Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Silecekleri kaldırılamayan otomobillerin listesi

''sileceğime dokunanı zart zurt!'' diyenler, belli ki kuralları ihlal edip bisiklet yoluna, kaldırımın tam eğimli olduğu yerlere (engelli araçları için olan eğimlerdir onlar) araçlarını park edenler, çekenler onlarmış anlaşıldı.

Aracını oraya çekemezsin biraderim, çekersen sileceğinle de oynarlar, kaportanı da çizdirirler, lastiğinin havasını da alırlar, kusura bakma yaparlar bunu ve ağzını bile açamazsın, muhattap bulamazın, malına verilen zarar ile öylece orta da kalırsın.

Scudo

Elvis binayı terk edince tabii durum zor :koptum:

Şakası bir yana, geçen yine söylemiştim...bizim memlekette bisiklet için de, bisiklet yolu için de henüz çok erken...henüz medeni dünyanın argümanları ile yaşamımızı şekillendiremediğimizden çok erken...

Yine söylemiştim,...

Memlekette bisikletten inip motorlu aracına binince karakter değiştiren; yine kuralsız, yine özensiz, yine nobran, yine saygısız bir insan topluluğu var oldukça bu problemleri hep konuşuruz. Birçok şeyi şekilsel olarak yapıyoruz, kurallarla yaşamayı içselleştirmemişiz, vurdumduymazlık karakterimize işlemiş, yüzyıllar geçmiş olsa da hala yerleşik kültürün değerlerine çok ama çok uzağız...böyle olunca bisiklet yoluna park ederek kuralları çiğneyenle, bunu yaptığı için onun malına zarar vermekte beis görmeyen kafa arasında bir fark kalmıyor...

Neyse,

Aracım 2018 Skoda Superb Prestige :) Zaten Ankara'da bisiklet yolu olmadığı için üzerine park etme şansım yok ama benim aracın da silecekleri kalkmıyor. Bisiklet yolu olan şehirlerde yaşayan şanslı arkadaşlara bilgi vermiş olayım...:)

@Serrchi

Siz hayal kuruyorsunuz benden size tavsiye sakın böyle bir şey yapmayın bir gün ters birine rastlarsınız çok kötü şeyler olur bu kadar rahatça söyledikleriniz başınıza bela olur benden size söylemesi.Kimsenin özel malına mülküne zarar vermeyin zaten mala zarar vermek te korkaklıktır cesaret sahibiysen, delikanlı adamsan birebir kendisi ile yüzleşir hatasını yüzüne söyler yada cezasını yüzüne verirsin.

Öyle arkadan silecek kırmak, arabayı çizmek, lastiği indirmek korkak adam işidir delikanlı adama yakışmaz.Kendisine yakıştırana zaten bizim kelamımız kifayetsiz kalır yakıştırmışsa o işin adamıdır.

Biz engellilerin park yerine park ederiz , bisiklet yollarını gasp ederiz ama hak hukuk tanımasakta neyseki yasalar bizden yana . TCK 151 diyor ki : başkasının
taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hâle getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Arkadaşlar artık silecek falan kaldırmıyorum madem konu hortlamış cevaplayayım dedim. Resmi çekip egm sayfasına yolluyorum direk zaten sileceği kaldırıldığında hatasını anlayacak adam gidip de bisiklet yoluna falan park etmez ben artık böyle düşünüyorum.

@OmerKa
Kendinizi böyle ifşa etmeyeydiniz iyiydi, belli ki malınıza zeval gelmesinden çekiniyorsunuz, o halde bisiklet yoluna, kaldırımların eğimli kısımlarına o araba çekilmeyecek demek oluyor bu. Sizin tavsiye adı altındaki tehdit ve 'korkak' ithamlarınızı da gözümden kaçmadı. Kaldı ki amacınız yapıcı bir tavsiye olsa 7 ay sonraya bırakmazdınız. Geçiniz..

