Başka bir forumdan kullanıcı deneyimi...
ROX 11.1 EVO'yu neredeyse tam bir yıldır kullanıyorum ve onunla yaklaşık 9.000 km yol kat ettim. Açık olmak gerekirse: Bir daha satın almazdım.
Cihaz konsept olarak gerçekten çok iyi. Oldukça küçük olması (neredeyse geleneksel bir bisiklet bilgisayarı gibi) ve harita görüntülemeye izin vermemesi hoşuma gidiyor (bence Wahoo veya bazı Garmin gibi daha büyük cihazlar bile bunun için hala çok küçük. Bunun için akıllı telefonum
Navigasyon fonksiyonu Komoot'u kullanarak ilgilendiğiniz rotaları denedim ve hatırladığım kadarıyla (neredeyse bir yıl oldu) rotalama da iyi çalışıyor. bunu yalnızca zaten bildiğim rotalarda ve kentsel alanlarda çok az denedim. Bu nedenle, gerçek bisiklet gezilerinde ve daha karmaşık durumlarda navigasyon işlevinin pratikliği hakkında hiçbir şey söyleyemem. İşlevi kullanmaya devam etmemi engelleyen şeyler şunlardı: inanılmaz derecede sinir bozucu bip seslerini tarif etmek zor; ses, seksenlerden kalma bir bilgisayar saatine benziyor - her ne kadar artık ölmeye başlamış olsa da. Bir çeşit vıraklama bip sesi - korkunç. ağlayan Bu o kadar sık oluyordu ki benim için dayanılmazdı. Tabii ki kapatabilirsiniz, ben de öyle yaptım. Ancak o zaman adım adım yol tariflerini kaçırmamak için gözünüzü ekranda tutmanız gerekir. İstediğim bu değil ve yine de sürekli bir ekrana bakmam gerekiyorsa, çekici boyut ve çözünürlüğe sahip, pürüzsüz bir ekran için yeterli bilgi işlem gücüne sahip gerçek bir haritaya sahip bir akıllı telefonu tercih ederim.
Maalesef cihazda da sayısız hata var ve son firmware güncellemesinden sonra neredeyse elektronik atık olarak tanımlayabilirsiniz. Sigma desteği dost canlısı, ancak görünüşe göre yetkin değil ve sorunları çözmeye pek odaklanmıyor. İşte aklıma gelen sorunlardan bazıları:
- Yaklaşık bir ay önce yapılan son cihaz yazılımı güncellemesinden bu yana, cihaz kullanım sırasında normal hız göstergesi değerlerini göstermeye devam ediyor, ancak artık bunları kaydetmiyor. Bu, turdan sonra bırakın diğer değerleri, ne kadar yol kat ettiğinizi bile kontrol edemeyeceğiniz anlamına gelir. Parçaları da kaydeder ancak bunlar genellikle senkronizasyon hatalarına yol açar ve dolayısıyla kaybolur. ROX 11.1 EVO'yu satın almamın ana nedenlerinden biri, bisiklet gezilerimin parkurlarını akıllı telefona kıyasla nispeten enerji açısından verimli bir şekilde kaydetmeme olanak sağlamasıydı. Bu artık mümkün değil. Şu anda Güneydoğu Asya'da - şu anda Kamboçya'da - uzun bir bisiklet yolculuğundayım ve bu nedenle arızadan dolayı hayal kırıklığına uğradım. Yıllardır OSMAnd'da yaptığım gibi (sadece tek bir hatayla) şimdi akıllı telefonumla parçaları tekrar kaydediyorum. Sigma'da daha önce de zaman zaman kayıt sorunları yaşanmıştı, hem ilkbaharda Yunanistan'da yaptığım bisiklet gezisinde hem de yazın Almanya turunda pistin bazı kısımları eksikti. Bu nedenle, ölümcül cihaz yazılımı güncellemesinden önce bile güvenilmezdi. Cihazı artık yalnızca (çok pahalı ve günlük olarak şarj edilmesi gereken) bir bisiklet hız göstergesi olarak kullanıyorum, kapatmadan önce her zaman ekranların fotoğrafını çekiyorum ve ardından değerleri manuel olarak aktarıyorum (ve bu yalnızca daha hassas yükseklik ölçümü nedeniyle) entegre barometrik altimetreye - GPS yükseklik ölçüm verileri Öte yandan, sonradan düzeltilseler bile genellikle tamamen kullanılamaz durumdadırlar).
