Scudo Sports

Sivas

Scudo
ben ulaşa gitmiştim geçen sene. çok güzeldi diyebilirim
en son yanii havalar soğumadan son sürüşlerde şarkışla'ya da baya yaklaştım aslında. 30 km kalasıya kadar gittim ama oraya da ulaşamadım :((
ulaş'a da şu havalar biraz ısınır ısınmaz hemen yeniden başlayacağım
ulaş ve şarkışla ilk hedeflerim şu an için.

Yıldızelili olarak ilçe çıkışında çok fazla ipsiz sapsız insan olduğunu söyleyebilirim ki eskiden o bölgeden otostop çekmeye korkardık. Mümkünse o bölgede bisiklet sürerken yol kenarındaki insanlarla pek fazla muhattap olmamanızı tavsiye ederim.

Kangal, Gürün vesaire birkaç ilçeye gittim; Yıldızeli gerçekten oralardan çok farklı bir yer. Doğduğum yer olmasına rağmen işim olmadıkça merkeze gitmiyordum.

Şu anda başka bir yerde yaşıyorum. Mesafe sorun değil ise Gürün çok iyi bir ilçe, gitmişken Gökpınar gölünü de görmek lazım. Bisiklet ile gitmek biraz hırpalayabilir ama, çok fazla tırmanış var. Sivas demişken istasyon caddesinde akşamları yürümeye çıkardık eskiden, gitmeyeli yıllar oldu. Son olarak yukarıda söylediklerim sadece Yıldızeli merkez için geçerli, onun dışında çekinecek bir şey yok diye düşünüyorum.
Yıldızeli yolu en azından manzara ve doğa oalrak çok güzel ama o dediğiniz durumlar insanı tek sürmek konusunda baya çekincelere sokuyor aslında. daha çok ulaş ve şarkışla taraflarına sürdüm 2022 yazında. şarkışla yolunda da ulaş şarkışla ayrımından sonra uzun çooook uzun bir süre benzinlik dahi yok ve biraz insanı geren bir yol olduğunu düşünüyorum ben de.

bu arada
istasyon caddesi her mevsim aynı :)

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
bu ulaşa giden kayseri yolunu vitessiz bisiklet olduğu halde yormuyor beni :D Yıldızeli yolunu da gittim ama hiç sevemedim nedense. %90 yokuşlarından dolayı olabilir. bahar bir gelsin ilk ulaşa sonrada tecere doğru yol alacağım :D

bu ulaşa giden kayseri yolunu vitessiz bisiklet olduğu halde yormuyor beni :D Yıldızeli yolunu da gittim ama hiç sevemedim nedense. %90 yokuşlarından dolayı olabilir. bahar bir gelsin ilk ulaşa sonrada tecere doğru yol alacağım :D
yıldızeli yolunun bi yokuşu hele hele çık çık bitmiyor
şarkışla yolu da çok güzel mutlaka deneyin derim. ve şu yol üstünde minnak evler var görmüşsünüzdür. orada mutlaka durup bi kaç resim çekerim her seferinde ben :DIMG_20221102_114111.jpg

Merhabalar
Arkadaşlarımızla Kayseriden çıkıp Sivas merkeze gelceğiz inşallah bi problem bi sorun çıkmadığı sürece 6 mayıs a planlıyoruz Kayseri Sivas yolu hakkında bilginiz var mı ?

• Beğen
Tepkiler: Cihangir38
Yol gayet güzel, zor değil. yaklaşık 200 km, 1600 metre tırmanış yapacaksınız. Sivas-Kayseri ve Kayseri-Sivas rotasını daha önce sürdüm, yol üzerinde sizi zorlayacak Lalebeli geçidi ve Beştepeler geçidi var, kalan bölümler düz sayılır. Tura çıkmadan önce haberleşebilirsek yolda sizi karşılayalım. İnstagram'dan @peleton_sivas hesabına mesaj atabilirsiniz.

@OrhanOzkaya Bir kaç defa yaptım rotayı. Arkadaşın da bahsettiği üzere genelde düz sayılacak bir rota. Rüzgar olmadığı sürece kolay sayılır. Ancak yeterli antreman yok ise Şarkışla'da mola verip rotayı ikiye bölebilirsiniz. Sırası ile yokuşlar Lalebeli-Beştepeler-Koyuncu Yokuşu

Yol gayet güzel, zor değil. yaklaşık 200 km, 1600 metre tırmanış yapacaksınız. Sivas-Kayseri ve Kayseri-Sivas rotasını daha önce sürdüm, yol üzerinde sizi zorlayacak Lalebeli geçidi ve Beştepeler geçidi var, kalan bölümler düz sayılır. Tura çıkmadan önce haberleşebilirsek yolda sizi karşılayalım. İnstagram'dan @peleton_sivas hesabına mesaj atabilirsiniz.
Daha önce sarıoğlan vs yaptım nisbeten kondisyon var grupta yani ramazan biri geri çekmezse lalebelini zaten bir çok kez çıktık umarım bi aksilik olmadan geleceğiz dönüş yaptığınız için teşekkür ederim instagram üzerinden haber vereceğim sizlere
@OrhanOzkaya Bir kaç defa yaptım rotayı. Arkadaşın da bahsettiği üzere genelde düz sayılacak bir rota. Rüzgar olmadığı sürece kolay sayılır. Ancak yeterli antreman yok ise Şarkışla'da mola verip rotayı ikiye bölebilirsiniz. Sırası ile yokuşlar Lalebeli-Beştepeler-Koyuncu Yokuşu
Az buçuk kondisyon var hocam inşallah sorunsuz bir şekilde bitiririz eğer sivasta durumumuz iyi olursa dönüşüde bisiklet ile yapmayı planlıyorum.

yıldızeli yolunun bi yokuşu hele hele çık çık bitmiyor
şarkışla yolu da çok güzel mutlaka deneyin derim. ve şu yol üstünde minnak evler var görmüşsünüzdür. orada mutlaka durup bi kaç resim çekerim her seferinde ben :D300735 dosyayı görüntüle
burayı hatırladım ulaşa giderken mola vermiştim :D

Benim dahil olduğum küçük bir Whatsapp grubu var. Genellikle anlık/günlük sürüşler için oradan organize oluyoruz; müsait olan katılıyor. Özelden numaranızı gönderirseniz gruba dahil edelim.
Hocam ben de yeni bir bisiklet kullanıcısı olarak günlük yaptığınız aktivitelere katılmak isterim.

Üç arkadaş kayseri’den Sivas turu düzenliyoruz şu an Şarkışla‘da mola verdik dört beş saat içerisinde Sivasa varmayı hedefliyoruz oraya geldiğimizde Sivaslı arkadaşların önerebileceği güzel bir restorant var mı Sivaslı arkadaşlar yardımcı olursa seviniriz.
IMG_1978.jpeg

Katliamın üzerinden 30 yıl geçmiş :( :agla::mad:...
Onlar aydın ve sanatçı idiler:

(link)

• Beğen
Tepkiler: makaram
Sıvasın yollarına beni ben lay lay lay heeeyt bee

Geri