Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sirrus Elite vs Giant Escape Air

Sirrus Elite vs Giant Escape Air


  • Toplam katılım
    87
@utku bayburt haklı olabilirsiniz ama eksik olabilir. misal karbondan bahsedersek üst üste binen liflerin su yollarının yönleri esnemezliği inanılmaz etkiliyor. aynı şekilde benden plastik ve metal üretimi yapan bir şirkette çalışıyorum geçmişte 5 yıl endüstriyel tasarımcılık yaptım. her malzemenin rijitliği farklıdır, ancak aynı malzemeyi farklı şekillerde ve kalınlılarda kullanırsan sonuçları ciddi şekilde etkileyebilirsin. örneğin 500x500 h: 10 mmlik bir alanda silme Polistrenle doldurduğunuzda 2,675 kg malzeme kullanmış olursun. ancak açılı köşeler kullanarak grid örersen yarı ağırlıkta daha rijit malzeme elde etmiş olusun.

Giant kötü yada Specialized'den kötü firma demedim. yazılan yazıların genelini değerlendirirseniz kullanıcı yorumları Specialized markasını çok övüyor ve hiç kötü yorum yok. bu sebeple S.Nin marka değerine güvenip tercihimi yaptım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Özgünn
Scudo
@İbrahim Akgül sizin bilginizi sınamak gibi bir niyetim yok aksine bilginizden faydalanırım.anlatmak ve öğrenmek istediğim giant escape air ve sse arasında kadro alaşım açısından bir kalite farkı varmı?eger varsa sse bu yüzdenmi daha pahalı?konu budur yanlış anlaşılmak istemem
 
@İbrahim Akgül
Soyle bisi duymustum
Fitness ile yol geometrisi cok benzer flatbar dan sikilirsaniz drop a gecebilirsiniz
Bu konuyu daha ayrintili bakabilirsiniz

@İbrahim Akgül
Increleme yazisini bekliyorum
 
@utku bayburt kendimi yanlış ifade ettim galiba.bilgimi kanıtlamaya çalışmadım da. ifade etmek istediğimi şöyle bir kaç maddede ifade edeyim:

1- hangi markanın daha kaliteli hammadde veya birleşen kullandığını bilmiyorum.

2- Aslında genel olarak daha iyi/kaliteli hammadde diye bir şey yok. sadece aynı cins hammadenin geri dönüşümüyle elde edilen 2. 3. kalite hammaddeler var. önemli olan kullanıma uygun hammadde seçebilmek veya hammaddeyi doğru ve verimli kullanabilmek diyebiliriz. bu verimliliği ya tesadüfen yada tecrübe ve mühendislik hesaplarıyla yakalayabiliriz.

3- Kimi markalar kendilerine müşteri çekebilmek için birim fiyatlı üründe daha üst seviye Marka/modelli birleşen kullanır. ancak arge çalışmaları yetersiz ise bu markaların bisikletlerinde rubleye enerjinizi firesiz aktarmakta zorluk çekersiniz ve/veya enerjiniz kayıpsız iletilir ama geometrik açılar yüzünden veya yoldaki titreşimi kullanıcıya çok fazla ilettiğinden erken yorulmaya sebep verir.

kimi markalar ise bir külçe metali tecrübe ve arge çalışmalarının sonucu sanat eserine ve/veya mühendislik harikasına çevirirler. bisikleti alırken paranızın çoğu birleşenlere değil kadro, maşa gibi ucuz hammaddesi olan parçalara gider. (alüminyumun kilosu çok pahallı değil. kime göre diyeceksiniz. düzelteyim: alüminyum çeşitleri arasında 2000 liralık bisikletin fiyatını etkileyecek bir fark yok) sonuç olarak pedal çevirirken boşa enerji kaybı yaşamazsınız. performans/rahatlık seçiminize göre optimum bir geometri sahibi olursunuz. Kadronun göbek ve bağlantıları rijitken sele ve bağlantıları esnek olur, üzerine bindiğiniz kadar değil pedal çevirdiğiniz kadar yorulursunuz.

4- genelde aradaki fiyat farkını kullanılan hammadde değil Ar-ge bütçesi ve marka imajıyla pazarlama politikası belirliyor.

yani her iki modelden biri daha kaliteli diye bilmek için ikisini de yıpratana kadar kullanmak lazım. ikisi de köklü marka ve ikisi de ar-ge ve pazarlamaya yatırım yapıyor. ancak iş sadece para harcamakla bitmiyor. bir de başarılı olmak lazım. Specialized bana 1 parça daha başarılı gözüktü. gözüktü diyorum çünkü ikisiyle de uzun bir deneme sürüşüne çıkmadım. yerli ve yabancı kullanıcıların memnuniyetlerine göre ikna olup seçimimi yaptım.

