Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Single Speed Custom Bisikletler

@Berk Karaca Çok teşekkür ediyorum bilgilendirme için.

bullhotn konusundaki düşüncelerimi değiştirdin biraz. Bu şekilde de düşüneceğim.

Sevgiler

@burakkx Çok teşekkürler :)

Planlar arasına ekleyeyim bu eventi

• Beğen
Tepkiler: burakkx
Scudo
Öncelikle herkese tekrardan selamlar,

Purefix ile iletişime geçtim ve custom birşeyler yapabiliyorlar mı diye sordum.

Böyle bir durumları yokmus ancak sitede karsıma cıkan kişi bana whatsapp'dan bir kac fotograf attı (Bu bisikleti toplayarak yapmış)

Bana bunu son noktada 800 TL' ye satıyor.
Bu bisikleti alıp aerospoke ve gidon ekleyeceğim. yani ekstra bütçe olacak buradan kafadan en azından 1.500 TL gibi birşey daha eklenecek.

Lütfen bana bu konuda fikir verin, eger ki değer diyorsanız bunu bu hafta alacağım.

Özellikleri;

Gidon : yok ( ben alıcam)
Frame : Colnago 48 CM
Jant: 28
Fren verecekmiş : Alhonga üst seri dedi (gümüşmüş vs.)

Bir de vintage bir frame olduğu için frenler matkapla delikler genişletilecekmiş. bu konu önemli bundan daha once birileri bahsetmişti sanırım.

Bisiklet ise şu şekilde;
AsGCOYlSLJYKQo3R2Xs53hBd2g35G5igcxwlyMBbpDkh.jpg AtZ-Qp1bcFh60sHRPH4-NubyIczgq0wlbkmCWnCnS4MY.jpg AuZ7rwrx_puuT-H4mwPLpaH31NG-r-gGmd1nVC-3L4uC.jpg

@Doğukan Aksu @Anonim @Tahir Keskin @Turan

Sevgiler,

bu kadro colnagoya hiçte benzemiyor çok vasat bir işçiliği var üzerindeki malzemelerde oldukça dandik 800 tl ye değmez bence

@deniziko kadro uygun ama kadro colnago mu bilmiyorum cidden bu konularda direk satıcıya güvenmekten ziyade araştırmak lazım. @Doğukan Aksu @Taner Rona bu konu hakkında sonuca varabilecek bilgi birikimine sahip insanlar ben pek anlamıyorum luglardan vs. ama colnago ise 48 cm gibi düşük kadro boylu bir kadro için jant seti ile beraber gayet iyi bir fiyat bence. Klasik kadrolarda düşük kadro boyu çok zor bulunuyor çünkü.
Klasik bir kadro değilse de bu kadar para verilir mi bence verilmez tabi o da yine senin zevkine kalmış sabırsızım alıcam diyorsan al gitsin. Ama aerospoke vs. kullanıcam diyorsun belirli bir harcama yapacaksın yani en azından kadronun belirli bir kalitenin üzerinde olması daha uygun olur diye düşünüyorum :)

• Beğen
Tepkiler: deniziko
Merhaba.

Kadro kesinlikle Colnago olmamakla beraber oldukça vasat bir kadro diyebilirim. Fotoğraflar bunu söylemek için yeterince ipucu veriyor. Açıları , droplar, seat stay bağlantıları oldukça vasat bir kadro.

@Taner Rona Pekala ben kadronun bu olmadıgını satıcıya ispat edebilir miyim bir şekilde?

