Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme SIGMA SPORT ROX 11.1 EVO | Bisiklet Bilgisayarı

kuzey efe

Aktif Üye
Tepki
105
Başlangıç
1996—97
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Cyclocross
Merhaba arkadaşlar, bisiklet aldıktan sonra önce “km saati” ile başlayan arayışım beni bisiklet bilgisayarına kadar getirdi. Aslında tek amacım günlük ne kadar km yaptığım ve hız paritelerimi görmekti. Ancak cihazların çeşitliliği ve bisikletin benim için hobiden spora doğru evrilmesi ile hedefimi büyüttüm diyebilirim. Yurtiçi fiyatların bazı sebepler ile dengesiz derecede bütçemi aşması sebebiyle yurt dışı ürünlere yöneldim. Ürün hem benim istediğim özellikleri sağlayacak hem de malumunuz 150 euro sınırını aşmayacaktı. Coospo, Igpsport, Cycplus, Wahoo, Garmin, Meilan incelediğim markalar arasında. AliExpress belirsizliğinden, fiyat/performans olarak çinlilere güvenmemekten, tasarımsal hoşlanışlardan, bütçemi aşanları elemiş bulundum. Fazla seçenek sunan ürünler hep kafamı karıştırmıştır. Elbette çok faydalı özellikleri olanlar vardır fakat benim belli başlı özellikler haricinde eksikliğini hissedeceğim şeyler olmadığını gördüm. Ayrıca sensörleri ekleyince -kadans, hız, kalp ritim- fiyat olarak benzer çıktıları aldığımı gördüm.

Sigma Rox 11.1 Evo Türkiye fiyatı 6 binlerde seyrediyordu. Amazon sağolsun 2.941,68 TL + İthalat Ücreti Depozitosu 529,50 TL Sipariş Toplamında 3.471,18 TL ödeyerek satın aldım. 19 Nisan’da sipariş verdim 21 Nisan’da yola çıktı ve resmi tatiller vs derken 4 Mayıs’ta elimdeydi cihaz. Henüz test etme imkanım olmadı ama merak eden arkadaşlar için başlığı açmak istedim. Başlık zamanla güncellenecektir.

IMG_0429.jpegIMG_0430.jpegIMG_0431.jpegIMG_0432.jpegIMG_0433.jpegIMG_0435.jpeg

Scudo
Fiyatı da çok uygunmuş Garmin alternatifi olarak değerlendirelebilir.

Ben de benzer bir süreçten geçtim. Önce saat kaç oldu diye telefon çıkarıp bakmaktan sıkıldım diye km saati araştırdım, kablosuzdu, aradığım özelliklerdi derken baktım zaten bin lirayı bulmuşum. Olmuşken Alman olsun, Alman'ın da iyisi olsun deyip siparişi verdim.

Haftaya sanırım elimde olur. Ben de deneyimlerimi paylaşırım.

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
Merhaba. Sigma rox sensor seti 4 mayısta amazon'dan her şey dahil 3.471 tlye aldım, ürün bugün teslim edildi.

Klasik e ticaret müşterisi yorumu: ürün iyi paketlenmişti :)

İlk izlenimlerimi paylaşayım.

Cihazın bir araba anahtarından biraz büyük, ağırlık cm gibi detayları ölçmedim.

İlk kez bu denli detaylı bir ürün kullanıyorum, bunun için hangi özelliklerin işime yarayıp yaramayacağını bilmemekle birlikte, sigma uygulamasından menüyü karıştırdım biraz.

İlk denediğim telefona gelen bildirimler oldu, hem arama hem whatsapp yazışmaları içerik olmadan, gönderen/arayan bilgisiyle ekrana yansıyor, bildirimler için sesli uyarı açabiliyorsunuz.

Ekran parlaklığı 1-10 arası değerde ayarlanabiliyor. Ofiste baktım tüm değerler iyi, güneşte deneyemedim.

Sistem 6ya kadar ana ekran sayfası oluşturmanıza izin veriyor, bu 6 da kendi içinde yine 6 bölümlü, bir çok seçenekle tamamen kendiniz dizayn edebiliyorsunuz.

