Scudo Sports

Sirke tam bir ilaçtır

Scudo
İçlerinden bildiklerim vardı , bir tanede ben söyleyeyim.

Sirke içmek sünnettir.Hikâyeside şu şekilde.

"Ne güzel katık!"

PEYGAMBER EFENDİMİZ (asm), Mekke’nin fethinde, amcası Ebu Talib’in kızı Ümmehani’nin evini şereflendirmişti.
Ona:
“Yanınızda yiyecek bir şey var mı?” diye sordu.
Ümmühani, mahcup bir ses ile cevap verdi:
“Hayır, kurumuş ekmek kırıntıları, tuz ve biraz da sirke var. Ben de, bunları sana ikram etmekten utanırım...”
Mübarek ömrü boyunca, önüne konulan hiçbir yemeği küçümsemeyen ve beğenmemezlik etmeyen Allah’ın Resulü:
“Getir onları!” emretti. Sonra o kuru ekmekler suyun içine ufalandı. Bir miktar tuz ilave edildikten sonra da, üzerlerine sirke döküldü!
Bu mütevazi yemeği, afiyetle yiyen Peygamber Aleyhisselam, Rabbine hamd duaları ettikten sonra, şöyle buyurdu:

“Ey Ümmühani! Sirke ne güzel katıktır! Sirkesi bulunan bir ev, katıktan mahrum sayılmaz!”

@SeLiM ESENER

ayrıca sirke ile alakalı yorumun içinde çok teşekkür ederiz...

Bisiklet zincirinizde yüzeysel ufak tefek paslar varsa, benim gibi internette biraz araştırıp zinciri sirkeye yatırmayı filan düşünebilirsiniz. Bu hataya düşmüş biri olarak sizi uyarmak istedim. Sirke, kesinlikle bisiklet zincirinin katilidir. Bir kaç saat içerisinde zinciri tamamen öldürüyor. Sirke yerine WD40 ya da benzer bir pas çözücü kullanın.

Salata ve çorba haricinde bir yerde kullanmıyorum. O da tadı için. Bu tip şeylerin gereksiz yere abartıldıklarına ve şehir efsanesine dönüştürüldüklerine inanıyorum. Yani kafalar bisiklet zincirini sirkeye yatıracak kadar gittiyse gerçekten sıkıntı büyük.

Not: Yere göğe sığdıramayanların çoğundan daha fazla sirke tükettiğime de eminim..

Kelle paça çorbası , işkembe çorbası ve cacık lada güzel oluyor . En önemlisi turşunun vazgeçilmezi yoksa turşu için limon mu :kötü:

Yani kafalar bisiklet zincirini sirkeye yatıracak kadar gittiyse gerçekten sıkıntı büyük.

Biraz araştırmış olsaydınız sirkenin pas çözücü özelliği olduğunu bilir ve böyle hakaretane bir söylemde bulunmazdınız. Zamanında Vedat Milör'ün eşi ile dalga geçildiğinde kendisi o nazik üslubunu hiç bozmadan şu soruyu sormuştu: "Neden bu kadar kötüsünüz?". Ben de şimdi size aynı soruyu soruyorum. Neden bu kadar kötüsünüz sevgili dostum?

suyunda temizleme özelliği var. tutunca bi miktar temizliyor yağlı zinciri.

@Ahmet Kanter Bence biraz buluttan nem kapmışsınız.:tskler:Forumda yeni bir üye olduğunuzdan @Kuzey Ege Bey'in hakaretvari davranmayacağını bilemeyebilirsiniz.

Kuzey Bey yeri geldiğinde çok ince görür, ince gönderir:D. Uzun banttan ince görürken faul de yapmaz.

corona ülkeye gelse onada sirke önerecek bi güruh var :D hemde azımsanmayacak sayıdalar

@Ahmet Kanter Bence biraz buluttan nem kapmışsınız.:tskler:Forumda yeni bir üye olduğunuzdan @Kuzey Ege Bey'in hakaretvari davranmayacağını bilemeyebilirsiniz.