@gmfaruk kimi markalar yol bisikletlerinin kadrosuna flat bar koyup fitness olarak pazarlıyorlar. ancak SSE incelerken yanındaki S. yol bisikletleriyle karşılaştırdığımda geometrisi farklıydı. bu satış temsilcisine de teyit ettirdim. ancak drop bara uyumlu olup olmadığını sormak/düşünmek aklıma gelmedi. gelmemesinin sebebi üzerine bindiğimde hiç de yol bisikleti hissi uyandırmadı, çok rahattı :D. bir de Drop bar takılsa ne kadar getirisi olur sanırım sürdükçe kendiliğinden ister veya istemez derim.

bisikletin gelişi maalesef stok olmadığı için en iyi ihtimal Cuma'ya uzadı. en az bir hafta kullanmadan inceleme yazmam zaten şöyle bir 300 km olsun. üzerinde geberene kadar yorulmak için can atıyorum :krnz:
 
@İbrahim A. bey merhabalar. Aynı tercih ikilimeni yaşamaktayım. Bulunduğum şehirde Giant Escape Air modelini deneme şansım oldu. İnanılmaz hafif bir bisiklet, m kadroda 9.5 kilo civarı. Fakat Specialized Sirrus Elite modeli çok fazlasıyla ilgimi çekiyor. Sizden ricam bisiklet hakkında tecrübelerinizi aktarabilir misiniz ? İkinci bir soru da bisikletinizin ağırlığını öğrenebilir miyim. Saygılarımla.
 
@ÖnerERKUT SSE nin fabrika çıkışı 10,8 kg olarak erdoğanların sitesinde yazıyordu.

Hafiflik önemli, güzel de sürüş deneyimini tek başına etkilemiyor. GEA'yı yolda test edemedim ama SSE'den gayet memnunum. Ayrıntılı bilgileri aşağıdaki inceleme yazısından bulabilirsin. GEA Hafiflik ve fiyat haricinde çok çekici gelmedi. SSE tam olarak kullanıcısını yormayan, aldığı enerjiyi direk yola aktarabilen bir bisiklet.

Bir de insan SSE'ye baktıkça ne güzel bir şey bu ya diyor. :)

İnceleme - Specialized Sirrus Elite
 
@İbrahim A. Anladım İbrahim bey. Bende uzun turlar yapmayı istiyorum. Escape air jantlar ve tekerleri gereği bir değişim gerektirecek gibi duruyor zaten. 32 telli ve farklı lastiklerle sirrus elite ağırlığına yaklasacaktir diye düşünüyorum. Kuvvet iletimin dediğiniz şekilde olması ve inceleme yazısı kararımı sirrus yönüne çekti diyebilirim. İlginiz için teşekkür ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
Yalnız burada farklı klasmanda iki bisiklet karşılaştırılıyor.

Specialized Sirrus, aslında fitness diye tabir ettiğimiz kullanım tarzına daha yakınsayan bir bisiklet. En azından geometrisi o yönde. Escape Air ise daha çok urban/şehir tarzı.

SSE'yi daha düzgün mukayese edecek Giant modeli, Türkiye'ye artık gelmeyen (link) veya (link). Fastroad Türkiye'ye geliyor ancak biraz pahalı.

Giant Escape, hele de Air, gerek renk, gerekse geometri özellikleri açısından fazlasıyla tura ve şehire uygun, hatta "(link)" konseptine birebir gidecek bir bisiklet. (Sadece CroMo ön maşası bile, Escape Air'i tura daha uygun bir bisiklet yapıyor, karbon maşaya ön bagaj takılamayacağı için)

Kullanım tercihi, hangi modelin seçileceğinde belirleyici olacaktır.

dipnot: Specialized ile Giant'ın kalite karşılaştırmaları yapılmış. Her iki marka da uzun yıllar sizleri üzmeyecek kadar iyi bisikletler üreten, bisiklet sektöründe söz sahibi markalardır. Giant bir marka olmanın yanı sıra, aynı zamanda en büyük oem kadro üreticisidir, bir çok farklı markaya istekleri doğrultusunda kadro üretir. Hatta uzun yıllar Specialized'a da üretmiştir. Merida tarafından azınlık hisseleri alındıktan sonra, Specialized kadrolarının büyük kısmı Merida tarafından üretilmektedir.

dipnot2: Aluminyum yapıları farklı mı diye sorulmuş:

Giant'ın aluminyum kadro ailesi; Aluxx, Aluxx SL ve Aluxx SLR şeklindedir.
Specialized'ınki ise; A1 ve E5 şeklindedir. (arada M'li formlar var, daha çok MTB'ler için)

Aluxx ile A1 hemen hemen eşdeğer. E5 ise Aluxx SL ve Aluxx SLR'nin muadili. Aluxx SLR, ALuxx SL'nin geliştirilmiş versiyonu, daha çok aero modellerde kullanılıyor.
 