Yola çıkamadım ama trlefondan google maps kullanır gibi sigmadan gideceğiniz yeri aratıp rota oluşturabiliyorsunuz, bu rotanun yükseklik, mesafe, tahmini ulaiım süresi gibi verileri alabiliyor, cihazda rotayı yönlendirmeyle görebiliyorsunuz. Sanırım hazırlanmış rotaları cihaza atarak da gidebiliyorsunuz ama elimde hazır rota yoktu deneyemedim.

Sigma cloud ve strava ile senkronize ettim ama henüz kullanmadım, direk verileri aktarıyor mu, nasıl çalışıyor henüz bilemiyorum.

Bir kaç fotoğraf ve ekran görüntüsü ekliyorum. Umarım faydalı olur.

Dosyalar

• 20230510_124452.jpg
    20230510_124452.jpg
    94,8 KB · Okunma: 177
  • 20230510_124600.jpg
    20230510_124600.jpg
    72,9 KB · Okunma: 192
  • 20230510_125012.jpg
    20230510_125012.jpg
    83,4 KB · Okunma: 214
  • 20230510_135027.jpg
    20230510_135027.jpg
    72,3 KB · Okunma: 204
  • 20230510_135045.jpg
    20230510_135045.jpg
    66,4 KB · Okunma: 198
  • IMG-20230510-WA0003.jpg
    IMG-20230510-WA0003.jpg
    17,4 KB · Okunma: 191
  • IMG-20230510-WA0007.jpg
    IMG-20230510-WA0007.jpg
    27,2 KB · Okunma: 188
  • IMG-20230510-WA0005.jpg
    IMG-20230510-WA0005.jpg
    24,1 KB · Okunma: 179
  • IMG-20230510-WA0006.jpg
    IMG-20230510-WA0006.jpg
    28,9 KB · Okunma: 180
  • IMG-20230510-WA0004.jpg
    IMG-20230510-WA0004.jpg
    27 KB · Okunma: 176
Merhaba. Sigma rox sensor seti 4 mayısta amazon'dan her şey dahil 3.471 tlye aldım, ürün bugün teslim edildi.

Klasik e ticaret müşterisi yorumu: ürün iyi paketlenmişti :)

İlk izlenimlerimi paylaşayım.

Cihazın bir araba anahtarından biraz büyük, ağırlık cm gibi detayları ölçmedim.

İlk kez bu denli detaylı bir ürün kullanıyorum, bunun için hangi özelliklerin işime yarayıp yaramayacağını bilmemekle birlikte, sigma uygulamasından menüyü karıştırdım biraz.

İlk denediğim telefona gelen bildirimler oldu, hem arama hem whatsapp yazışmaları içerik olmadan, gönderen/arayan bilgisiyle ekrana yansıyor, bildirimler için sesli uyarı açabiliyorsunuz.

Ekran parlaklığı 1-10 arası değerde ayarlanabiliyor. Ofiste baktım tüm değerler iyi, güneşte deneyemedim.

Sistem 6ya kadar ana ekran sayfası oluşturmanıza izin veriyor, bu 6 da kendi içinde yine 6 bölümlü, bir çok seçenekle tamamen kendiniz dizayn edebiliyorsunuz.

Yola çıkamadım ama trlefondan google maps kullanır gibi sigmadan gideceğiniz yeri aratıp rota oluşturabiliyorsunuz, bu rotanun yükseklik, mesafe, tahmini ulaiım süresi gibi verileri alabiliyor, cihazda rotayı yönlendirmeyle görebiliyorsunuz. Sanırım hazırlanmış rotaları cihaza atarak da gidebiliyorsunuz ama elimde hazır rota yoktu deneyemedim.

Sigma cloud ve strava ile senkronize ettim ama henüz kullanmadım, direk verileri aktarıyor mu, nasıl çalışıyor henüz bilemiyorum.

Bir kaç fotoğraf ve ekran görüntüsü ekliyorum. Umarım faydalı olur.

Başlığa katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. İş yoğunluğum sebebiyle ben ayrıntıya girememiştim, güzel bir bilgilendirme oldu sizinkisi.