• Beğen
Tepkiler: Hsynozky
@N0YAN
Sahibi marifetmiş gibi kural ve hak ihlali yapabiliyor ama!!!hemde afedersin ama hiç.. Umrunda olmadan

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
Eski güzel günlerden bahsedeyim. 38 yıl önce sekibaşı caddesi muğla. Sokakta, adı cadde ama aslında sokak irisi, park edili sadece üç otomobil vardı. Biz futbol oynardık. Taştan kaleler, naylon top. Oyunumuz saatlerce bakın saatlerce bölünmezdi. Sokaklar biz çocuklarındı. Akşama doğru fırının pikabı bakkallara ekmek götürürken bir dakkalığına mola verirdik oyuna. Akşam trafiği kavramı yoktu, çünkü trafik yoktu. 1950 yılında çıkan imar yasasında, her apartman otopark yapacak diye bir madde konmuş. Belediyeye, bizde araba yok diyen, otopark olacak katları ya daire ya dükkan yapmış. Şimdiki sokaklardaki otomobil terörünün sebebi bu. Şehirler ve haliyle sokaklar ama özellikle yaya geçitleri ve kaldırımlar insanlar içindir. Öncelik insanlarındır. Madem yanlış parkedilmiş yaya geçişine engel teşkil eden bazı otomobillerin silecekleri havalanmıyor, 4 numara alyen ile o araba herhalde boydan boya çizilebilir. Ne de güzel olmaz mı ;)

Silecekleri katlanabilir, ya da boydan boya çizilebilir gayet tabii.
Ancak araçları ismi zikredilen malum yerlere çeken hanzolardan da kibarlık beklememek lazım. İş üstünde denk gelirseniz silecekler ikiniz arasında konunun ana teması olabilir , bunada dikkat etmek gerek. Bulunduğu hali ile görüntüleyip gönderin, ceza almasını sağlayın. Memlekette ök*z çok.

radara 200 ile yakalanmış, emniyet bilgi işlemdeki abisini arıyor ve cezasını sildiriyor. size denk gelmedi belki ama bana denk geldi. adalete inansam neden dediklerinizi yapmayayım. kırmızı ışıkta beklerken, arkamdaki arabaya gelip biri hızla çarptı, arkamdaki araba da bana çarptı. hızlı araba sürücüsü 235 promil alkollü çıktı. kaza raporu almak için karakola gittim, polis memuru şikayetçi misin dedi, elbette dedim. gel vazgeç dedi. kaza raporu her kaza yapan sürücüye birer kopya veriliyor ve raporda herkesin açık adresine varana kadar var. polis memuru adam sorunlu zaten alkolden 2 kez ehliyeti alınmış başınıza bela gelir dedi. itle dalaşmaktansa çalıyı dolaştım vazgeçtim. babamların evine hırsız girdi, şikayetçi oldular, rapor tutuldu. bir ay sonra eve tebligat geldi babamı karakola çağırdılar, babam gitti. amca şikayetçi misin demiş memur, babam da evet demiş. memur, gel vazgeç amca nasıl olsa bulunmaz o hırsız ama sen şikayetçiyim dedikçe ben seni her ay karakola çağırıp bu soruyu soracağım canın her ay karakola gelmek istiyorsa buyur şikayete devam et demiş. babam analitik düşünen adamdır vazgeçmiş şikayetten. arabamın anahtarını üzerinde unuttum bir insan evladı bulmuş, arabamın içine kartvizitini bırakmış anahtarınız bende ne zaman isterseniz gelin alın diyor. anahtarı almaya gittiğimde, polise güvenemedim, arabanızı birine çaldırıp parçalatıp sattırırlar yazık olur dedi. diş hekimi idi bunu diyen. şimdi ben adalete inansam neden böyle vandal vandal şeyler yazayım? tanıyanlar beni bilir.

@Mehmet Metin Levent
Mehmet abi sonuna kadar haklısınız. Size hak vermiyor değilim.
Diğer tarafta suçlu duruma düşmekte var, bu sefer dediğiniz olaylar başa sarıyor kural tanımaz, magandalarla yüz göz olmuş olacak başınıza ayrı bir bela almış olacaksınız.
Benim kapımın önünde ki aracımın tentesini kestiler 2 defa durduk yere. Aracım hatalı bir yerde, olmaması gereken bir pozisyonda da değil yanlış anlaşılmasın. Kanı bozuğun birinin gözüne batıyor diye 2 defa tente yaptırdım, karakola gittik sonuç yok takipsizlikten geri dönüyor. Buna benzer 2 davam daha oldu ayna kırdım trafikte bunlardan da bişey çıkmadı. Bana sorarsanız adam canıma kast etti evet, ama bende aynasını kırdım. Yaptığımın tutulur bir tarafı yok, savunmuyorum yaptığım şeyi ancak adalet de yok. İfade veriyoruz tutanağı 1 sayfa yazıyor polis, yaralanma ya da darp varsa hastanaye gidilip neredeyse yarım gün vakit harcanıp darp raporu tutuluyor sonuç yok.

