Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sıkışan pedal nasıl çıkartılır?

Tepki
18
Bisiklet
Felt
selam arkadaşlar bir arkadaşımın bisikletinin pedallarını değiştirmek istedik ama pedal aynayla kaynaşmış cıkartamadık biraz da yalama oldu ne tavsi edersiniz kıytırık birşey

Scudo
Anahtarı pedala geçirin, anahtarın diğer tarafına çekiçle vurun. Ben böyle çıkardım... :) Çekicin kaymaması için vurduğunuz kısmı bezle sararsanız daha iyi olur

• Beğen
Tepkiler: mfurkanates
zaten sağ olsun cekiç işi berbet etti daha farklı bir çözüm arıyorum

Sol pedal ters diş prensibiyle çalışır önce buna dikkat edin yani sol pedalı saat yönünde çevirdiğinizde gevşer.Diğer mesele bazen çok sıkı civataları sökmek için önce sıkma yönünde biraz hareket vermek gerekir.Kullandığınız takımın kaliteli ve tam oturması şart(en ufak boşluk sökmede sıkıntı yaratır) ayrıca kuvvet çarpı dik uzaklık prensibinden daha fazla kuvvet uygulamanın yolu anahtar takımını uzatmaktır yani mevcut anahtara uzatıcı bir boru kullanabilirsiniz.Son olarak da eğer yalama yaptınız ve anahtar artık tam tutmuyorsa mecburen eski pedaldan umudu keseceksiniz pedalı söküp sadece mil kalacak şekilde bırakacaksınız o mile de uygun ebatta bir somun kaynak attırıp somun yardımıyla sökeceksiniz.

Benimde aynı sorun başıma gelmişti. saatlerce uğraştım hatta parmağımı kırıyordum ama olmadı. Sanayide tornacıya götürdüm, 10 saniyede halletti. Para bile almadı :)

Pas çözücü'ydü sanırım tam emin değilim bu tarz bir sprey sıkıp (aynakol iç ve dış vida bağlantı noktalarına ) bir süre bekledikten sonra sökülebiliyordu yanılmıyorsam.

• Beğen
Tepkiler: mfurkanates
Merhabalar,
Benimde pedal sıkıştı sıkıştığı için de pedal çok fazla aşındı. Yeni pedal arayışına girdim ancak alsam bile bu arkadaşı sökemiyorum.
Nasıl çıkarabilirim pedalın orta kısmı dönmüyor bu arada.

(link)
(link)
(link)

Bu arada e-bay da şu pedalı gördüm nedersiniz değermi 110 tl filan geliyor.

(link)

Geçen gün eski model beldesan bisikletin sökmeye çalıştım, bende beceremedim. Bisikletçiye götürdüm keski ve çekiç ile halletti. Söylediğine göre yemek yağı ve aşırı paslanma kaynamaya sebep olmuş.

• Beğen
Tepkiler: ErsanAkpınar
Bu ürün benim bisiklete uyar mı acaba.

(link)

@ErsanAkpınar

Pedalı pedal koluna baglayan milden sokeceksiniz. Pedal govdesini neden sokmek istiyorsunuz yeni pedal alacaksaniz?
Pedalı sokmek icin pedal-cektirme anahtari yardımcı olur. Pedal kolu ve pedal arasina sigan uygun boy ingiliz anahtari vb. de olur.
Cok eski, farkli yapili, standart olmayan bir pedal kolu degilse baktiginiz pedal da bisikletinize olur ;)

• Beğen
Pedalın aynakola baglandığı yerin fotograflarını atabilirseniz fikir vermeye çalışayım :)

• Beğen
@suat akman Doğru ya kafam karıştı pedal kolu ile geldiğini unutum yeni ürün alırken. Dün akşam kolu söküp uğraştım kapağı çıkarmayı hata.
Sipariş verdim uymazsa geri gönderirim kafası ile :)

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@ErsanAkpınar 14 numara ingiliz anahtarı ile pedalı aynakola bağlandığı yerden sökmeyi deneyin. Standart pedal anahtarının numarası 14'tür. Çıkmazsa WD-40 püskürterek 5 dk bekledikten sonra denemenizi tavsiye ederim.

• Beğen
@ErsanAkpınar
ikinci resimde görünen içteki vidayı sökersen altında bir pul ve bilyalı göbekteki konik vida var onu çıkarıp pedalı hayata döndürebilirsin yada mil kalır sadece buradan kolaylıkla pedalı sökebilirsin ben yıllık söküp temizlerim pedalı sıkışsad dediğim gibi rahat açılır

Herkese iyi hafta başları,

Aylar önce sıkışma sonucu eriyen pedal parçasının yapımına kolları sıvadım. Çizimlerimi yaptım sizce bu parçayı nereye ürettire bilirim ( sadece 1 adet değil yapılmışken 10-20 adet de yaptırabilirim) veya kendim yapabilir miyim. Ayrıca yeni bilye almam gerekiyor pedal da kaç mm bilye kullanılıyor acaba.

Teşekkürler.

(link)

(link)

Sanırım pedal bilyası 4mm oluyor. diğer pedalı söküp kumpas ile ölçtüm.

Sanırım bu iş cnc saç kesim yapan bi yere dwg çizimi verip yaptırmak gerekecek.

@serdarsezgin hocam pedal anahtari 15 numaradir eger yol pedali ise 6mm alyan mtb ise 8mm alyan eger uzun suredir cikmiyosa purmuzle isitabilirsiniz

@ErsanAkpınar
DWG uzantılı çizimi CNC Lazer'cilere gösterirseniz işinizi halledebilirler. Fakat sormak istiyorum. Neden bununla uğraşmak yerine, yeni bir çift pedal almıyorsunuz? Lazerciler genelde yoğun çalışıyor ve genelde işleri binlerce parçadan oluşuyor. Sizin on parça işinizi kesmek için sacı indirip kaldırmakla, tezgahın kalibrasyonunu bozmakla uğraşmayabilirler. Tanıdık vs. olsa yine yardımcı olabilirler, fakat CNC'ciye elindeki işi bıraktırıp o parçaları kestirirseniz bu iş astarı yüzünden pahalıya gelir haberiniz olsun.

• Beğen
@cezmi özdemir Pedalı oto tamircide açtırdım bilyeleri dağıldığı için bilye ölçüsünü sormuştum ama gerek kalmadı diğer pedalı açıp içinde ki bilyeleri kumpasl ile ölçtüm 4mm çıktı.

@uguryilmaz144 Orijinal parçasını kullanmak istiyorum açıkçası ama dediğiniz gibi bu ufak parça ile uğraşacak adam bulamayacağım sanırım. Aklımda ufak bir levha alıp üzerine çizimi aktarıp dekupajl ile kesim yapmak var.

• Beğen
Tepkiler: cezmi özdemir
Geri