• Beğen
Tepkiler: Mazm ve AeroKnight
Benim için fiyatına oranla tek handikapı ekrandı, tahmin ettiğim kadar küçükmüş gerçekten. Tasarım olarak çok güçlü çizgilere sahip daha çok dağ bisikleti aksesuarı havası var.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri ve Mazm
Benim için fiyatına oranla tek handikapı ekrandı, tahmin ettiğim kadar küçükmüş gerçekten. Tasarım olarak çok güçlü çizgilere sahip daha çok dağ bisikleti aksesuarı havası var.
Ekran küçük ama 6 sayfada her birine ayrı ayrı isterseniz tek bir veriyi veya 6 parça veri koyabiliyorsunuz hocam. Okunaklığında sorun yaşamadım. Ben bu şekilde iki sayfa yaptım. İşlevleri öğrendikçe artıracağım.

Ekranlar ve gidonda kapladığı yerleri ekliyorum:

Dosyalar

• Screenshot_20230511-232457_SIGMA RIDE.jpg
    Screenshot_20230511-232457_SIGMA RIDE.jpg
    27,8 KB · Okunma: 153
  • Screenshot_20230511-232451_SIGMA RIDE.jpg
    Screenshot_20230511-232451_SIGMA RIDE.jpg
    28,7 KB · Okunma: 224
  • IMG-20230511-WA0019.jpg
    IMG-20230511-WA0019.jpg
    68,4 KB · Okunma: 237
Aslında gps özellikli, ant+ desteği olan eski bir android telefon da bununla aynı işi, hatta daha fazlasını yapıyor (navigasyon, vs). Bir tane 10000 mAh bataryaya bağlı dursa pil sorunu da yok.

500-600 liraya Galaxy S5, aliexpress'ten de kadans ve HR sensörü alsanız işi bitirirsiniz.

ANT+ uyumlu telefonlar (link)

• Beğen
Tepkiler: fatikngage ve Mazm
Bugün cihazla ilk denememi yaptım.

Kadans, hız, kalp ritmi çok başarılı ölçüyor.
Gelen mesajların içeriği ekrandan okunabiliyor
Sesli uyarıları ve aydınlatma yeterli düzeyde.

Cihaza harita konusunda ise ben iki yöntemle harita oluşturdum. Biri komoot diğeri ise sigma'nın kendi pc masaüstü uygulaması.
Her ikisinde de oluşturduğum haritalar telefon uygulamasına yansıdı, zaten git deyince hemen önüne yol tarifi çıkıyor.

Sürüş bittikten sonra günlük z raporu gibi max hız, kadans, kalp, yükseklik vb verileri özet geçiyor.

Tek bir sorun yaşadım, apartmanda gps'i çalıştırdım ama bağlanmadı, sonra bi kapatıp açtım, sorunsuz çalıştı ve devam ettim.

İlk kullanım bu şekilde özetle.

İkinci uzun kullanım özeti:

Cihazın ilk sayfasına hız, saat, antrenman süresi, kadans, kalp ve sıcaklığı koydum. Bunları ayrı ayrı renklendirebildiğimi keşfettim, sonra baktım inceleme videolarında zaten varmış :)

Kapalı alanda gps bağlanmada bazen başarılı ama genellikle başarısız. Bu normal. Açık alanda ise 10 denememin 2 sinde ilk anda gps bulmakta zorlandı. Acaba bunda daha çok ara sokaklar, yüksek bina ve ağaçların olduğu bölgelerde denemiş olmamın etkisi var mı, bir süre daha kullanarak durumu tespit edeceğim.

Rota yüklemeden tamamen kafama göre gittiğim güzergahı herhangi bir şekilde sapma/hata olmadan strava, sigma app ve komoot uygulamalarına yansıttı.

Sürüş esnasında otomatik durma-devam etme özelliği sorunsuz çalışıyor.

Şimdilik cihazdan memnunum, sürüş esnasında gps kopma, ilk açılma esnasında bulamama gibi sorunlar sıklıkla var mı diye dikkat ediyorum. Kullanımın devamında tekrar notu güncellerim.

