Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigara içiyor musunuz?

Sigarayla ilişki durumunuz nedir ?

• Toplam katılım
    1.061
17 sene kadar,günde 2 paket ya da ona yakın ortalama sayılarla içtim. 2016 'da hastalık nedeniyle bıraktım. Geçen sene Şubat'ta da fıtık ameliyatından önce alkolü bıraktım. 5 sene oldu,canım hiç ama hiç sigara istemiyor,hatta kokusundan bile iğreniyorum ama ara sıra canım buz gibi bir bira istiyor fakat içmiyorum :)

Scudo
Sekiz ay önce sigarayı bırakıp üzerinden fazla zaman geçmeden alkole başladım. :acpsnr: Öyle abartı değil bence, haftada iki bira gibi. Madde bağımlılığı hakkında makaleler okumaya başlayınca bu durumu çoğu insanın yaşadığını gördüm, x maddeyi bırakıp y maddesine başlayan. Fiziksel, psikolojik sebeplerini anlayınca alkolü de çıkardım hayatımdan. (Eski alışkanlıkların yerine yeni bir şey koyma isteği, boşlukta hissetme vb.)

Çoğu mesajımda belirttim, şu an beni sigaradan uzak tutan şey sadece bisiklet. Hayatımda verdiğim en güzel kararın bisiklet almak olduğunu söyleyebilirim.

14 yıl kadar içtikten sonra 2013 16 Eylülden beri ağzıma tek bir dal sigara ve tütün ürünü koymadım.

alkol derseniz her türlüsü mevcut :)

@Burak Altaç tebrik ediyorum. Ben de alkolden uzak durma cabasi icerisindeyim bir suredir ama buz gibi bir belki iki biraya hayatimin hic bir doneminde hayir diyemeyecegim sanirim:hhhhhh:. Ama sadece o kadar!
Sarhoş olma eşiğim çok yüksek,o yüzden içtiğim zaman 2x3 ya da 2x4 gibi adetlerden aşağısını içmiyorum. O nedenle de hiç içmemeyi tercih ediyorum :D

Selamlar, 1996-2010 arası içtim. :(

Bu süre boyunca kendimi, mutlu ve farklı hissediyordum. Sigara içmeyenlerde bir eksiklik var gibi geliyordu:D

Şimdi ise sigara içen yaşıtlarım ve daha büyükler için üzülüyorum. Sigarasız hayatı da yaşayabilsinler istiyorum.

Alkol de zayıflamak için iyi bir kapıydı, 2018 sonlarından bu yana kendisinden uzaklaşarak bayağı bir kilo verdim. Fazla tüketiyormuşun demek ki :koptum:

Sonrasında da sağlıklı beslenme alışkanlık haline geldi. Alkol de gereksizlerin arasında kaldı. Şimdi düşününce 2 yıldan fazla olmuş. :harika: Sigara gibi bıraktım demiyorum ama cazibesini kaybetti herhalde bende, aramıyorum.

Parasını da düşününce, spor için daha rahat harcama yapabiliyorum :D

Grup terapisi gibi olmuş. :D
Ben de sigara karşıtı bir insanım, birkaç kere alkol ile birlikte deneme imkanım oldu, ancak nasıl sürdürülebilir olabileceğini aklım almıyor. Üzerime sinen kokudan tiksiniyorum. Ama alkol kullanırım. Viski, özellikle de single malt favorimdir. İçkiyi, bisiklete bindiğim günün akşamında içmeye gayret ediyorum. Ertesi gün bineceksem, bir önceki akşam içmiyorum. "Evet, ben bir alkoliğim" diyemeyeceğim, seviyorum sadece.

Sigaradan Iqos'a geçtim. Bir kaç yıl içtikten sonra şimdi elektronik ile buharlıyorum. Bırakamayanlara tavsiyemdir.

5 gün önce yaptırdığım covid testi pozitif çıktığı için 5 gündür içmiyorum. Eğer 10 gün daha içmeden dayanabilirsem komple bırakmaya çalışacağım.
Şu covid-19 un bir faydasını görmüş olayım bari.

