Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sinav

tamerbasaga

Aktif Üye
Tepki
79
Hayatımız sınav oldu bütün 28 yıllık ömrüm boyunca sınava sınava girmediğim bir yıl hatırlamıyorum

Ortaokuldan sonra askeri okullar anadolu liseleri süper liseler sınavları ile başlayan sınav serüveni düz lisenin akabinde üniversite sınavı ile devam etti 2 yıl hazırlık ile 2 tarih neti ile üni kazandım ve 5.buçuk yıllık genelde goygoyculuk yaptığım üniversite eğitimi sonunda

2002 yılında KPSS tadı aldım bir işe yaramadı daha sonra askerlik başvurusu sırasında asteğmenmi çavuşmu olacaz sebebi ile ayrı bir sınav askerlik çavuş olarak yapıldı sorulan bir soru vardı silahmı pembe düşlermi gibi bir soruydu yanlış hatırlamıyorsam

Bu arada askerlikten önce ve sonra 3 4 tane bankanın alım sınavları var birde eczacıbaşının sınavına girmiştim onlar daha mantıklıydı ama 10 dakika içinde 100 soru çözmeni bekliyodular :)

Askerlikten sonra SMMM ALES KPSS gibi sınavlara girdim
sınav oğlu sınav yani 28 yaşında halaaaaa mesleksizim işsizlik kötü ama meslek sahibi olmamak daha kötü

Aslında anket düzenlemek istemiştim ama yetkim yok galiba sizinde 2009 yılında girdiğiniz veya 2010 için hazırlandığınız sınav varmı :D alt alta paylaşırsak belki yağlarımız erir birbirimize bakar halimize şükrederiz :D

Scudo
siz yine şanslısınız şimdi yazdıklarınız haricinde ortaokullarda sbs denilen bir sınav her yıl sonunda yapılan sınavlar...
bende üniversite okuyorum 2.sınıfa geçtim şimdiden kpss ye hazırlanmaya başlamam lazım heralde acayip bir ülkeyiz..... allah herkese sabırlar versin..

• Beğen
Tepkiler: tamerbasaga
Bu kadar sınav olan bir sistem yoktur herhalde :( Herkes bir iş tutturup yapmalı en azından sınav olmaktan iyidir bence en azından ülke ekonomisine hergeçen sene katkı sağlanır ama o da olmayınca durum çok vahim. Bence bu konu çok demode oldu çünkü şuanda başka daha önemli sorunları konusuyorlar mesela laiklik gibi ..:(

• Beğen
@beyhan88

her yıl sonu yapılan sınav olayı sınavın ciddiyetine gore sakat bir durum sbs olayına benzer sınav bizim zamanımızdada vardı
KPSS hazırlanma olayına gelince hazırlan şimdiden bu yıl bayaa zordu sorular memuriyet istiyorsan mecbursun Amin.... :D

@Zeki.Alper

herkes iş tutturup yapmalı diyorsun doğru ama başkasının yanına vasıfsız olarak girince 400 liradan fazla para vermezler (ben 2006 yılında ilk işe başladığımda 100 TL maaş almıştım asgari ücret o dönemde Net 300 TL civarındaydı ilk ay sonraki ay 200 TL di galiba onlada akbil almıştım :) ozaman iş tecrübem sıfırdı 10 ay önce işten çıktığımda 3 yıllık deneyimle 800 TL maaş alıyordum) ülke ekonomisi için neden elin adamına peşkeş çektirsin insan kendini kendi işini kurmak dersen sıfırdan bir yapmak bu devirde çok zor dümen yapmak lazım midesi kaldıran için tabiki
zaten parası veya kurulu babadan kalma işi olan çevremdeki hiçkimse sınavlara girmiyor baba işini devam ettiriyor bende olsam bende girmezdim

Bu sistem Türkiye'nin ayıbıdır. Gençler için yeterli istisdam yok! Buna çözüm bulmak yerine iyi olanları kullanalım diğerleri aç dolaşsın zihniyeti var sınavı kaybedenler için bir çözüm yok!