İkinci uzun kullanım özeti:

Cihazın ilk sayfasına hız, saat, antrenman süresi, kadans, kalp ve sıcaklığı koydum. Bunları ayrı ayrı renklendirebildiğimi keşfettim, sonra baktım inceleme videolarında zaten varmış :)

Kapalı alanda gps bağlanmada bazen başarılı ama genellikle başarısız. Bu normal. Açık alanda ise 10 denememin 2 sinde ilk anda gps bulmakta zorlandı. Acaba bunda daha çok ara sokaklar, yüksek bina ve ağaçların olduğu bölgelerde denemiş olmamın etkisi var mı, bir süre daha kullanarak durumu tespit edeceğim.

Rota yüklemeden tamamen kafama göre gittiğim güzergahı herhangi bir şekilde sapma/hata olmadan strava, sigma app ve komoot uygulamalarına yansıttı.

Sürüş esnasında otomatik durma-devam etme özelliği sorunsuz çalışıyor.

Şimdilik cihazdan memnunum, sürüş esnasında gps kopma, ilk açılma esnasında bulamama gibi sorunlar sıklıkla var mı diye dikkat ediyorum. Kullanımın devamında tekrar notu güncellerim.

Merhabalar dağ bisikletim için bu hafta içinde cihazı almış olucam ama beni en çok korkutan gps kısmı yani sağlıklı bir şekilde çalışıyor mu kopmalar veya bağlanmama sorunları gibi sıkıntılar çok var mı ? çünkü bütçemin üstüne çıkıp bu cihazı almayı düşünüyorum o yüzden bilgilendirirseniz çok sevinirim genel cihaz hakkında.

Merhabalar dağ bisikletim için bu hafta içinde cihazı almış olucam ama beni en çok korkutan gps kısmı yani sağlıklı bir şekilde çalışıyor mu kopmalar veya bağlanmama sorunları gibi sıkıntılar çok var mı ? çünkü bütçemin üstüne çıkıp bu cihazı almayı düşünüyorum o yüzden bilgilendirirseniz çok sevinirim genel cihaz hakkında.
Ben çok verim alıyorum açıkçası, kalp kadans sensörleri, ekranın işlevselliği vs çok iyi.

Ancak evden çıktığımda gps bulma sorunları yaşıyorum, bu sanırım etraftaki kamu kurumlaryla ilgili. Çünkü uzaklaştığımda aç kapa yapınca hızlıca buluyor.

Kopma sorunu yine bahsettiğim kamu kurumları çevresinde olabiliyor ama onun dışında görmedim. Açık arazide ise test etme imkanım olmadı, yorum yapamıyorum.

Garmin'in çeyrek fiyatına bu kadar bağlantı sorunu benim için kabul edilebilir. O nedenle memnunum hocam genel itibariyle.

• Beğen
Tepkiler: MaRZoCHi ve estaba
Ben çok verim alıyorum açıkçası, kalp kadans sensörleri, ekranın işlevselliği vs çok iyi.

Ancak evden çıktığımda gps bulma sorunları yaşıyorum, bu sanırım etraftaki kamu kurumlaryla ilgili. Çünkü uzaklaştığımda aç kapa yapınca hızlıca buluyor.

Kopma sorunu yine bahsettiğim kamu kurumları çevresinde olabiliyor ama onun dışında görmedim. Açık arazide ise test etme imkanım olmadı, yorum yapamıyorum.

Garmin'in çeyrek fiyatına bu kadar bağlantı sorunu benim için kabul edilebilir. O nedenle memnunum hocam genel itibariyle.
Çok teşekkür ediyorum

• Beğen
Tepkiler: Mazm
Bende Sizden gaza gelerek aldım. :harika:
Amazondan şaçma sapan bi kargo firmasına verildi. kolaygelsin diye bi firma bakalım Türkiye'girmiş ellerine geçmiş ürün. sabırsızlıkla bekliyorum.

• Beğen
Bende Sizden gaza gelerek aldım. :harika:
Amazondan şaçma sapan bi kargo firmasına verildi. kolaygelsin diye bi firma bakalım Türkiye'girmiş ellerine geçmiş ürün. sabırsızlıkla bekliyorum.

