Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şile yolunda kaza...

Scudo
Herkese tek tek teşekkürler,

Süleyman Bey haklısınız altunizadeden itibaren herhangi bir tabela yok. Ayrıca yol üzerinde de otobüs durakları var. O yolu kullanmadan şileye gitmenin tek çaresi ümraniye trafiğine girip ıhlamurkuyudan tekrar benim kaza geçirdiğim yolun biraz daha ilerisine çıkmak. :(

Sadece dikkatli olmak yetmiyor muhtemel hata yapan insanlara da dikkat etmek gerekiyor malesef. Artık yol tamamen boşalmadan geçiş yapmayacağım. :(

Dizim beni ordan şileye kadar götürdü ama dün ve bugün yürürken ağrı yapıyor bisiklete binemedim mesela bugün. İstanbula dönünce kontrole gideceğim heralde. :(

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/2-9.jpg

Kaza işte tam burada oldu. Ben geçişe bu fotodaki kadar bile uzak değildim.

atık emniyet şeritleri bile emniyetsiz şerit oldu (özellikle Maslak yolu) nerden hangi yoldan gidip gelicez bilmiyorum :( biz ne kadar dikkat etsek de bi yere kadar:boese157:

hornet
sağlıklı günler diliyorum

hornet keske polisi cagirip tutanak tutturtsaydin.. kadin hatali, bir surucu olarak yolu kollamak zorunda, arti sen yaralanmissin, ve o ne derdinde.. sadece tavri yuzunden ceza almali!!!!

bir daha aklinda bulunsun, cep telefonundan acili arayip hemen bir ekip araci iste ve tutanak tuttur! belinin ve sirtinin agridigini soyluyorsun, diskin kaymis olabilir, yumusak dokuda zedelenme olabilir hersey olabilir, hicbirsey olmasa bile senin MR ve rontgen masraflarini karsilamak zorunda. Kadin resmen bicmis seni!!!!

PS.. dizine gelince, bol bol buz kompres.. ben de gecenlerde ayak bilegimi hallettim 1.80 yatiyorum :p

Her ne kadar İstanbul da yaşamasam da İstanbulda olduğum zamanlar trafiğin için de hep kaybolmuşumdur. Senede yada iki senede bir sefer İstanbula gider ve en fazla birkaç hafta kalır geri döneriz. Ya birisinde zincirleme kazaya kurban gideriz, ya diğerinde yanlış bir yola girer ve yarı günümüzü mahvederiz yada diğerinde kaldırım mafyasıyla(şimdi nasıl bilmiyorum) kavga ederiz.

Her neyse, her zaman derim İstanbul ömür törpüsü, İstanbulun trafiği ise otomobil törpüsü. İstanbulun bisikletçileri ise bahar çiçeği.. :)

Hornet sana da büyük geçmiş olsun, İstanbulda yaşayan herkese trafik konusunda sabırlar dilerim.

Geçmiş olsun Hornet, umarım hiçbir bisikletçinin başına böyle üzücü hadiseler gelmez...

Geçmiş olsun kardeşim, acil şifalar dilerim.

sürücünün yaptığı ise insanlık ayıbı..

Geçmiş olsun kardeş.Ne yazık ki ülkemizde araba kullanan çoğu insanın bisikletlilere saygısı yok.Hatta bizi adamdan saymayıp sinyal yakmamaları gerçekten ciddi sonuçlara yol açabiliyor.

Bende böyle kaza geçirmiştim bir defasında, gene sürücünün sinyal yakmamasından dolayı.
Gerçi o bana değil önüme aniden kırdığı için ben ona çarpmıştım.Ve hatta bende dikiz aynasını kırdım arabanın(sözü bile edilmedi gerçi). Arabada 4-5 kişi vardı hepsi telaş içinde arabadan çıktılar.Neyse ki bende bir şey yoktu.Bisiklette ufak hasarat vardı.Sürücü hastaneye götürmeyi ,masrafları karşılamayı önerdi.Tabi gecenin bir yarısı her ne kadar iyi niyetli olsa da adama güvenemedim açıkçası.Zaten hissedilir bir şeyim yoktu(gerçi sıcağı sıcağına pek bir şey hissedilmez).Yanımda bir de arkadaşım vardı, onunla birlikte döndük eve.Allah'tan sonradan bir sorun çıkmadı vücumda.

Meeee, Meeeee, Meeeee hatta Meeeeee.

Bisikletlinin elini kaldırmasının sinyal anlamına geldiğini bilenlerin oranının % 10 u bulmayacağına eminim . Bu sebeple, sapağın sonuna doğru girip , yolu dikine keserek geçmek gerekli. Muhtemelen arkadaşımıza çarpan araba, sol şeritten sinyal vermeden geliyordu. ( Sağa dönmek için verilen şeritleri kullanmadan düz gidecek olan şeritten , aniden sağa kayıyorlar. istanbuldaki adıyla "makas" yapıyorlar. Düz devam eden ve sağa dönen yolun arasında yerde görülen yan şeritlerin üzerinden dönüyorlar yani) Hatta yola bakıyor olsanız bile en soldan gelen o aracın aniden sağa döneceğini ve üzerinize geleceğini anlayamıyorsunuz.

Bisikletlerin arkasında görülen tabelaya ( ok işareti ) kadar gidip , bisikleti sırta almanızı tavsiye ederim. Böylelikle dönecek olanlar kesin belli oluyor. Ayrıc sırtınızdayken geri hamlede yapabiliyorsunuz.

