Scudo Sports

Sigara içiyor musunuz?

Sigarayla ilişki durumunuz nedir ?

• Toplam katılım
    1.061
İçmiyorum, nargile de kullanmıyorum, kullananı da sevmiyorum :p Şaka tabi. Malesef ben kullanmasam da eşim kullanıyor.

Scudo
İçmeyenler, lütfen mesajı okumayın veya ciddiye almayın. Unutmayın ki içmemeniz sizin için süper bir durum.:)

İçen dostlara sesleniyorum, neden tütün sarmıyorsunuz da paket sigara içiyorsunuz? Kendimce avantaj ve dezavantajlarını belirtmeye çalışayım.

Sarmanın Avantajları
1- Kağıdı daha yavaş yanar.
2- Daha AZ zararlıdır.
3- Sabahları ağzınız küllük gibi olmaz (insani boyutlarda içenler için geçerli) Normal sigara ağızda kötü tat bırakır.
4- Daha az öksürtür (insani boyutlarda içenler için geçerli)
5- Pakete oranla gerçekten çok çok ucuzdur. (Ortalama bir paket sigara 6-8tl, 100gr tütün yaklaşık 6-7 tl, 100llük filtre 4tl, 50'lik kağıt 2 tl.)
6- Sararak içeceğinizden yolda, orada burada gereksiz sigara içmenizi önler. (yürürkende sarılır elbet ama amaç tabiki azaltmak)
7-Otlakçıların sayısını azaltır. (Sizden sigara isteyen birinin gözünün önünde yalap şap yalayın sigara kağıdını bir daha yanınıza gelmeyecektir.)
8- İkide bir paketim bitti diye sigara aratmaz. (ben 100gr torbayla dolaşıyorum.)
9- Markalı sigaralara oranla kimyasal karışım yoktur. Saflık oranı elbet değişir ama daha doğaldır ve daha az zarar verir.
10- Canınız 2 nefes çekmek isterse 2 nefeslik sararsınız, tütün ve paranız ziyan olmaz.

Dez Avantaj
1- Yaklaşık 15 gün sarma konusunda zorluk yaşarsınız.
2- İyi muhafaza etmezseniz veya aldığınız tütün miladını doldurma sürecindeyse en kötü çöpe atarsınız. (Yani 5-6-7tl'lik tütünü)

Son olarak "Sigara İçmek Sağlığa Zararlıdır."

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bu kadar çok sporcunun olduğu ortamda sigara içilme oranın bu kadar yüksek olması şaşırtıcı ve düşündürücü :ssrtcbya:

@mustafa_sayar01

İnanın şuan sizde kendimi gördüm. 8 ay önce evlendim ve 78 kilo idim. 5 ay önce bisiklet sürmeye başlayınca ve de eşimin ısrarı üzerine sigarayı bıraktım. Sonuç 92 kiloyu görünce dikkat etmeye başladım çünkü artık kıyafetlerim olmamaya başlamıştı. 1 ayda 6 kilo vermeyi başardım ve sanırım bunda ki en büyük pay bisiklette.

• Beğen
Tepkiler: mustafa_sayar01
Ben de yaş 22 iken başladım maalesef. Şu anda 37 yaşımı doldurmak üzereyim. Günde yarım paket içiyorum. Hiçbir zaman yarım paketi geçmedim. Bu biraz olsun avutuyor beni ama aslında çok da anlamı yok tabii onu da biliyorum.

Bir süredir zihinsel olarak bırakabilir miyim diye kendimle konuşuyorum. Bir haftadır bisiklet sürmeye başladım, özellikle spor yaparken sigaranın zararlarını gördüğüm için bırakma konusunda ciddi düşünmeye başladım. Belki yakın zamanda bırakmak ile ilgili ilk adımı atabilirim.