@Mert E. ilginiz için çok teşekkür ederim. Lakin escape airi tura uygun hale getirmek için jant seti, lastikler, göbekler, elcikler değişim gerektiriyor. Ön bagaj montesi gerektirecek kadar uzun süreli bir tur yapma ihtimalim de pek olmadığı için önümüzdeki ay başında hayırlısıyla SSE'yi alacağım. Ne yalan söyleyeyim SSE'in muhteşem görüntüsü de bu kararımı oldukça etkiliyor :)
 
  • Beğen
Tepkiler: cpt.erhan
Sirrus Elite 2016'nın disc olmayan modeli için Aktifpedal'ın sitesinde karbon maşa yazıyor ancak ürün koduyla Google'da arattığım yurtdışı sitelerin %90'ında alimunyum maşa yazıyor. Bu konuda net bilgisi olan var mı?
 
@sailorcun specialized resmi sitesinde Sirrus Elite diye bir model yok sadece disc modeli görünmekte. Bu konuda benimde kafam biraz karışık açıkcası? (link)
 
@k3mal Neyse kendim cevaplayayım, bugün Aktif Pedal Caddebostan şubesindeydim. Specialized'in public sayfasında bilgi yok ama oradaki arkadaşla distribütör sayfasına girip modeli kontrol ettiğimizde maşası karbon olarak görünüyordu ve farklı bir materyalde gönderilmiş olmasının mümkün olmadığını belirtti. Sonuç olarak siparişi verdim, artık ben de 2016 Sirrus Elite ile aranızdayım :).
 
Arkadaşlar zamanında sormuştum Specialized Sirrus Elite mi Giant Escape air mi diye, SSE'in uygun kadro boyu kalmayınca Specialized Sirrus Sport 2015 edindim. Lastikleri Schwalbe Marathon Supreme ile pedalları Crankbrothers Candy ile değiştirdim. Bu değişikliklerden sonra bisiklet 10,82 kilograma indi. Bisikletin akıcılığı mükemmel düzeyde. Sirrus Elite bulamayanlar için tercih edilebilir.
Saygılarımla.
 
e ne oldu ne bitti? hangi bisiklet alındı? neden???

böyle konular açılıp da sonunda şu nedenden dolayı şunu aldım, memnunun/değilim vsvs yazılmaz hep merak ederim.
 
teşekkürler cevap için.

konuyu sonuna kadar takip edip, sonda göremeyince üzücü oluyor haliyle. "forum" mantığıyla bakınca, özellikle kıyas, tercih gibi konularda ben muhakkak sonucu, tercih etme/etmeme sebeplerimi, bulduğum fiyatları hep yazarım. ;)
 
güzel konu gerçekten. takip edeyiö
ben de specialized sirrus sport vs sirrus elite ikilisinden birisini almayı düşünüyorum. ve 950 tl fiyat farkı var. giant escape air ise hiç düşünmedim.
elite de zertz maşa olduğunu biliyorum. darbeyi emen. bunun dışında vites ,fren gibi donanımlar da daha üst modeldir belki. kayda değer ne fark var belirtebilir misiniz? mesela arka vitesi mi üst model? yada selesi, kadrosu daha mı kaliteli?
950 TL lik bu fiyat farkına değer mi sizce?
yada gidip giant escape air mi alayım?
 
@fulham

İkisi arasında kadro alaşım farkı da var. Birisi A1 birisi E1 diye geçiyor.
Elite modelde kablolar kadro içinden geçiyor. Sport modelde dışarıdan. Bende ikisini de bayağı inceledim.

Sonra imkanlar ölçüsünde Sirrus sport modelini aldım.

Birde escape air' in sadece S ve M kadrosu var gibi aklımda kalmış.
 
Teşekkürler Sayın diabelica.
Elite almadığınız için pişman oluyor musunuz? Sizce o maşadaki titreşim emme özelliği gerekli mi?
 
@fulham

Elite modeli kullanmadığım için pişman olur muyum bilemiyorum ama şöylede bir durum var. Üst sınır yok. Bu yüzden aldığımız hangi bisiklet olursa olsun en azından belli bir süre için mutlu olmamız gerek. Benim şansım elimde komple Deore XT set vardı. Bisikleti almadan tüm sistem değiştirerek aldım. 40 günde 600 km civarı yol yaptım. Şimdilik çok memnunum. Buraya resim eklerim birazdan.
 
Geri