muratciftci7
Üye
- Tepki
- 59
Hocam 3. yanıtınızı biraz daha açıklar mısınız? Bide yokuşları inerek tırmanmayı düşünüyorum yoksa dediğiniz sıkıntı olabilir@__bisiklet__sever__
1 - Neden olmasın?
2 - Dingil kızakları (ing. dropout) dikey ise, çok büyük ihtimal gerekecek. Şanslıysan zinciri ideal boyutlandırdığında tesadüf eseri uygun gerginlik olabilir.
3 - Videodaki gibi vidalı rubleden yapıp rublenin spacerları ile dişliyi göbekten uzaklaştırırsan, yakın zamanda göbek dansöz gibi kıvırmaya başlar. Kaset göbekten yapmak uzun ömürlü olur.
4 - Attırıcısız sistemler geniş zincir kullanır uzun ömür için. O sebeple aynakol ve ss dişlisini kalın dişli alıp, 1/8" zincir ile kullanırsan daha iyi olur.
Hem asfalt olmayan yolda yokuş çıkacak, hem de düzlükte gidecek bir SS bana mantıklı gelmedi. Patlatırsın dizleri...
Sırf düzlükte gidecek bir bisiklet olacaksa o zaman olur.yokuşları inerek tırmanmayı düşünüyorum
Hocam o zaman nasıl yapayım vidalı göbeğe uygun satılan tek dişli ruble falan var mıdır? Öyle yapsam nasıl olur sizce? Bide varsa uygun bir tane örneğini atar mısınız?@__bisiklet__sever__ Göbek - dişli bağlantısı bakımından iki tip göbek var biliyosun, vidalı ve kaset. Vidalı göbekten SS yaparsan, ve zincir hizası için spacer kullanarak dişliyi göbekten uzaklaştırırsan, kısa zamanda göbek yalpalama yapar. Videodaki kişi, dişliyi göbekten en uzak yere konumlandırıyor. Böyle bir göbek kısa zamanda yamulur. İleri sahfalarda anormal yalpaya rağmen kullanıma devam edilirse alüminyum göbek yırtılabilir bile.
Sırf düzlükte gidecek bir bisiklet olacaksa o zaman olur.
Hocam peki o müdahaleyi nasıl yapabiliriz@__bisiklet__sever__ Normalde SS tek çarklı SS rublesi ile yapılır zaten. Ama zincir hizası önemli olduğu için, arka aktarıcı ile çalışan janta bu rubleyi takınca dişli aynakola göre solda kalır. O yüzden akorta müdahale gerekiyor.
Anladım hocam teşekkür ederim@__bisiklet__sever__ Vidalı göbekten yapacaksan standart ss ruble alacaksın. Tekerin sağ telleri gevşetilip sol telleri sıkılacak, böylece çember sola kayacak. Yani yeniden hizalanacak çember.