Scudo Sports

Sıcakta Antrenman Nasıl Olmalı?

@Anonim Yazınızdan anladığım kadarıyla işkenceye dönüşmüş aktiviteniz.Ben de Temmuz ortası 7 günlüğüna Kemer ve Alanyaya tatile geleceğim.Bisikletimi de getirsem mi diye düşünürken şu yazınızdan sonra vazgeçtim.Temmuz ortası Antalya iyice cehennem olur sanırım.

Scudo
@Aytaç DİREK Aslında işkence değildi pek, sabah yola çıkarken havanın sıcak olacağıyla yüzleşince sürüşü daha da zorlaştırıp eski Gazipaşa yolundan gitmeye karar verdim. Eğim ve virajlar sağlamdır o yolda, 0'dan 400-500'lere çıkıp iniyorsunuz, üstelik zaman zaman özellikle dönüşte karşıdan dehşet bir rüzgar vardı fakat yolun bir tarafı uçurum/deniz, bir tarafı orman olunca şahane bir sürüş oldu. Sadece acele etmedim, sık mola verdim keyfini çıkardım yolun. O kadar detaylı yazmamın nedeni hazırlıklı olmak gerektiğini anlatmaktı, bol sıvı tüketimi, bolcana atıştırmalık, mineral alımı işi kolaylaştırdı. Sadece yorulmadan, susamadan, acıkmadan gerekenleri yaptım hepsi bu :)

Yeri gelmişken buraya da not düşeyim; fındık, kuru üzüm, badem gibi atıştırmalıkların yanında tadımın barlarına (tadımca) fena sardım, bir protein bar gibi değil etkisi tabii ama müthiş keyifli, lezzetli ve işlevsel bence, şayet denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim.

Susamasakta her yarım saatte bir sıvı alımına dikkat edilmeli.Nefes alabilirligi yuksek olan uv korumalı kıyafetler tercih edilmeli.Tam güneşin tepede olduğu öğlen saatlerinde gerekmedikce antreman yapmaktan kaçınmalıyız.

• Beğen
Tepkiler: Cgd
@Anonim
Ben 80 km yaptim yazin en sicak zamani birak izotorik siviyi 250 ml su bile almadim yanima keh keh pek kibariz sanirsam

@Anonim

Sicak sicaktir tur da turdur 1 kg pamuk ile 1 kg demir esittir

Ha
@Anonim
Hayir kedi 4 ayakli bir masadir keh keh

@mutlu07
Human'ın standartı iki bacak ama genelde içgüdüsel olarak dört bacak:D:D

Geri