Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sıfır fiyatına ikinci el bisiklet satın almak

Sıfır fiyatı 1000 lira olan bir bisikletin ikinci elini 900 liraya satın alır mısınız?

• Toplam katılım
    159
Tepki
3
İsim
Muharrem
Merhabalar, ikinci el bisiklet fiyatlarının sıfır bisiklet fiyatına çok yakın olmasının sebebi nedir? Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Serbest piyasa tabi herkes istediği fiyattan satabilir ama ikinci el bisikletlerin biraz daha uygun fiyatlı olması gerekmez mi?Şu sıralar 2015 model sedona 410 araştırmaktayım sıfırını peşin fiyatına 1000 liraya buldum ancak 2. El piyasasına baktığımda en son 900 lira fiyat alabildim. Bu aradaki 100 lira için risk almaya değer mi? 900 liraya aldığınız ikinci el bisiklet ileride bir arıza çıkarırsa, 100 lira daha verip sıfır almadığınız için pişman olmaz mısınız?

Scudo
Bana sorarsanız kesinlikle değmez

hadi üstünede 300-500 liralık aksesuar kask vs. olur tamamdır. Ama sade bisikleti almam.

• Beğen
Tepkiler: White Walker
Ne kadar eski oldugu onemli. Etrafta birsuru 100km bile yapmadigi halde satilik olan bisiklet var mesela.

Ornegin ben cannondale synapse aldim ve 50 km yapmadan satiliga cikardim. Haliyle sifir fiyatina yakin bir fiyattan satiliga cikardim

• Beğen
Tepkiler: mesutmutlu
Baktiginiz model cok tuttugu ve cok sattigi icin belki 2.el piyasasi yuksek olabilir. Ben olsam 100 TL kar yapacam diye 2.el almazdim

• Beğen
Yok abi. Kesinlikle alınmaz. Bi kere %25-30 fark olmalı ikinci el ürünün sıfırı ile arasındaki fiyat farkı. Ne kadar kullandığına göre de değişir bu tabii ama bence minimum fiyat farkı böyle olmalı ki ikinci el almaya değsin.

• Beğen
@Eibec
Değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Peki bir bisikletin 100 km yada 700 km yaptığını nasıl anlayabiliyorsunuz. Sonuçta araba veya motor gibi bir sayaç yok, tamamen satıcının insafına kalan bir olay sanırım değil mi ? Belki lastiklerin ve fren pabuçlarının yıpranmış olmasından anlaşılabilir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Ziya Aktaş
Bir de sunu diyeyim. Anket sonucundan da anlayacaginiz uzere kafasi calisan kimse 100 tl icin gidip de ayni marka modelin ikinci elini almaz.

O gordugunuz ilanlarin cogu sallama. O fiyata satilmayacagini biliyor, kullandigi bisikletin ilanini oylesine koyuyor, aylarca satilmasa da umrunda olmuyor. Eskaza satilirsa ne ala.

Yalniz su da var. Bazen de alicilar o kadar okuz ki, yazdiginiz fiyatin yarisini bilip bilmeden teklif etmeye bayiliyorlar. Dolayisiyla pazarlik payi koyuyor da olabilirler bazi saticilar, oyle pazarlik payi olur mu demeyin, olucu alicilarin halt yemesinden kaynaklaniyor.

Hangi ilanlara bakıyorsun bilniyorum ama çoğu ikinci el sıfır fiyatının 2/3 ü kadardır.
Ayrıca bende binliralık bisiklet sattım ama üzerinde en az 250 lık da donanım var. Yani ekstra olan şeyleri bedava görmekte bizim kültürümüze özgü sanırım.

• Beğen
@Yusuf Ziya Aktaş
Çoğu alıcı aynı şekilde düşünüyordur,aynen katılıyorum alıcı için mantıklı olan bu tabi ama satıcı için durumlar biraz farklı gibi. Ülkemizde tüm 2. El ürün satışlarında ciddi bi dengesizlik var.(Sıfır fiyatına ikinci el araba ilanı vermek gibi vb.)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Ziya Aktaş
@White Walker
Dişlilerden, zincirden anlaşılır hocam. Bisiklette zaten kaç km kullandığın çok önemli değil bence. Zaten 3000-4000 km'den sonra aynakol bile pert oluyor çok çok çok iyi bakılmazsa. Dişliler aşınmamışsa temizdir denilebilir. Kadrodaki ve maşadaki çizikler de tabii ki hesaba katılması gerek. Bunlar haricinde bu bisiklet 2568 km yol yapmış gibi net bişey söylemek, satıcı dürüstçe ifade etmiyorsa, imkansız:)