- Parçaları kaydetmek zahmetlidir. İlk önce parçaları Sigma akıllı telefon uygulamasıyla senkronize etmem gerekiyordu (ve her şeyin işe yaradığını umuyordum), ardından bunları otomatik olarak Strava'ya yüklemem (diğerlerinin yanı sıra Komoot da mümkün olurdu) ve ardından bunları GPX dosyası olarak dönüştürülmüş Strava'dan indirmem gerekiyordu. Görünüşe göre cihazdaki parçalara doğrudan erişim mümkün değil.
- Sıcaklık göstergesi tamamen yanlış. Ne yazık ki her iki yönde de 3 ila 4,5 derecelik bir fark (meteoroloji istasyonundaki kalibre edilmiş bir termometreyle karşılaştırıldığında) kuraldır. Cihaz kullanım sırasında ısınıyor ve sıcaklık sensörü görünüşe göre o kadar garip yerleştirilmiş ki bu ısınmayı algılıyor. Bu nedenle işlev tamamen işe yaramaz. Ancak benim için doğru veya en azından tutarlı bir sıcaklık göstergesi Sigma'yı satın almamın bir başka nedeniydi. Bisiklet sürerken havanın hissettiğim kadar soğuk mu yoksa sıcak mı olduğunu bilmenin önemli olduğunu düşünüyorum.
- Parça doğrudan USB-C güç kaynağından şarj edilemez. Ve bu, kendisinin bir USB-C bağlantı noktasına sahip olmasına rağmen! Ayrıca bu saçmalık hakkında çevrimiçi olarak başka kullanıcı raporları da buldum. Artık USB-C'den USB-A'ya bir adaptör satın almam gerekiyordu (çünkü yanımda yalnızca USB-C'li bir Macbook güç kaynağım var) ve ardından USB-A'dan USB-C'ye adaptörünü buna bağlamak zorunda kaldım. ROX'un yüklenebilmesi için.
- Güvenilmez pil göstergesi. Uzun süre %90 veya %80'de kalıyor ama sonra hızla düşüyor ve vedalaşıyor. Yani eğer güvenli tarafta olmak istiyorsanız neredeyse her gün şarj etmeniz gerekiyor.
- Radyo çipi güvenilmez. Neredeyse her sürüşünüzde sensörlere olan bağlantılar kopmaya devam ediyor. ANT+ sensörleri daha sonra otomatik olarak yeniden bağlanır, ancak Bluetooth aracılığıyla bağlanan Polar kalp atış hızı göğüs kemerinin yeniden temas kurmak için manuel olarak hareket ettirilmesi gerekir (bu oldukça basittir).
- Görüntülenen (gerçek) yükseklik genellikle yanlıştır çünkü cihaz, yüksekliği ilk (muhtemelen hala yeterince doğru olmayan) uydu alımı sırasında ayarlar ve daha sonra yeterli derecede kesin konum verileri mevcut olduğunda bunu düzeltmez.
- Ekran seçeneklerinin, bip seslerinin, tekerlek boyutlarının vb. ayarlandığı "Spor Profilleri" bazen kayboluyor. Sonra uzun bir süre her şeyi yeniden kurmaya çalışırsınız. Sinir bozucu!
Artık cihazı hediye olarak almayacağım noktaya ulaştım. Bir daha Sigma'dan kesinlikle hiçbir şey almayacağım. Hatanın kapsamlı bir açıklamasıyla birlikte e-postama, masrafları bana ait olmak üzere, cihazı sensörleri kontrol ettirmek için Sigma'ya gönderebileceğim yanıtı verildi! Ve hatanın bir açıklaması da gerekliydi, aksi takdirde "cihazı kontrol edilmeden geri gönderme özgürlüğüne sahip olacaktı". Ne saçma müşteri hizmetleri!
Metin artık biraz uzun oldu. sırıtış Cihazı farklı şekilde kullanmayı tercih ettiğiniz için birçok nokta sizinle o kadar alakalı olmayabilir. Umarım yine de karar verme sürecinizde size (ve gerekirse diğer insanlara) yardımcı olabilmişimdir.
işaret
Fema tarafından değiştirildi ( 01/03/23 01:57 )