Tüm kargo firmalarının kalitesi şubeye göre değişebiliyor ama buraya teslimat yapan Kolay Gelsin ekibi hayatımda gördüğüm en iyi ve hızlı kargo servisi. Amazon'dan Prime müşterisi olarak Amazon'un kendi satıcısından gece yarısından önce verdiğim siparişler sabah 10'u geçmeden teslim ediliyor. Aynı şartlarda AGT bir gün sonra akşam teslim ediyor.

Tüm kargo firmalarının kalitesi şubeye göre değişebiliyor ama buraya teslimat yapan Kolay Gelsin ekibi hayatımda gördüğüm en iyi ve hızlı kargo servisi. Amazon'dan Prime müşterisi olarak Amazon'un kendi satıcısından gece yarısından önce verdiğim siparişler sabah 10'u geçmeden teslim ediliyor. Aynı şartlarda AGT bir gün sonra akşam teslim ediyor.
Adsız.jpg
31 mayıs almanyadan sipariş vermiştim. 6 haziranda ellerindeydi kargom. bakalım ne kadar hızlı olacak :harika:

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight ve Mazm
çok enteresandır SENDEO dan mesaj geldi bugün saat 20:00 kadar teslim edeez diyor. :)

hay maşşalah ürün şimdi geldi :harika:

20230608_185701.jpg 20230608_185837.jpg 20230608_190133.jpg 20230608_194744.jpg 20230608_194755.jpg

sonuç baya güzel duruyor bakalım evin içinden bile gps görüyor. test ettikten sonra tekrar bakarız. :harika:

Son düzenleme:
  • Beğen
Arkadaşlar merhaba,
Ben de cihazı hızlı kargo ile amazon Almanya'dan aldım. 2 günde geldi. Bence bütün fonksiyonları iyi çalışıyor.
Bir sorum olacak. 5. ve 6. sayfayı eklemek istediğimde içeriğini değiştiremedim. Bunun nasıl yapıldığını anlatabilecek biri olursa sevinirim. 5. ve 6. sayfayı eklediğimde sadece hız göstergesi çıkıyor.
Teşekkür ederim.

Açık arazi editi:

arazide ise test etme imkanım oldu. Cihaz sorunsuz çalışıyor.
Tatil dolayısıyla şehir dışındaydım. Gittiğim yerde, yaşadığım yerdeki kamu kurumlarından kaynaklandığını düşündüğüm gps kesintileri/bulamama sorunlarından hiç birini yaşamadım. Cihaz sorunsuz sıkıntısız çalıştı. Ekmek almaya giderken dahi açtım, hem güzergahı hem haritalaması çok net.

Sigma'ya puanım artık 9,5/10. Yarım puanı da sabitleme aparatlarının pahalılığından kırıyorum :)
saatin altına gopro veya aydınlatma takmak için bir de aparat üretmişler. Fiyatı çok pahalı bence. Almanya'dan arkadaşım temin etti, bu hafta deneyip sonuçları yine editlerim.

Dosyalar

• Screenshot_20230706_231043_Chrome.jpg
    Screenshot_20230706_231043_Chrome.jpg
    32,7 KB · Okunma: 79
Açık arazi editi:

arazide ise test etme imkanım oldu. Cihaz sorunsuz çalışıyor.
Tatil dolayısıyla şehir dışındaydım. Gittiğim yerde, yaşadığım yerdeki kamu kurumlarından kaynaklandığını düşündüğüm gps kesintileri/bulamama sorunlarından hiç birini yaşamadım. Cihaz sorunsuz sıkıntısız çalıştı. Ekmek almaya giderken dahi açtım, hem güzergahı hem haritalaması çok net.

Sigma'ya puanım artık 9,5/10. Yarım puanı da sabitleme aparatlarının pahalılığından kırıyorum :)
saatin altına gopro veya aydınlatma takmak için bir de aparat üretmişler. Fiyatı çok pahalı bence. Almanya'dan arkadaşım temin etti, bu hafta deneyip sonuçları yine editlerim.

haberimiz olsaydı biz de isterdik ondan :)

Geri