Kuzey Bey yeri geldiğinde çok ince görür, ince gönderir:D. Uzun banttan ince görürken faul de yapmaz.
Birileri snooker shootout izliyor sanırım

Birileri snooker shootout izliyor sanırım

Telapati ile iletişime geçtim ''Gökay Hocam nasıl'' diye?
Telapati ile cevap verdin ''iyiyim'' diye :harika:

Neil Robertson ile Judd fena formda:krktm: Crucible'ı iple çekiyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Ahmet Kanter gözünüzde kötü olmak ne kolaymış...trafiğe çıkmayın hiç...😁

Ayaklar sirke ile ovulursa , yüksek ateşi kısa sürede düşürmeye yardımcı olur.

Ha birde ALU kadro üzerine dökülüp bezlle sarılır. 2 saat bekledikten sonra bez açılır. ALU kadronun artık KARBON olduğunu göreceksiniz :))))
:eek:
:D

Neden bu kadar kötüsünüz sevgili dostum?
ah hocam, keşke daha kötü olabilseydim, zira kötü olamamak insanı çoğu zaman sıkıntılara sokuyor. kötü olmayı göze alabilecek kadar cesur olduğumuzda, işte o zaman iyi olmaya hak kazanabiliyoruz, hukuk kurallarıyla donatıldığına inandığımız şu smilasyon, aslında tam da orman kanunlarının hüküm sürdüğüne inandığım vahşi bir hayat.
bu yüzden işte smilasyon öyle bir kurgulanmış ki, herkesi farklı farklı programlayarak her türlü kavramı göreceli hale getirmiş. böyle olunca da kızmış kişiler zaman zaman birbirine. yine de kırdıysam affola ancak gerçekten de çorbayla muhteşem giden bir şeyin zincire hayır getirmesini beklemek de fazlasıyla "şey" olmuş, ne bileyim? :)

Tamam çocukların ateşi yükseldiğinde kullandım , faydasını da gördüm eyvallah , yalnız alaminyumu karbona çevirme işi şaka herhalde

Biraz da sirke için konuşayım.
Sirkeyi oluşturan asetik asittir.Yani sirkenin özünde asetik asit vardır.
Asetik aside ben hep acımışımdır.Asetik asidin formülü Ch3CooH dur.Dışarıdan bakarsın ulen bu baz dersin aslında organik asittir, zayıf bir asittir.Diğer asitler gibi gümbür gümbür asit özelliklerini tam anlamıyla gösteremez.Bazik bir bedene sıkışmış ruhunu özgürleştirmeye çalışan bir asittir.Yazık sana asedik asit.:D

Şarkının burası zincirler için: Her ne kadar şaşkın bir asit olsa da asedik asit dolayısıyla sirke bir metal olan zinciri aşındırır.
Şarkının burası da benim gibi oburlar için çorba ile salata ile iyi gider.:harika:

sirke ile ilgili çok acayip bir anım var..
rahmetli babamın bacağında bir şişlik oluşmuştu. aynı gün acile götürdük. acil baktı, kardiyolojiye sevk etti. kardiyolog geldi. dedi ki, "sabaha kadar bacağına buzlu ve sirkeli su uygulayın"
poliklinikte başında ben bekledim ve kardiyoloğun dediğini yaptım. sabah olduğunda bacak daha da şişmiş ve de morarmıştı. başka bir kardiyolog ile görüştük, bursaya uludağ üniversitesine sevk edelim dedi.
oraya gittik ve yapılan tetkikler sonucunda bacaktaki damarın %95 oranında tıkanmış olduğunu fark ettiler. ve akabinde hemen operasyona aldılar.
balıkesirdeki kardiyoloğa kalsak, günler boyu buzlu su ve sirke uygulayacaktık. adamın bacağı kangren olacaktı.
kardiyoloji diplomasının bakkalda satıldığını bilseydik zamanında biz de alırdık. biz kaçırmışız o treni, kafayı kullanamamışız..

Geri