• Beğen
Aslında bir yönden de sınavlar lazım.Bir düşünün insan çok var ve kısıtlı olan iş olanaklarına da talep çok oluyor tabiki.Tüm sorun aslında buradan çıkıyor.İskandinav ülkelerine bir bakın,ülkenin iş kapasitesine göre nüfus az ve yaşlı,böyle olunca da yaşam standartları çok yüksek oluyor tabiki.Adamlar gayet iyi bakıyorlar çalışanlarına,zaten emekli olunca da rahatsın,çalışmasan bile açıkta kalmazsın çünkü ödenen işsizlik maaşları bile gayet rahat geçinilebilincek düzeyde.

• Beğen
@Önder Tarım

Bazı vatan hainleri var ki bu ülkenin denizinden kumundan suyundan faydalanıyor, sonra da ihanet ediyorlar:boese157: . Bunların sayıları da benim canımı sıkıyor dostum! Ama yapacak bişey yok! eğer yeterli üretkenliği nüfusumuz kadar yakalayamazsak böyle bir sisteme mahkum kalırız :(. Verdiğin örnek çok yerinde..

• Beğen
meslek eğitimini düzeltmeyip, meslek çeşitliliğini arttırmazsan her türlü elemeyi yaparsın. bakmak lazım türkiye'de kaç çeşit meslek var, misal japonya'da kaç..
eğer ülkede 100 çeşit iş var başvuran sayınız 10 bin ise elbette elemek için çeşitli bariyerler konacak. ama 1000 çeşit işe 500 kişi başvurursa, kimse kimsenin kusurunu bulmaya çalışmaz.
sormak lazım şimdi, sene 2009, 1923 den günümüze meslek eğitimini vermeye çalışırken ne yapıldı diye. bir çocuğun okula gitmesi için 7 yıl lazım. doğan her çocuk nufusa kayıt ettirildiğine göre kimse basit bir hesap yapıp bu çocuklar nerede, nasıl, ne okuyacak diye bir hesap yapmıyormu. para yok martavalını da kimse okumasın. sadece 28 şubat sonrası iç edilen milyarlarca dolarla bile yeni ülke kurulurdu. yanlış hatırlamıyorsam o dönem sonrası milletin 112 milyar doları birilerine peşkeş çekildi çeşitli yöntemlerle.
yıllardan beri yapılan yanlış muhasebeyle ortaya çıkan tabloda maalesef bu işte.

• Beğen
@TOYGAR YONTGAN

Nasıl yani? Varolan sorunlu bir sistem var ve bu sistem insanlara istihdam sağlamıyorsa tabiki daha iyisiyle değiştirilmek zorundadır. Biz zarar gördük yeni nesil de aynı şeylerden geçerek zorlansın mantığı mıdır bu :(? Tam anlayamadım sizi lütfen açıklık getirir misiniz en azından yeni nesil bizim çektiklerimizi çekmesin demenizi bekliyorum ..?

• Beğen
@ercan koç

Malesef öyle

@TOYGAR YONTGAN

yaşlılık kötü şey :p

@Önder Tarım

AB Fonu diye bir olay var gelişmiş ülkeler gelişmemiş dindaşlarını fonluyor özellikle avrupada nüfusun yarısından fazlası yatıyor yatalım demiyoruz ama devletinde çalışanını koruması lazım

@nkongur

kilosu 50 kuruştan 400 kilo patates satımı karşılığı adamlar bize 1 adet cep telefonu satıyor 200 TL ye onuda 20 TL ye Çinde üretiyor 180 TL Kar yapıyor
Fakirliğimizin sebebi bu işte

• Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
meseni usul hukuku sınavı hakimlik savcılık sınavı icra müdür yardımcılığı sınavı fikri haklar ve patent sınavı...
hepsine girdikten sonra ne hayrım kalacaksa iş için...

Geri