Scudo Sports

Single speed projem

Scudo
@muratciftci7
Novatecler güzel , koozer göbekler dolanıyor piyasada onlar sesli, hope pro serisi var, nukeproof generator var. En uygunu ve güvenilir olanları novatec diye düşünüyorum

Sağolun peki model olarak ne önerirsiniz en gürültülü ve Sağlamı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@muratciftci7
Novatecler genel olarak sesli zaten. D772SB var birde yeni model D042SB var.

Önerdiğin modeller MTB değil mi öyle yazıyor her yerde [emoji848]

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
2c17eca65d2daa05b5a81517dc77924d.png

Bu arkadaşın modelini bilen var mı nasıl bi göbektir bi bilgi bulamadım Türkiye'de novatec yol bisikleti göbeği satan bildiğiniz yer var mı ?

@muratciftci7
Novatecin single/fixed flipflop gobekleri aliexpresste var ama on arka 400 tlyi geciyor. Bir de bunun vergisi var. Bilemiyorum ses icin o kadar para verilir mi? Ayrica novatec oyle cok ses cikaran bir gobek degildir, kullandim ordan biliyorum. Cok akici ve hafiftir, en onemli ozelligi bunlar..
Bir de gorselini paylastiginiz gobek single gobegi degil. Ha adaptorleri var, tekli disli takilir ancak onlar da oyle verimli seyler degil.

@muratciftci7
Aynen ya kusura bakma boş bulundum mtbleri döşedim bir an.

@Kuzey Ege

Dernek üyemizin birinde Rockrider 8.3 bisiklete takılı novatec D772 vardı gayet yüksek,güzel bir sesi vardı. Galiba kadronun da yapısı etkiliyor ses durumunu. İki örnek

Aynı model iki göbeğin bile sesi farklı.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Arkadaşlar herkese merhaba başlığı hortlatma nedenim aklımda bir proje olması. Aklımdaki proje ise single speed gravel yapmak. Yani aklımda hep bir gravel projesi yapmak vardı bu aralar SS bisikletlerde de gözüm olunca bende ikisini birleştireyim dedim.(tabi fiyatlar da önemli bir etken)
Bisikleti yapmamdaki en büyük amaç ise kırılacak ya da masraf çıkartacak parça sayısının az olmasından dolayı işletme maliyetinin çok ucuz olması.(Sadece zinciri yağla binmeye devam :)) Bisikleti aynı zamanda hafif araziyede sokmayı düşünüyorum. (traktör yolu, mıcırlı yol, patika vs)
Yani işin kısası tek taşla iki kuş vurmuş olacağım(Single speedin havalılığı ve kullanışlılığı, gravel rahatlığı ve her işe gelirliliği)
Aklımda Max 2500 TL bütçeyle böyle bisiklet yapmak var. Benimde gözüme ilk çarpan Decathlon'un Triban RC100'ü oldu. Sahibindende 2350 TL'den başlıyor fiyatı. Hem değişmesi gereken parça sayısı da az. Ama aklımda birkaç soru işareti var:
1-Buradaki amcanın yaptığı gibi vidalı rubleyi söküp araya spacer atsak single speed olur mu bisiklet?
2- Zincir gergisine gerek var mıdır?
3-Uyumsuzluk çıkarabilecek başka parçalar olabilir mi?
4- Üstünde gelen zinciri kısaltıp kullanabilir miyim?
5- Eğer 1'de dediğim gibi olmuyorsa nasıl çevirebilirim bisikleti tek vitese

@__bisiklet__sever__
1 - Neden olmasın?
2 - Dingil kızakları (ing. dropout) dikey ise, çok büyük ihtimal gerekecek. Şanslıysan zinciri ideal boyutlandırdığında tesadüf eseri uygun gerginlik olabilir.
3 - Videodaki gibi vidalı rubleden yapıp rublenin spacerları ile dişliyi göbekten uzaklaştırırsan, yakın zamanda göbek dansöz gibi kıvırmaya başlar. Kaset göbekten yapmak uzun ömürlü olur.
4 - Attırıcısız sistemler geniş zincir kullanır uzun ömür için. O sebeple aynakol ve ss dişlisini kalın dişli alıp, 1/8" zincir ile kullanırsan daha iyi olur.

