Sigara içen insanlar genelde "bırakıcam abi yeaa" modunda gezindikleri için bırakamaz.
Hakkaten bırakma niyeti olan insan ise ya bi anda kesip bırakır (ki benim yapamadığım şey), yada x bir model e-sigara ile buhar hayatına başlar.
Buhar camiasının artıları nelerdir?
Eliniz ağzınız odanız kıyafetiniz pis kokmaz.
İlk 20 günde boğazınızdaki balgam çıkar, o andan itibaren farkedersiniz temizlenmeye başladığınızı.
İlk 1 hafta sonunda arkadaşlarınızla çay içerken biri sigara yaktığında üff püff olursunuz. Hani çayı şekersiz içen insanların bir kısmında bi dayatma olur "ya abi nası şekerli içiyosun, bırak şekeri", işte siz de arkadaşlarınıza bunu "ateşli-buhar" ikilisi olarak yapacaksınız muhtemelen.
E sigara kesinlikle temiz&masum mu? Yok baba öyle değil o iş.
Akciğerde su topluyor İMİŞ, henüz karşılaşmadım, şahit olmadım, başıma gelmedi bilmiyorum. Yorum yapmicam. Ancak 1,5 yıla yakın buhar hayatımda karşılaşmadım.
Böbrek ağrısı yapıyormuş? Evet yapıyor. Ancak çözümü basit. Bol su. Günlük bir insanın içmesi gereken minimum 2-3 litre suydu değil mi? Tek zararı bol bol çişe gitmek oluyor. Denendi. Bol bol su için efenim.
Geleneksel ateşli sigaraya göre dünya sağlık örgütü elektronik olanın zararının, ateşlinin %7'si olarak veriyordu galiba. Ancak yanlış hatırlıyorsam bile 10'un üstünde olmadığına eminim. Cnn'di sanırım bi belgesel çekti bununla ilgili. Onlar da o civarda bir değer veriyordu sanırım %3-5 civarı bişeydi.
Ha bu arada, damak tadınıza göre 100'ün üzerinde tadı mevcut. Meyvelilerden tütünlüsüne, pastasından kremalılarına, tütününden nanesine mentolüne kadar epey geniş bir skala.
Unutmadan, ağır metal zehirlenmesi deniyor. Haklı olabilirler, tel pamuğu ısıtıyor. Pamuktaki likit(e-sigara sıvısı) buharlaşıyor. Nikel-çelik-titanyum teller, Kanthal-A1 tellere göre daha dikkat edilmesi gereken tellerdir. Yüksek sıcaklıklarda bozunmalar, salınımlar mevcuttur. Aman ha, kaş yaparken ciğer çıkarmayın.
Uzun mu oldu sanki? Anca oldu
iyi forumlar
Düzenleme: Önce niyet..!