İçmeyenler, lütfen mesajı okumayın veya ciddiye almayın. Unutmayın ki içmemeniz sizin için süper bir durum.
İçen dostlara sesleniyorum, neden tütün sarmıyorsunuz da paket sigara içiyorsunuz? Kendimce avantaj ve dezavantajlarını belirtmeye çalışayım.
Sarmanın Avantajları
1- Kağıdı daha yavaş yanar.
2- Daha AZ zararlıdır.
3- Sabahları ağzınız küllük gibi olmaz (insani boyutlarda içenler için geçerli) Normal sigara ağızda kötü tat bırakır.
4- Daha az öksürtür (insani boyutlarda içenler için geçerli)
5- Pakete oranla gerçekten çok çok ucuzdur. (Ortalama bir paket sigara 6-8tl, 100gr tütün yaklaşık 6-7 tl, 100llük filtre 4tl, 50'lik kağıt 2 tl.)
6- Sararak içeceğinizden yolda, orada burada gereksiz sigara içmenizi önler. (yürürkende sarılır elbet ama amaç tabiki azaltmak)
7-Otlakçıların sayısını azaltır. (Sizden sigara isteyen birinin gözünün önünde yalap şap yalayın sigara kağıdını bir daha yanınıza gelmeyecektir.)
8- İkide bir paketim bitti diye sigara aratmaz. (ben 100gr torbayla dolaşıyorum.)
9- Markalı sigaralara oranla kimyasal karışım yoktur. Saflık oranı elbet değişir ama daha doğaldır ve daha az zarar verir.
10- Canınız 2 nefes çekmek isterse 2 nefeslik sararsınız, tütün ve paranız ziyan olmaz.
Dez Avantaj
1- Yaklaşık 15 gün sarma konusunda zorluk yaşarsınız.
2- İyi muhafaza etmezseniz veya aldığınız tütün miladını doldurma sürecindeyse en kötü çöpe atarsınız. (Yani 5-6-7tl'lik tütünü)
Son olarak "Sigara İçmek Sağlığa Zararlıdır."