Scudo Sports

Şişmanlar da insan :)

bisikleti ilk aldığım zamanlar benimle, yükle, bisikletle birlikte 130-140 kg ile çok seyahatlerim oldu. biraz jantlar sekiz oldu o kadar, onun dışında başkaca bir problem yaşamadım. ama fazla kilo biraz popo ağrısı yapıyor ilk günlerde, sonra o acıya alışıp bağımlısı oluyorsunuz. not: yeni bir karbon bisiklet aldım. :) çok kafaya takmayın, sürün geçin. ama pop ağrısı mühim. :)

• Beğen
Tepkiler: Onur İstanbul
Scudo
bisikleti ilk aldığım zamanlar benimle, yükle, bisikletle birlikte 130-140 kg ile çok seyahatlerim oldu. biraz jantlar sekiz oldu o kadar, onun dışında başkaca bir problem yaşamadım. ama fazla kilo biraz popo ağrısı yapıyor ilk günlerde, sonra o acıya alışıp bağımlısı oluyorsunuz. not: yeni bir karbon bisiklet aldım. :) çok kafaya takmayın, sürün geçin. ama pop ağrısı mühim. :)

• Beğen
Tepkiler: Insansevmem
Merhaba Benimde ölçülerim size yakın 1.87/97 iri yapılıyım.700x35 (28x1.25) lastiğe sahip Şehir Fitness türü sağlamlığını kanıtlamış ve akıcı bir bisiklet kilonuzu kaldırır ve işinizi görür.En azından fazla yorulmadan yavaş yavaş kondüsyon kazanıtsınız.Kalın lastikli Mtb ye girmenizi ilk etapta önermiyoryum.

Nişan ayı ortasinda 100kg gelmekteydim boyum 1.74 26" mtb alarak bisiklete başladım ilk zamanlar çok zorlansamda 5-10-15km derken iki günde bir 20-40km arası yapmaya başladım diyet yapmadan sadece geceleri yemek yemeyi kestim şimdi 80kg ye düştüm çok ta memnunum pes etmeyin yavaş yavaş istediğiniz kiloya düşüp formunuzu yükseltebilirsiniz.

1,5 sene önce 112 kg başladım bisiklete binmeye. Biraz yediklerime dikkat ederek 1 sene içerisinde 20kg civarı verdim. (Boy 194) Giant Escape 2 gibi sağlam bir şehir bisikletim oldu bu dönemde. Tabi kilolar gidince performans arar oldum ve yol bisikletine geçtim.(Giant Defy 3) Güvenilir markaların bisikletleri bahsedilen kiloları rahat rahat kaldırır. Hevesinizi kırmadan, kimseyi sallamadan antrenman yapın.

• Beğen
demekki neymiş lisede fiziğe daha çok çalışmalıymışız
sizin o 130 kilo 30 cm çukura girdiğinizde 65+65 dağılan veya 40+90 dağılan jantlarınızdaki ağırlığın hepsi ön jantınıza bindiğinde bir de üzerine yerçekimin verdiği ivmenin etkisiyle ön jantınız 200kg üzeri ağırlığa banamısın demeyecektir.

yani belki merdivenlerden atlarsanız dumur olabilirsiniz tabi ama bir dağ bisikletinin dağılacağı da öyle kolay değildir

• Beğen
115 kiloydum ve bir yol bisikleti alip binmeye basladim, bisikletin tekerlerini ustam bildiyin 10 dolarlik çinden gelen çemberden topladi, 2 yil o bisiklete bindim ve 102 kg dusdum. Bir gun sigortayla doktora gidib kontrol oldum kalpde yanmayla ilgili. Angio falan yaptilar ve Coronar artery spasm dediler. İlaçla falan yine binmeye devam etdim ve şimdi 96 kg im ve artik 4 cü yildir devamli kullaniyorum bisikletimi, bu arada artik kullandigim 3 cu bisikletim. 1 hafta once kalp doktoruma gidip yeniden check up yaptirdim, ve hic bir sheyin yok dedi spora devam, tabi bir ilacim var ve ara sira kullaniyorum.

• Beğen
Öncelikle aramıza hoş geldin. Kardeş hiç kimseye takılma jantı cift katlı olsun yeter. Salcano NG650'im var. 130kgyum binmeye devam. Tel kırma olayı bendede vardı. 3,2mm tel ile arka jantı tekrar ördürdüm. Bir daha tel kopma sorunu yaşamadım. Sakın vazgeçme sakın. Mutlaka hangi viteste kullanacağını öğren. Düşük vites yüksek kadans'tan vaz geçme. Şuanda yapabileceğin en iyi spor bu. Tekerine taş değmesin...