Hem asfalt olmayan yolda yokuş çıkacak, hem de düzlükte gidecek bir SS bana mantıklı gelmedi. Patlatırsın dizleri...

@__bisiklet__sever__
1 - Neden olmasın?
2 - Dingil kızakları (ing. dropout) dikey ise, çok büyük ihtimal gerekecek. Şanslıysan zinciri ideal boyutlandırdığında tesadüf eseri uygun gerginlik olabilir.
3 - Videodaki gibi vidalı rubleden yapıp rublenin spacerları ile dişliyi göbekten uzaklaştırırsan, yakın zamanda göbek dansöz gibi kıvırmaya başlar. Kaset göbekten yapmak uzun ömürlü olur.
4 - Attırıcısız sistemler geniş zincir kullanır uzun ömür için. O sebeple aynakol ve ss dişlisini kalın dişli alıp, 1/8" zincir ile kullanırsan daha iyi olur.

Hem asfalt olmayan yolda yokuş çıkacak, hem de düzlükte gidecek bir SS bana mantıklı gelmedi. Patlatırsın dizleri...
Hocam 3. yanıtınızı biraz daha açıklar mısınız? Bide yokuşları inerek tırmanmayı düşünüyorum yoksa dediğiniz sıkıntı olabilir

@__bisiklet__sever__ Göbek - dişli bağlantısı bakımından iki tip göbek var biliyosun, vidalı ve kaset. Vidalı göbekten SS yaparsan, ve zincir hizası için spacer kullanarak dişliyi göbekten uzaklaştırırsan, kısa zamanda göbek yalpalama yapar. Videodaki kişi, dişliyi göbekten en uzak yere konumlandırıyor. Böyle bir göbek kısa zamanda yamulur. İleri sahfalarda anormal yalpaya rağmen kullanıma devam edilirse alüminyum göbek yırtılabilir bile.

yokuşları inerek tırmanmayı düşünüyorum
Sırf düzlükte gidecek bir bisiklet olacaksa o zaman olur.

@__bisiklet__sever__ Göbek - dişli bağlantısı bakımından iki tip göbek var biliyosun, vidalı ve kaset. Vidalı göbekten SS yaparsan, ve zincir hizası için spacer kullanarak dişliyi göbekten uzaklaştırırsan, kısa zamanda göbek yalpalama yapar. Videodaki kişi, dişliyi göbekten en uzak yere konumlandırıyor. Böyle bir göbek kısa zamanda yamulur. İleri sahfalarda anormal yalpaya rağmen kullanıma devam edilirse alüminyum göbek yırtılabilir bile.

Sırf düzlükte gidecek bir bisiklet olacaksa o zaman olur.
Hocam o zaman nasıl yapayım vidalı göbeğe uygun satılan tek dişli ruble falan var mıdır? Öyle yapsam nasıl olur sizce? Bide varsa uygun bir tane örneğini atar mısınız?

@__bisiklet__sever__ Normalde SS tek çarklı SS rublesi ile yapılır zaten. Ama zincir hizası önemli olduğu için, arka aktarıcı ile çalışan janta bu rubleyi takınca dişli aynakola göre solda kalır. O yüzden akorta müdahale gerekiyor.

@__bisiklet__sever__ Normalde SS tek çarklı SS rublesi ile yapılır zaten. Ama zincir hizası önemli olduğu için, arka aktarıcı ile çalışan janta bu rubleyi takınca dişli aynakola göre solda kalır. O yüzden akorta müdahale gerekiyor.
Hocam peki o müdahaleyi nasıl yapabiliriz

@__bisiklet__sever__ Vidalı göbekten yapacaksan standart ss ruble alacaksın. Tekerin sağ telleri gevşetilip sol telleri sıkılacak, böylece çember sola kayacak. Yani yeniden hizalanacak çember.

Geri