• Beğen
Tepkiler: Evrenoz
@Mehmet Metin Levent
Bir tane de benden. Yakından tanıdığım, benimle aynı sınıfta okuyan bir kişi liseliyken ehliyetsiz bir biçimde otomobille gezerken polise yakalanıp emniyetteki dayısı aracılığıyla cezasını sildirmişti. Neyse ki artık ehliyeti ve babasının altına çektiği qasqai marka aracı var.

Yere çöp atmayan, karınca görsem dikkat eden biriyim. Bir senedir sokağımdaki kedileri de elimden geldiğince besliyorum. Otomobil kullanırken, korna kullanmam frene basarım, yayaya yol veririm, sinyal verme inceliğini gösteren diğer araçlara yol veririm. Kötü ve vandal biri değilimdir. Geri dönüşen çöpleri ayrıştırır öyle bırakırım çöpe ki, ekmeğini çöp toplayarak kazananlar rahatça toplayabilsin. Ancak, bir kaç bin liraya araba aldı diye kendisini dünyanın efendisi sanan andavallılara uyarının işe yaramadığını öğrendim. Bir gün karşıdan karşıya geçerken ayağımı ezen bir arabanın arkasından yayaya saygı diye bağırdım. Zınk diye durdu ve arabaya saygı diye bağırdı. Bu ve benzeri insanlara ders vermek gerekiyor Artık. Geç bile kaldık. Yaşar kemal adanadan kayseriye otobüsle giderken, muavin sürekli sürücü ile konuşup ayık tutmaya çalışıyormuş. Ama bir kaç kez yoldan çıkma tehlikesi atlatınca, yolcular sürücüyü indirip dövmüş. Sürücü teşekkür etmiş, uykumu açtınız sağolun diyerek. O hesap. Anlayana anladığı dilden anlatmak lazım. Ben şimdi japonca konuşan birine arapça bumu yapma desem ne değişir?

Örneği Arapça konuşan birine Türkçe bunu yapma desem şeklinde verseydiniz cukkkk oturacaktı. ?

kimsenin malına dokunamazsınız, suçtur.
bitti!!!

@eyupozturk
O zaman o zihniyetteki kimseler de gelip benim bisiklet yoluma araç parkedemez; yaptıkları normal insan davranışı değildir.
Bitti!!!

Son düzenleme:
Ben okuduklarımdan şunu anlıyorum, araç sahipleri "ben istediğim yere park ederim, siz bana karışamazsınız" diyor, bisikletçiler de "bunu yaparsan senin aracına zarar verme hakkım saklıdır" diyor. Normal bir hukuk ülkesi olsa idik, yanlış yere park eden araç sürücüsüne ayrı, aracın orasını burasını bükene ayrı ceza kesilirdi. Ama galiba bizim ülkede ne park yasağını delene, ne de vandallık yapana ceza filan kesilmiyor. E o zaman mahkemeleri filan kapatalım, boşuna masraf.

"antalya'da çiftçilik yapan iki çocuk babası c.h. (55), 160 tl'lik borcunu ödemediği gerekçesiyle halı yıkamacısı iki kişinin tecavüzüne uğradığı iddiasıyla şikayetçi oldu. gözaltına alınan şüpheliler f.s. ve a.a., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. "
(link)

Ya arkadaş ne adaletinden hukukundan falan bahsediyorsunuz. Burası İsveç mi, Norveç mi? Kim takar sizin bisiklet yolunuzu. 55 yaşındaki adama tecavüz edip serbest kalıyorlar, siz bisiklet yolu diyorsunuz.

Geri