• Beğen
Tabi bisikletim amortisörlü olması şart sanırım 110 küsür kilo olduğunuzı varsayarsak ilk çukurda düz maşa öteki dünyayı boylar herhalde :)

• Beğen
@Onur İstanbul Hiç korkma hocam ön tarafı amortisörlü bi bisiklet aş yavaş yavaş zorlamadan sık aralıklarla binmeye başla...Hiçbişey olmaz...

Benzer bir konuda kendi mesajımdan alıntı yapayım. Korkmayın alın bir bisiklet pedallayın.

@gokhankoc

Tekrar merhaba,

cok da fazla konu acmadan ustadlara hazırladıgım bir karsılastırma sorusunu sormak istiyorum :) su ana kadar @Ozan k. nın kafasını sisirerek elde ettigim ve kendi kafamdan salladıgım hicbir dayanagı olmayan veriler ısıgında su 2 markadan birine karar kılmak uzereyim :p
(link) veya (link)
ya da
(link) veya (link)

bu nadide bisikletlerin (kimisinin vitesleri daha iyi olurken digerinin kilosu daha az oluyor, ben hem yuvarlak hem sivri olsun istiyorum :p ) hangisinin bir adım onde oldugunu fark edebilen var ise lutfen bana da anlatsın :)

Onceki tecrubeni, kullanim amacini, butceni de soyleseydin eyiydi :)

Burada en donanimli bisiklet sub evo 30.

Ama turkiye satis fiyati ne belirtmemissin. Artik donanıma gore karari sen ver...

tesekkurler @Ozan k. artık beni gorunce olu taklidi yapar diyordum ama :p

uyku sersemi evo 30 yapmısım sub sport 30 olacaktı o :)

konu soru cevaptan serbest kursu ye tasınmıs en iyisi ben aynı yazı ile sorucevap bolumune musallat olayım :)

yaa arkadaşlar müsadenizle bişey sormak istiyorum 107 kiloyum karbon bisiklet kullanıyorum fakat karbon janta geçip geçmeme konusunda kilodan ötürü tereddütlerim var aero kadrom var bisikletimin dolasıyla aero da profil jant istiyorum 50 mm 60 mm gibi mesela campagnolo bullet ultra 50mm veyahut prime rr se 50mm gibi fiyatına göre en uygun bunları gördüm yurtdışında almak istiyorum fakat bizim izmirin yolları da malum biraz sıkıntılı özellikle çeşme karaburun tarafları bende o taraflarda sürmeyi planlıyorum izmir içinde bisiklete binmek korkutuyor beni şahsen sizden rica düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum saygılar herkese

not: konu açamadım mesaj sayımdan ötürü buraya yazmayı uygun gördüm

@Fys riskli geldi bana. ama benim karbon'a karşı bi önyargım var. ikidebir çatlak karbon kadro-jant fotografları görüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Fys
@Fys miktar olarak iyi bir yatırım profilli jant seti. böyle bir yatırımı yapacak kadar yoğun kullanıyorsanız zaten kilo vereceksiniz tereddüt varsa kilo verdikten sonra alınabilir. örneğin ben de yeni bir jant seti almak istiyorum ama mevcut jantlarımı satmakla uğraşamayacağım için önce onların yıpranmasını beklemeye karar verdim.

@Bertan12 merhabalar hocam ayrıca ben eskiden bisiklete başlamadan evvel diyelim 140 idim buralara düştüm şahsen yemeyi ve yedirmeyi de çok seven birisi olduğum için buaralar vermek malum çok zor oluyor zaten günübirlik turlarda 50 60 km yol yapan birisiyim ortalama kafama takılan 2 jant seti daha var aslında profil olmayan vision trimax 35mm bunu diğer alu kadrolu claris bisikletime takmayı düşünüyorum tabi diğer bisikletinde ileri de groupsetini yenilemek durumundayım alu kadrodan da memnunum aslında da satmaya çalıştım satamayınca bende bisikleti güncelleyeyim dedim şuan kullandığım bisikletime de vision metron 55cl veyahut bahsettiğim gibi campagnolo bullet az evvel araştırma yaparkan karbon ve alu karışımından olduğunu öğrendim sanırım bu daha uygun benim için araştırmaya devam ediyorum sahibindene profil jant ilan koyan arkadaşlara da fikir danışıyorum herkes bişey diyor malum bende buraya yazayım dedim :))

Şu an hanım benimle kavga ediyor, ciddi ciddi kavga ediyor. Çok yiyorsun diyor. Çocuklar bile analarıyla bir oluyor, "baba çok yiyorsun" diyorlar. Gerçekten bakın. 183 cm boy, 80 kg ağırlığım var. Çok mu sizce?

Geri