Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sığınma talebi veya göç etmek için nerelerle iletişime geçmek gerekiyor?

Onur zamana bırak. Seni her ne sıkmışsa görmezden gel, yok farzet. İnan ki gün geldiğinde bu günleri gülerek yad edeceksin.

Draft edilecek kadar iyi değilsen pek seçenek yok gibi gözüküyor.

Bir ara da okulu bırakıyordunuz zaten! Sizin konularınıza bakınca, iyi bir niyetle, aklı çok karışık bir genç kardeşimizi görüyorum. Kötü niyetle bakınca bizimle dalga geçip geçmediğinizi de düşünmüyor değilim....

Scudo
@Asusmune güzel düşünceniz için teşekkür ederim. evet bazı şeyler hemen herkesin yaşadığı şeyler belki de ama ben böyle bir adamım işte.

Öncelikle aile,sonrasında ülke durumundan memnun değilim. güvende hissetmiyorum. insanca yaşadığımızı düşünmüyorum. Bana lütfen burada şöyle şurada böyle demeyin,nette onlarca böyle konu var. Bir teen age olarak evden ayrılmayı düşünmüyorum. bir yetişkin olarak bunu buraya açmak istedim.

ve bu konunun,bu çıkışın mastürbasyon gibi de olmasını istemiyorum. yarın geçer işte gibilerinden değil,çoktandır ama çoooktandır aklımda idi.

sadece bugün,neden daha çok bekliyorum ki dedim ve araştırdım. sormak istedim. ne güzel birisi londrada kalmış ona uymamış. Bana belki uyar :)

O zaman başa dönüyoruz; Onur, göçmenlik şartlarının cevabı burada değil.

Kanada bildiğim kadarı ile 150 kadar meslekte göçmen kabul ediyor. İngilizceyi ya da fransızca yı iyi biliyorsanız ve aranan meslekle ilgili okul bitirdiyseniz büyük ihtimal göçmen olarak alıyor. Şöyle küçük bir not düşeyim, yurtdışına göçmen olarak gitmiş bir çok arkadaşım var. Ama hiçbirisi durumundan memnun değil. Memleketin pokuna bile hasret durumdalar.

@halil ibrahim duran haahah çok klassınız.

Ölümün olduğu bu dünyada hiç bir şey çokta ciddi değildir aslında. K.

bunndan sonra alevlendi her şey bende.

o konudan sonra,okulu her sene bıraksam mı diye düşündüm. Aklım karışık mı? değil,neden değil. çünkü istediğimi biliyorum ve burada değil istediğim. Sizinle yüz yüze konuşmayı tercih ederdim,daha çok sinebilmek için.

@mithgor
Avrupa ülkeleri bu evlenme olayına uyandılar artık. Bin dereden su getiriyorlar.

Bende Bulgaristan gibi bir yerden evlen, vatandaşlığı kap diyecektim.
Tabi aşk evliliği olmazsa para lazım.
Ona göre birikimini yap, paranıda kaptırma sakın ;)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@Onur Ali İmren
Öyleyimdir, huyum kurusun :D
@Onur Ali İmren
Bakırköy'e yolunuz düşerse meydanda bir çay ısmarlarım :D

ben daha bilimsel yaklaşmak isterim.
"kervan yolda düzülür derler"
sen bi çık nasılsa herhangi bir kriter taşımıyormuşsun da.
bilmiyorum benim aklıma bu geldi.

Sığınma ve göç işlemleri öyle basit değil, zaten açıklamışlar. Siyasi bir işe bulaşmadıysan -ki bulaşsan da her zaman kabul etmiyorlar- sığınma talebine cevap alabilmen çok zor. Haymatlos olmak lazım da, onu da nasıl becerebilirsin bilmiyorum :)

Daha gerçekçi maddelere göz atmak lazım. Akademik kariyer dediler, olmaz dedin. O zaman iş kurma yolunu deneyebilirsin. Ankara anlaşması ile İngiltere'ye gidip, işini kurabilir ve kurduğun işin evraklarıyla ve teminatlarınla ülkede oturma izni alabilirsin. İznini aldıktan sonra en az 5 yıl boyunca o işi sürdürebiliyor olursan kalıcı oturma izni ve sonrasında da vatandaşlık alma ihtimalin var. Ama bunların hepsi oradaki memurların keyfine kalmış işlemler. Bununla ilgili biraz araştırırsan güzel siteler bulabilirsin.

Yurtdışına gidip, oradaki yaşamdan pişman olmak, oraya giderken ne beklediğinle alakalı bir durum. Buradan oraya giden her insan, kendisinin de orada yaşayan insanların sosyal haklarına sahip olabileceğini düşünüyor ama o iş öyle yürümüyor maalesef. Orada da, burada olduğun gibi ikinci ve hatta belki üçüncü sınıf bir vatandaş olacaksın kuvvetle muhtemel. Vatandaşlığı alana kadar burada çektiğinden daha fazlasını çekebilirsin ama denemeye değer mi? Bence değer.

Seçeceğin ülke konusunu da iyi düşünmek lazım. Avrupadaki bir ülkeye gidebilmek zamane şartlarında çok zor. Avrupa Türk kaynadığı için, gerçekten işe yaramayacaksan elindeki TC pasaportuyla seni almalarını beklemek hayalcilik olur. Hedefi Güney Amerika, Kanada ya da Avustralya olarak belirlemek daha gerçekçi olur. Öncelikle gidebileceğin ülkeleri belirle, internet üzerinden orada arkadaşlar bul, git gör ve sonra kalmak için gerekenleri araştır. Bu mantıkla ilerlersen daha doğru adımlar atarsın. Bol şans. :)

Geri