Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigaradan Vape'e Gecis.

Eskiye göre maalesef daha çok genç sigarayı deniyor.
Hiç kullanmadım denemedim, pis kokan bir şeyin keyfi olduğunu düşünmüyorum. Kendimi alıştırmak için bir bahane bulmadim , dolayısıyla bırakma ihtiyacı da olmadı.
30 yıl içen akrabalar birden bıraktı, olabileceğine inanıyorum tüm gün aç kalabildikten sonra neden olmasın?

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
Scudo
10 sene oldu bırakalı birden kestirip attım yoksa yavaş yavaş filan olmuyo bu işler,sigara alkol no canım yaklaşamaz..

Sigara içen insanlar genelde "bırakıcam abi yeaa" modunda gezindikleri için bırakamaz.
Hakkaten bırakma niyeti olan insan ise ya bi anda kesip bırakır (ki benim yapamadığım şey), yada x bir model e-sigara ile buhar hayatına başlar.
Buhar camiasının artıları nelerdir?
Eliniz ağzınız odanız kıyafetiniz pis kokmaz.
İlk 20 günde boğazınızdaki balgam çıkar, o andan itibaren farkedersiniz temizlenmeye başladığınızı.
İlk 1 hafta sonunda arkadaşlarınızla çay içerken biri sigara yaktığında üff püff olursunuz. Hani çayı şekersiz içen insanların bir kısmında bi dayatma olur "ya abi nası şekerli içiyosun, bırak şekeri", işte siz de arkadaşlarınıza bunu "ateşli-buhar" ikilisi olarak yapacaksınız muhtemelen.
E sigara kesinlikle temiz&masum mu? Yok baba öyle değil o iş.
Akciğerde su topluyor İMİŞ, henüz karşılaşmadım, şahit olmadım, başıma gelmedi bilmiyorum. Yorum yapmicam. Ancak 1,5 yıla yakın buhar hayatımda karşılaşmadım.
Böbrek ağrısı yapıyormuş? Evet yapıyor. Ancak çözümü basit. Bol su. Günlük bir insanın içmesi gereken minimum 2-3 litre suydu değil mi? Tek zararı bol bol çişe gitmek oluyor. Denendi. Bol bol su için efenim.
Geleneksel ateşli sigaraya göre dünya sağlık örgütü elektronik olanın zararının, ateşlinin %7'si olarak veriyordu galiba. Ancak yanlış hatırlıyorsam bile 10'un üstünde olmadığına eminim. Cnn'di sanırım bi belgesel çekti bununla ilgili. Onlar da o civarda bir değer veriyordu sanırım %3-5 civarı bişeydi.
Ha bu arada, damak tadınıza göre 100'ün üzerinde tadı mevcut. Meyvelilerden tütünlüsüne, pastasından kremalılarına, tütününden nanesine mentolüne kadar epey geniş bir skala.
Unutmadan, ağır metal zehirlenmesi deniyor. Haklı olabilirler, tel pamuğu ısıtıyor. Pamuktaki likit(e-sigara sıvısı) buharlaşıyor. Nikel-çelik-titanyum teller, Kanthal-A1 tellere göre daha dikkat edilmesi gereken tellerdir. Yüksek sıcaklıklarda bozunmalar, salınımlar mevcuttur. Aman ha, kaş yaparken ciğer çıkarmayın.
Uzun mu oldu sanki? Anca oldu :) iyi forumlar
Düzenleme: Önce niyet..!

ben direk temiz havaya geçtim gayet iyi. (bedava)

@efeozata
Elbette en güzeli. Özendiğimi yapmışsınız valla :)

Sigarayı 2 sene öncesine kadar günde 10-15 adet içiyordum.
Geçen sene bisiklete başladım ve günde 3-5 adete indirdim.
1 ay evvel vipe aldım ve artık hiç sigara içmiyorum.
Sigara içtiğim dönemlerde rakı-bira (haftada en az 2-3 gece) ile bir gecede bir paket sigara içerdim.
Şimdi vipe, sigara ile aynı hissi vermediğinden alkol isteğim de azaldı.
Sonuç: haftada bir kez alkol ve vipe.

Yakında vipe isteğim de bitecek çünkü günde 20-30 defa ancak çekiyorum bu mereti de.

bisikletle alakasız bir konu olmuş ama tavsiyen güzel

Sigarada,Alkolde zararlı spor yapana yakışmaz bence hiç içmeyin

Kesinlikle tavsiye ederim.