• Beğen
Tepkiler: Selahattin saraç
@DK-BARCA

inş en kısa zaman da bırakabilirsiniz. Dediğiniz gibi aslında tamamen piskolojik bi durum. Ben tiksinerek bıraktım sizinde bahsettiğiniz gibi spordan sonra özelliklede yoğun tempolu bir sürüşten sonra ister istemez insan tiksiniyor. Ben bırakalı 5 ay oldu bu süre zarfında canımın çok istediği de oldu, arada içmeyi de denedim ama inanın piskolojik beyininize söz geçirebildiğiniz anda olay bitmiştir.

• Beğen
Tepkiler: dkelleci
konuyu güncelleme yapayım,sigara mı,? o neki,sigara alışkanlığı beni gençliğimdede asla yakalayamadı,emekli albay olan rahmetli babam günde 2 paket ile sonunu hazırladı, ,akçiğer kanseri,ağbim ölümden döndü,erken teşhis ile yırttı,sigaramı işim olmaz....

@Kudret Kurtcebe

Kudret ağabey, arada bir içiyordun diye hatırlıyorum ? bu zıkkımı tamamen hayattan çıkarmak lazım. Ben dumanından dahi acayip rahatsız oluyorum.

Sportmen adam sigara alkol içer mi?
Tadını bilmem 19 yaşındayım sanırım bu böyle gider.:harika:
Hava olsun diye başlayan çok yaşıtım var merdiven bile çıkamıyorlar

@Kerem Özbayrak
Hhhahaha adamim bi kere daha taktir ettm seni :D adiyaman boys in the hause :D

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Normalde içmeyen birisiydim,forumdaki karbon yol bisikletlerini görünce efkarlanıp sigaraya başladım.MUTLUMUSUNUZ ?

(ironidir :D)

@Furkan TK

furkan kardeşim benim, gürayın sarmasından içtim ,ama benim o içtiğim sigara her gün olmayan bi gerçek olduğu için yaşantım boyunca arkadaşlar ikram etmiştir ,40 sene sele üstünde adama koymaz bir iki sigara artı bira tek ,ama müptelalık işte orda yokum,bu bir irade meselesidir,28 eğimi bu kalp yemişse sigara müptelelalığımız olmadığından.

içmeden olur mu reis yoksa o yollar nasıl biticek ? o rampalar nasıl çıkılacak ... Ne ka gereksiz sorular bunlar :D:D

@mariokaldato Abi gururla söylüyorum 2 ay 10 gündür sigara içmiyorum yani bir nevi bıraktım (elektronik sigaraya devam) Burada içen tüm dostlara sesleneyim, arkadaşlar bisikletteki performansınız inanılmaz değişiyor ve artıyor. Yorgunluğunuz çok azalıyor. 2.5 ayda performansım inanılmaz arttı. e-sigara bu konuda sigarayı bırakmakta zorlananlar için söylüyorum inanılmaz yardımcı. Herkese sağlıklı günler dilerim :)

Arkadaş bugün bırakma kararı aldım öğle yemeğinin arkasına yaktım bitti. Dahada ağzıma almadım. Unutayım diye foruma giriyorum forumda hiç olmayan muhabbet(sigara) dönmeye başlıyo bu nası iştir :D. Bu kez azmettim ama bırakıcam.

@Kerem Özbayrak Muhtemelen benimde ihtiyacım olacak. Hangi modeli kullanıyosunuz. Nerden aldınız? :)

Sağlık açısından Elektirik sigara bir hayli zararlı arkadaşlar,dikkat edin. Malesef tütün alışkanlığına bende sahibim. Bisiklet üzerindenyken ne aklıma geldi ne de ihtiyaç duydum. Her ne kadar Nikotin fiziksel bağımlılık yapsa da en önemli unsur psikolojik. İrade ile üstesinden gelebiliriz diye düşünüyorum,ya da kendimi kandırıyorum. Deneyip göreceğiz.

19 sene içtim 3 senedir içmiyorum kendime çok kızıyorum hiç içmeseydim osman şirinle alanyaya giderdim herhalde yok böyle bi salaklık

@Furkan TK Kudret ağabey, arada bir içiyordun diye hatırlıyorum ? bu zıkkımı tamamen hayattan çıkarmak lazım. Ben dumanından dahi acayip rahatsız oluyorum
aynen ya cok ta pis kokuyor

Geri