Şu halimize bakın yahu ne acı.
Yolda nasıl çarpılmayız diye oturup bisiklet forumda mesaj yazıyoruz birbirimize.
Millet ise ....

http://www.freewebs.com/lindartw/MAjohor01.JPG

• Beğen
Tepkiler: Süleyman Şatır
Sayın Ataruh olay aynen anlattığınız şekilde oldu, bir de araç son anda şeride girdiği için beni görmedi büyük bir ihtimalle.

Bisiklet yolu süper ama merak etmeyin burda olsa kesin o yola girip (emniyet şeridine girenler gibi) bir kaç bisikletli ezecek olanlar vardır.

Ya da arabasını park eder, yolun kenarındaki çimlerin üzerinde mangal yapar...

Biz örnek oluyuruz ama nafilee illa bir şey bulucak insanoğlu söylıyecek çiğ süt emmiş derler ya...,

Çok geçmiş olsun arkadaşım gercekten başına gelen olay ders niteliğinde,Bir kaza bir mağdur,biride malını düşünen hatalı bir sürücü yazık diyorum yazıkk hakketten biz boyle olmamalıyız. Halen değişmiş bir avrupa ülkesi olucaz ama bayağı zaman alacak gibi gözüküyor malesef...

Bizede denk gelıyor bu tür kazalar ...Cumartesi günü kadıköye geçtim,Bisikletimle saat 17.40 sularında haydarpaşa durağında indim,akabinde yola çıkış yaptıktan sonra bir aracın arkasından sağ taraftan 45 km hızla gidiyordum araç hızlandı (Hep şoförde şöyle bir izlenım vardır ahhaaa bisiklet beni nasıl geçer hemencık gaza dokunur..:) ) akabinde ve detayda ışık bize yanıyor bır dalgınlık yaptım aksilik işte kafamı kaldırrır kaldırmaz onümde mınıbüs bitiverdi..acil frenleme ..elımle minibüs un on farına elımı koyarak durdum...kafamı kaldırdım ...

Sayın abim ışık bize yanıyor neden karşı yoldan bu yola geçiş yapıyorsun ki dedim,arkasına varmı bir şey kardaşş kusura bakma dalgınlık sıcak lardan oluyor özur dılerım dedi..önemi yok deyıp yoluma devam ettim...

Her zaman dikkatli ve araçlara güvenmemeliyiz arkadaşlar...anayollarda özellikle çok dikkatli olmalıyız..bir an dalgınlık çok şeylere mall oluveriyor...

saygılar...

• Beğen
Tepkiler: yasin cb
Verilmiş sadakanız varmış, geçmiş olsun.

Ne yazıkki memleketimizde uyarı levhası eksikliğinden bir sürü sorunlarla karşılaşmaktayız.
Uyarı levhası varsa da işimize gelmediğinden sorunlar yaratırız.
Ve zamanlada bu hatalı uygulamaları alışkanlık haline getiririz.
Başka bir değişle ; Zamanla kendi yalanımıza kendimiz inanırız.

Kesin olan bir kaç şey var.

Otobanda; park yapılamaz, kısa süreli durulamaz, geri gidilemez, geri dönüş yapılamaz, yolcu indirilip bindirilemez, motorsuz taşıt giremez.( Kaykay, at arabası, BİSİKLET vs. vs.)

• Beğen
Tepkiler: hdeveci
abi çok çok büyük geçmiş olsun.bence git bi checkup yaptır bi yerinde bişi olur farkında bile olmazsın..sağlıktan önemli ne var ki

kardeşim geçmiş olsun... benimde çocukken BMX bisikletimle başıma bir kaza gelmişti.... Ama ben çarpmıştım... Araba beyaz bir doğandı... Boydan boya çizdim arabayı... Adamın yanında benim yaşlarımda oğlu vardıı... Arabada bişe varmı diye sordu çocuğa... Çocuk baktı... Yok baba dedi... Adam hiiiç sallamadı beni bastı gitti... Heralde çocuk kördü..... :D:D

Bence;
İstanbul daki çevre yolları otoban-otoyol değildir.
Bence;
Yukarıdakilerin hepsi yapılıyorsa, bisiklette girebilir. Kanun dediğimiz şey yapısı itibarı ile bütüncül ele alınması gereken bir şeydir. Kevgire dönmüşse sadece size karşı uygulanıyorsa , kağıt üzerinde kalmışsa, sizden başka kimse uymuyorsa, ( hayalet kanun denilen şey; yazanında, uygulayacak olanında, denetleyecek olanında uymadığı kanun ) bende uymam.
Bence; istanbul da otoyol dediğimiz şey, gişelerden sonra girilen tüm çevresi tel ile kapatılmış bölümdür. köprü bağlantı yolları ve maslaktan, meidiyeköyden , bakırköyden geçen kısımlar çevre yoludur. Zaten Turhan beyin saydığı her şey yapılmaktadır bu bahsettiğim kısımlar üzerinde.

• Beğen
Tepkiler: tito
kaza günü demekki bugün demekki herkeze geçmiş olsun dileklerimi iletiorum bugün malesef bende kaza yaptım şu an yatakta yatıom klavye elimde :D aman dikkat bu arabalara

MALESEF GECEN SENE BISKILET YOLUNDA GIDERKEN BIR SURUCU BANA CARPMISTI VE ARKADASIMIZ BISIKLET YOLUNDA YANINDAKI BAYANA ARABA SURMEYI OGRETIYORMUS :))) NE DERSINKI BU TUR YARATIKLAR OLDUGU SURECE BASKA BISEY BULMAMIZ LAZIM HAVADA PEDAL BASMAMIZ GEREKCEK :)

Geri