• Beğen
@Mert E.
Değerli yorumunuz için teşekkürler. Aynı fiyattan 2 tane farklı ilan görünce ben kendimden şüphe ettim,acaba yanlış mı düşünüyorum bilmediğim bir olay mı var acaba diyerek.O yüzden böyle bir konu açma gereği duydum, birbirlerinden etkilenmiş olsalar gerek.

Şöyle bir örnek verebiliriz ;

X bisiklet 2015 yılı modeli, 2015 yılı sıfır satış fiyatı : 3000 tl
X bisiklet 2015 yılı modeli, 2016 yılı sıfır satış fiyatı : 2500 tl

Kişi bu bisikleti 2015 yılında 3000 tl verip alıyor. Sonra alış fiyatına göre 700 tl düşüp 2300 tlden satısa koyuyor.
Halbuki distribütörde eski model sıfır bisikleti yeni yıl modeli ile aynı fiyata satamayacağından oda indirim yapıyor ve sıfır ve ikinci el fiyat çok yaklaşıyor.

@çağrı can
Değerli yorumunuz için teşekkürler. Forumdaki ilanlara bakmıştım, hiç bir donanım hiç bir aksesuar yoktu.

Daha yenidir bi haftalık bi aylıktır neden olmasın

• Beğen
Tepkiler: hlksnrr
@Speker
Değerli yorumunuz için teşekkürler. Bahsettiğiniz durumdaki satıcı tamda ihtiyacımız olan 2. El piyasasında daha çok görmek isteyeceğimiz bir satıcı. 3000 liraya aldığı bir ürünün fiyatını aşağı yukarı %25 oranında indirerek ikinci el olarak satmakta :)

Alacağı malzemeden anlayan, bilgili kişiler genelde hijyenle alakalı olmayan şeyleri ikinci el alır, tabiki parası kıymetliyse.
Basit bir örnek vereyim: geçenlerde bisikletimi sanıyordum, sıfırı 4500 lira olan malı 3600 liraya satacaktım ki benimki de sıfır, az kalsın. Adam genede pahalı buldu, 500 lira fazla veririm bayiden alırım dedi. Allahtan öyle dedide bende hatamdan döndüm. Şimdi bayii bana 400 lira ver ben sana fatura kesip garantili olarak uygun kadrosunu vereyim diyor. Demem o ki, 4000 liralık bisiklete 500 lira fazla para verilir mi garantisi için? Ben vermem, verenlerden de allah razı olsun derim, sayelerinde ucuza ikinci ele binerim.

• Beğen
Yanında 200-300 liralık mantıklı parça yükseltmesi yada aksesuar varsa 900 yazan adamdan 800'e alınır.

Aksesuarlarla sıfırı 1200-1300'e gelecek bisiklette 400-500 lira kar ediliyorsa alınır.

Ama satıcı dürüst ve bisiklet temiz olmak şartıyla.Ayrıca yanında aksesuar yoksa 1000 liralık bisikletin alınması gereken mantıklı rakam 700 lira civarıdır.

• Beğen
ilani 1000 liradan girilmis bisiklete teklif 300 tl gelince error veriyor olabilir saticilar :D sifir degerine girmiyorum o ayri konu.

• Beğen
Karşıdakinin ağız kokusunu çekmeye değmez öyle söyleyeyim. Bu soruyu sormuş bile olmayın diyeyim. İkinci el bisikleti ararken harcadigin vakti başka bir iste calisarak gecirsen aradaki 100 lira çıkar. İkinci el alacaksaniz tanidiginizdan , beraber surus yaptiginiz arkadaslarinizdan alin . bisikletcilerin bir kismi işten anlamaya başladığında yada kendilerini anliyor zannettiklerinde bisiklet alip satatak para kazaniyorlar , bu tip saticilardan bisiklet almak pekte karli olmuyor , ayrica ilerde sorun ciktiginda adam kar amaçli is yaptigi icin size ne yardim eder nede zararinizi karsilar.

Geri