazım zaten. Dişlerin kenarlarında sürekli çatlaklar olması hamurunda sıkıntı olduğunu, büyük ihtimal yanlış koşullarda saklandığını, gösterir. Aldığınız yerle kesinlikle görüşün çünkü kullandıkça oluşan bir durum değil.
 
Ufuk bey, ben de bir smart sam kullanıcısıyım. taminimce 1500-2000 km yapmışımdır. Bu km nin büyük çoğunluğu dağ yolları. Doğal olarak bozulma var lastiğimde ama sizinki gibi çatlama söz konusu değil. O lastiklerde muhtemelen bir sorun var, aynı bu attığınız fotoları erdoğanlar bisiklete atıp konuşun bence, değiştirmeleri lazım.
 
Raf ömrü dolmuş olma olasılığı var. Ben bisikletimi ikinci el amıştım. Üzerinde maraton plus ile geldiler. Durumu gayet iyi alalı 2 ay kadar oldu. 1400km yol yaptım. Sanki hiç kullanılmamış gibi... [emoji4]


 
Lastik üzerinde ki Çatlaklar şuana kadar kullandığım 3 lastikte'de (Contınental Race 2.2 - Mıchelın Traıl 2.0 - Kenda Small Block 2.1(Bu lastik Şuan 2500 Km'de) 4-5 Bin Km'den sonra oluşmaya başladı.Ayrıca dişli lastikler asfalt yolda fazla aşınır...Slick lastik asfalt için en iyisi ama Türkiye'de uygun modelleri tırt olduğundan (Bir ay önce Aldığım Rubena Walrus daha 4 5 km yapmadan yandan balon yaptı)Kalitelileri'de biraz pahalı olduğundan başka bahara...
 
15 liralık çin malı lastik kullanıyorum 350 km dir. çatlak felan oluşmadı. iade edin o lastikleri.
 
Lastik basıncı az kullanıldığında veya patlakken sürüldüğünde genelde bu tarz çatlamalar oluyor. Benzeri başıma gelmişti, yazayım dedim.
 
Geri