Sığınma ve göç işlemleri öyle basit değil, zaten açıklamışlar. Siyasi bir işe bulaşmadıysan -ki bulaşsan da her zaman kabul etmiyorlar- sığınma talebine cevap alabilmen çok zor. Haymatlos olmak lazım da, onu da nasıl becerebilirsin bilmiyorum
Daha gerçekçi maddelere göz atmak lazım. Akademik kariyer dediler, olmaz dedin. O zaman iş kurma yolunu deneyebilirsin. Ankara anlaşması ile İngiltere'ye gidip, işini kurabilir ve kurduğun işin evraklarıyla ve teminatlarınla ülkede oturma izni alabilirsin. İznini aldıktan sonra en az 5 yıl boyunca o işi sürdürebiliyor olursan kalıcı oturma izni ve sonrasında da vatandaşlık alma ihtimalin var. Ama bunların hepsi oradaki memurların keyfine kalmış işlemler. Bununla ilgili biraz araştırırsan güzel siteler bulabilirsin.
Yurtdışına gidip, oradaki yaşamdan pişman olmak, oraya giderken ne beklediğinle alakalı bir durum. Buradan oraya giden her insan, kendisinin de orada yaşayan insanların sosyal haklarına sahip olabileceğini düşünüyor ama o iş öyle yürümüyor maalesef. Orada da, burada olduğun gibi ikinci ve hatta belki üçüncü sınıf bir vatandaş olacaksın kuvvetle muhtemel. Vatandaşlığı alana kadar burada çektiğinden daha fazlasını çekebilirsin ama denemeye değer mi? Bence değer.
Seçeceğin ülke konusunu da iyi düşünmek lazım. Avrupadaki bir ülkeye gidebilmek zamane şartlarında çok zor. Avrupa Türk kaynadığı için, gerçekten işe yaramayacaksan elindeki TC pasaportuyla seni almalarını beklemek hayalcilik olur. Hedefi Güney Amerika, Kanada ya da Avustralya olarak belirlemek daha gerçekçi olur. Öncelikle gidebileceğin ülkeleri belirle, internet üzerinden orada arkadaşlar bul, git gör ve sonra kalmak için gerekenleri araştır. Bu mantıkla ilerlersen daha doğru adımlar atarsın. Bol şans.