17 sene kadar,günde 2 paket ya da ona yakın ortalama sayılarla içtim. 2016 'da hastalık nedeniyle bıraktım. Geçen sene Şubat'ta da fıtık ameliyatından önce alkolü bıraktım. 5 sene oldu,canım hiç ama hiç sigara istemiyor,hatta kokusundan bile iğreniyorum ama ara sıra canım buz gibi bir bira istiyor fakat içmiyorum :)

2 gün önce bırakmamın 11. yıl dönümüydü. Sigara, alkol ve şekeri aynı anda bıraktım. Sigara hiç aklımın ucundan dahi geçmiyor ama bazen rüyamda sahilde buz gibi bira içtiğimi görüyorum. Oysa ki alkol alırken bira hep en son seçeneklerden biri olurdu.

@Burak Altaç Abi öyle bir söylüyorsun ki buzz gibi bir bira diyince turşu görmüş gibi ağzım sulanıyor 😅. Halbuki hayatımda hiç bu yönde eğilimim olmadı.

Ben de çok üzülüyorum sigara içenleri gördükçe özellikle de babama. Babam çok uzun yıllar boyunca çok fazla sigara içtiğinden dolayı şimdilerde KOAH hastası hem de ileri derecede. Ama şükür ki bırakalı 15 yıl kadar oluyor. Sigarayı bırakmasındaki sebeplerden en önemlisi de ben olmuşum, bundan ötürü mutluyum. Bırakalı çok uzun süre olmuş ama hala sıkıntılarını çekmekte. Ben de çok şanslıyım ki çevremde hiç sigara içen insan yok ve sigaranın zararları hakkında bilgiye sahibim. Forum'da da gezindikçe kendi kendimi çok şanslı hissediyorum erken yaşımda bisikleti hayatıma dahil edip zararlı alışkanlıklarım olmadığından. Bence halen içenler de bir gözden geçirsin durumlarını ve temiz nefesler için birazcık mesafe koysunlar aralarına :)

Sekiz ay önce sigarayı bırakıp üzerinden fazla zaman geçmeden alkole başladım. :acpsnr: Öyle abartı değil bence, haftada iki bira gibi. Madde bağımlılığı hakkında makaleler okumaya başlayınca bu durumu çoğu insanın yaşadığını gördüm, x maddeyi bırakıp y maddesine başlayan. Fiziksel, psikolojik sebeplerini anlayınca alkolü de çıkardım hayatımdan. (Eski alışkanlıkların yerine yeni bir şey koyma isteği, boşlukta hissetme vb.)

Çoğu mesajımda belirttim, şu an beni sigaradan uzak tutan şey sadece bisiklet. Hayatımda verdiğim en güzel kararın bisiklet almak olduğunu söyleyebilirim.
Bir Tekirdağlı için haftada iki bira eser miktarda bile değil bence. Onu günde 2 ye çıkartalım lütfen. ☺

Alkol ıle fıtık alakası tam olarak nedir. Bende de ıkısı var o yüzden merak ettım :D

@Burak Altaç Abi öyle bir söylüyorsun ki buzz gibi bir bira diyince turşu görmüş gibi ağzım sulanıyor 😅. Halbuki hayatımda hiç bu yönde eğilimim olmadı.