10 yıldır günde ortalama iki paket sigara içiyordum. Şimdi ise günde 20-30 puf ancak yapıyorum. Nikotin oranımı iyice düşürdüm, elimdeki son likitler bittiğinde nikotinsize geçeceğim.

Benim için şöyle oldu, sigaraya aşıktım. Her sigara içişim ayrı bir keyifti. Gideceğim yere geç kalırdım ama o sigarayı keyifli bir yerde oturup içerdim hani o şekilde seviyordum. Elektronik sigarayı ise günahım kadar bile sevmedim. İlk zamanlar biraz zor oldu o yüzden ama zorladım kendimi. Lanet nikotin ihtiyacımı da karşıladığı için istemizce sigara içme davranışım, elektroniğe aktarıldı. Sonra zaman içinde bağımlılıktan dolayı yaptığım zorunlu bir görev halinde çekmeye başladım buharı. Yakında ise tamamen bırakacağım ama bu bilinçli bir bırakma olmayacak, yavaş yavaş bazı günler unutmaya başladım çünkü. :D

Demem o ki, ilk başta bu aleti sevmeseniz de birkaç hafta zorlayın kendinizi.
Gerçi bazılarında elektronik de ayrı bir bağımlılık haline geliyor, bir de onun yükseltmeleri parça toplamaları derken ama hepi topu 4 parçalık bir set, ne kadar yükseltilebilir ki. :D

Bir de not: Buharlıya geçerseniz illa bir yedek setiniz ve likitiniz olsun. buharlı-ateşli arası git gellerde insanlar kolayca pes ediyor.

• Beğen
Tepkiler: zagnos
@ilayda i
4 rda 2 rdta 2 rta 1 melo3 1 cubis pro 4 farklı mod. Bahsettiğiniz bu galiba :D
Buharlıyı hobi edinmeyin arkadaşlar. Masraflı olabiliyo. Hayır şu paralara jant alabilirdim

Yaklaşık 17 senedir sigara kullanıyorum(kullanıyordum).Biri 6 ay diğerleri de 1 er ay olmak üzere 3 kez bırakıp yeniden başladım.Bırakıp bir daha içmeyenlere saygım sonsuz ama irade meselesi biraz,biraz da keyif.Ben keyif alıyorum ama tabi ki hiç başlamamış kişiler asla ellerini bile sürmesinler bu zıkkıma.İki aydır buhar kullanıyorum,iyi bir makine,kaliteli bir likit ile.Ben sigara bırakmak için almadım e-sigarayı,sigara yerine koymak için aldım ve gayet de memnunum,aroma tadı hoşuma gidiyor ve 4,5 mg nikotin benim ihtiyacımı karşılıyor.Kısa dönemde handikapları ağız kuruluğu ve böbrekte ağrı olabilir.Bunun nedeni kullanılan aromanın böbrekte emilmesi ve buna bağlı vücutta su kaybı olması.Çaresi bol bol su tüketmek ya da aynı vg/pg nikotin oranlarına sahip bir nbase alarak karıştırmak,aroma yoğunluğunu düşürmek olabilir.Bazı arkadaşlar boşa para kaybettiklerini,alışamadıklarını yazmışlar.İyi bir cihaz,kaliteli bir likit ve doğru nikotin oranıyla bu sorunu aşabilirsiniz ki ben hiç sigara içme ihtiyacı duymuyorum.O yüzden sigarayı bırakmak isteyip de bırakamayanlara tavsiye ederim.Bu arada e-sigara tamamen zararsız değildir,sigaraya göre çok daha az zararlıdır.Ha tabi ki tamamen bırakabilmek en güzeli.Gelelim şu ciğerlerde su toplama geyiğine.Bununla ilgili hamamcılar odasından bilgi alabilirsiniz,acaba tellaklar günde kaç mg su buharına maruz kalıyor diye Bir sürü forum var e-sigara ile ilgili,kulaktan dolma bilgilere rağbet etmeyin,zararın neresinden dönülse kardır.

Size uygun likiti bulamazsanız, yanık buhar çekerseniz tabikide tekrar sigaraya geçersiniz. 0 Nikotinli bir likit alın keyfinize bakın. Duman değil BUHAR

Bende sigara kullanmayı 12 sene gibi tahminen olmuştur,bence sigara sağlık için en tehlikeli maddelerden,bana trilyon verseler 1 sene iç diye içmem,çünki bırakmak zor,çok iyi iradeli davranmak lazım,buharı muharı boşverin bırakın zıkkımı,içicekseniz en iyisi ayran için

Geri