Bana Colnago olduğunu ve harika bir frame oldugunu falan söyleyip durdu ben de '' aa hayır bence degil benzemiyor'' diyemedim cunku ayırt edemiyorum :(

yani böyle bir bisiklete ne kadar vermeliyim almak istersem sizce?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@deniziko En bariz görsel olarak; Colnago kadrolarda bazı noktalarda sinek ası logosu işlemesi olur. Bu kadroda yok. Pek iyi boyanmamış sıradan bir hi-ten kadro gibi görünüyor. Bunun dışında arka göbek flip-flop mu bundan emin olmak lazım çünkü sadece fixed dişlisi görüyorum. Sele de erkek modeli. Rahat edebileceğini sanmıyorum, değiştirmen gerekecektir. Ön jantı da değiştireceğini varsayıyorum. İşine yarayacak parçalar kadro, sele borusu ve oldukça ucuz bir aynakol ile arka jant gibi duruyor. Bu alışveriş için 800 tl fazla bence.

@deniziko

Sizin ispat etmenize gerek yok. Satıcı O ise, size ispat etmesi gereken de O. En basit şekilde; Colnago tarihi boyunca "stamped drop-out" örneği kullanmamıştır. Fiyat konusunda ise cok fazla bir fiyat değil fakat bu fiyat araliğına buradada birsürü seçenek bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Berk Karaca

Çok haklısın.

Bu hesaplara girince gereksiz maliyet oluyor bana.

Benim buna sıcak bakma sebebim hepsinin monte halde birbirine uygun parcalarla yapıldıgını varsaymaktı.

Fakat Frame konusunda beni kandırmaya calısıyorsa zaten diyecek birşey yok.

Yine bakınmaya devam.

Teşekkürler.

@Taner Rona

Anladım. Çok teşekkürler.

Öyleyse bakmaya devam...

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
@deniziko Birbirine uyan parça bulma ve montaj konusu zor değil. Burada tek sorun çıkabilecek nokta pembe aerospoke. Onun dışındaki parçalar kadroya karar verdikten sonra kolayca toplanabilir.

Pembe aerospoke demişken: (link)

Gerçi kargo listesinde Türkiye yok ama satıcıya bir sormak lazım.

• Beğen
Tepkiler: deniziko
@Berk Karaca Ben pembe diye tutturmuş da degilim aslen, Beyaz alıp renkli tekerlekle herzaman kullanabilrim (her renkle uyar hem beyaz)

1.368 TL yalnızca ürünün fiyatı bir de kargo eklenecek ona heheh :)

O yuzden almısken her renge gidecek beyaz bir aerospoke da alabilirm :)

Ben parça sıralamasını bilmeden önce ilk olarak jantı alacaktım. Fakat herkes önce frame almalısın diyince, onu arastırıyorum. Bir bulamadım...

merhaba tum mesajlari okumadim ama istanbul gibi hatta tum turkiye diyelim yol ve sehir planindan tamamen uzak yasamda fixed kullanmak imkansiz gibi geliyor bana. almanya ve civar avrupa ulkelerinde gayet kullaniliyor cunki vites gereksinimi duymuyor insanlar. almanyada fiyatlar 200 euro gibi basliyor fixed icin kalitesini bilmiyorum. tekrar soyluyorum turkiye sinirlari icerisinde vites gereklidir vitessiz surulmez sahil kesiminde 400 metre ileri gidip gelirim derseniz fixed uygun ama normal kullanim icin pek cozum yolu gormuyorum.

• Beğen
bende bu var, single speed önermem bu işe giriyorsan fixie al derim fixie kullanmak tehlikeli olduğu kadar bir o kadar güzel. nasıl bi fark olur diyordum ama kullanmadan anlayamıyor insan. eski bisiklet alıp revize edemem diyorsan benim kullandığımdan tavsiye ederim sıfırı 800 lira bütçe var ise fuji feather tavsiye ederim 12241665_10153728936743320_2069911609419255933_n.jpg

• Beğen
@Onur Kahraman

Turkiye sartlari icin cok uygun bir bisiklet degil haklisiniz vitessiz olusu ozellikle ama ben 3. Bisiklet olarak topluyorum gebzede oturuyorum.her yer kmyon taksi cukur araba ama artik isin zevkindeyiz cok cok kullanamiyacagimizi bizde biliyoruz

şöyle bisiklet sürsem başka bir şey istemezdim galiba

Geri