Ben de çok üzülüyorum sigara içenleri gördükçe özellikle de babama. Babam çok uzun yıllar boyunca çok fazla sigara içtiğinden dolayı şimdilerde KOAH hastası hem de ileri derecede. Ama şükür ki bırakalı 15 yıl kadar oluyor. Sigarayı bırakmasındaki sebeplerden en önemlisi de ben olmuşum, bundan ötürü mutluyum. Bırakalı çok uzun süre olmuş ama hala sıkıntılarını çekmekte. Ben de çok şanslıyım ki çevremde hiç sigara içen insan yok ve sigaranın zararları hakkında bilgiye sahibim. Forum'da da gezindikçe kendi kendimi çok şanslı hissediyorum erken yaşımda bisikleti hayatıma dahil edip zararlı alışkanlıklarım olmadığından. Bence halen içenler de bir gözden geçirsin durumlarını ve temiz nefesler için birazcık mesafe koysunlar aralarına :)
Sigarayı bırakmış olmaktan,ben de son derece memnunum :)
Alkol ıle fıtık alakası tam olarak nedir. Bende de ıkısı var o yüzden merak ettım :D
Böbreğimi aldıkları ameliyat sonrasından kalan ameliyat yeri fıtığı vardı bende. (insizyonel herni) .Sol yanımdan başlayarak,göğüs kafesimin orta hizasına kadar 30-35 cm uzunluğundaydı. 3 saat süren bir ameliyatla tamir ettiler. Ameliyata girmeden önce kestim içkiyi,sonrasında da bisiklet falan düzenli olunca komple bıraktım :)

Yaş 18 tüm arkadaşlarım sigara alkol kullanıyor. Bi ara bi tanesi alkolden bayılmıştı sürüklemiştik. Neyse konumuza dönelim buna rağmen ikisini de bir kere bile ağzıma sürmedim. Tamamen kendi irademi test ediyorum. İçmemek için sebebim sigara için kesinlikle var spor yapan adam sigara içmez de alkol için pek yok 25 yaşında siroz olmak haricinde. Yani tek derdim kendi sınırlarımı görmek bugüne kadar kimse denettiremedi çok şükür :)

Babam günde 2.5 paket uzun samsun içerdi, o zamanlarda ben de pasif içiciydim. Ayrıca kendisi her akşam 70lik rakıyı içerdi. Normalde, rol model olarak babamı almış olsam muhtemelen sıkı bir baca, ciddi bir sünger olmam gerekirdi. Ben ne sigara ne içki içmiyorum. Eksikliğini duymuyorum. İçki içen ağzı ile içse, sonrasında aile fertlerini dövmese, hele hele taşıt kullanmasa varsın içsin, bana bir zararı olmuyor ama sigara içilen yerler benim kabusum. Bazı yerlerde sigara içilen kurtarılmış bölgeler var bina içinde. Ona denk geldim mı, sinir oluyorum.

Babam günde 2.5 paket uzun samsun içerdi, o zamanlarda ben de pasif içiciydim. Ayrıca kendisi her akşam 70lik rakıyı içerdi. Normalde, rol model olarak babamı almış olsam muhtemelen sıkı bir baca, ciddi bir sünger olmam gerekirdi. Ben ne sigara ne içki içmiyorum. Eksikliğini duymuyorum. İçki içen ağzı ile içse, sonrasında aile fertlerini dövmese, hele hele taşıt kullanmasa varsın içsin, bana bir zararı olmuyor ama sigara içilen yerler benim kabusum. Bazı yerlerde sigara içilen kurtarılmış bölgeler var bina içinde. Ona denk geldim mı, sinir oluyorum.
Sigara içen insanlardan gerçekten iğreniyorum. Kapıdan çıkınca sigarayı hemen yakmaları, kapı ağızlarında sigara içip bizide boğmaya çalışmaları gibi insanlık dışı davranışlardan vazgeçmiyorlar bir türlü, gerçekten acınacak haldeler farkında değiller...

Alkolü yıllardan beri(15-16) kullanırım hiçbir zaman, sarhoş olup kavga etme olayını anlayamadım bence bu insanların farklı sorunları var alkolle alakası yok. Benim için alkol aldığım süreç her zaman eğlence ve keyifle geçmiştir. Hiçbir zaman şiddete eğilim hissetmedim. Benim çevrem ve arkadaşlarımda da izlenimim bu şekildedir.
Bence kişiler alkol alınca, şarhoştum ondan oldu diye kendi vicdanlarını rahatlattıkları için bu tür eylemleri daha kolay yapabiliyorlar.

Geri