Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sıvı yağların değerleri

JusTiMe

Siyah Bisiklet Delisi
Kayıt
13 Eylül 2016
Mesaj
1.432
Tepki
1.079
Yaş
34
Şehir
Akçaabat
İsim
emre
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar bu yağlardaki oranlar nasıl düşünmenizi sağlıyor.

Resimlerle baş başa bırakıyorum


bBk5Rm.jpg


XP9vp5.jpg


QVvAGj.jpg


MdoE4M.jpg
 
Scudo
Ayvalık,Edremit tarafının zeytin yağı.Onu bile gereğinden fazla tüketmemek gerekli
 
Biz ne yazıkki zade yağı kullanıyoruz
 
@atasoy
Fındık yağı nasıldır sizce ???
ona da farklı yağlar katılıyor mudur?? (zeytinyağına kattıkları gibi)
 
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy
Dedemden kalma zeytin bahçemiz var yılda 3 defa bakım yapılıyor toplanan zeytini de yağ fabrikasında sıktırıyoruz bir sene boyunca sadece onu kullanıyoruz patetes balık kızartırken bile zeytin yağı kullanırız diğer yağları tadı artık çok kötü geliyor o yüzden dışarıda hazır gıdaları tüketmiyorum doğal zeytin yağını herkese tavsiye ederim :harika:
 
şanslılar işte bize anca gemlikten adam getirirse getiriyor zeytin yağını yemeklere koyduğumda fena kokuyor ama çokta güzel oluyor ya :D

Doymuş yağ = Enerjimizin %10 bu yağdan karşılanıyor
Çoklu doymamış yağ = Omega 6 bolca zengin olan yağ ve balık yağı da omega 3 mevcut (ayçiçek mısır, balık yağı vs vs)
Tekli doymuş yap = Omega 9 ihtiyacımızı karşılıyor
Arkadaşlar şimdi baktığımda zeytin yağındaki omega 9 miktarı %62-80 arası badem yağında %64-80 arasında
@Emre Yönlüer senin soruna da çözüm buldum
Arkadaşlar fındık yağındaki tekli doymuş yağ %64-84 arasında bu da demek oluyor ki zeytin yağından daha iyi olanları var :D
Zeytin yağında ayrıntıya girersek vücudumuz için gerekli olan oleik ve mead asitleri omega 9 sayesinde kazanıyoruz zira zeytin yağında bu asitler en çok varmış (bu oleik ve mead asitleri fındık yağınd daha fazla mıdır bilemeyeceğim tabi)
kaynak (link)
Kısacası zararlı yağ diye 1 şey yok fazlası zararlıdır
 
  • Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
G.D.O. lu ayçekirdeği,mısır,soya,kanola, palmiye ve tüm margarin yağlarından lütfen uzak duralım.
Küçük çapta üretim yapan yerel yağhanelerden zeytinyağımızı,köyden gelen sütün kaymağından tareyağımızı,yerli ırk olduğu içinde ( biraz fiyatlı ama) fındık ve ceviz yağını tercih edelim....
 
@Emre Yönlüer Universitede beslenme biyokimya hocamiz, ozetle soyleyecek olursam, findik yaginin diger yaglar arasindan en kotusu olsugunu soylemisti. Ondan sonra da misir yagi ve soya yagi. Aycicek yagini dahi kullanmamak gerektigini ima etmisti. Etler et urunleri(pastirma vs.) kendi yaginda pismeli baska yag kullanilmamali. Balik zeytinyagi ile kullanilmali. Aycicek yaginda omega 3 kayboluyor. Zeytin yagi pahali. Yagsiz yemek yapmayi bilmek lazim. Kuru pilav da yagsiz olmaz:D
 
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy ve JusTiMe
@cazci yabancı marka olsa neyse de türk yağlarında gdo ha ilginç öyle olsaydı sağlıklı insanlar olmazdı türkiyede bu ayçiçek yağının kullanımını hafife almamak lazım. Tekrar diyorum her yağımızın fazlası zararlı
@kadir karakaya kanıtlayacak araştırma falan mı var? ayçicek yağı omega 6 bakımından zengindir bu kesinlikle biliniyor zararlarına gelirsek fazla omega 6 vücuda zararı var. Çözümü ise omega 3 olan besinler falan tüketilmesi gerek bu omega 3 ile 6 birbirlerine eşit olması gerekiyor.
 
G.D.O. lu bitkilerin zararları,kısa vadede fauna ve florada,insan da ise genetik bozulma ile orta ve uzun vadede kendini gösterme eğilimindedir..Ülkemiz koşullarında insanımızı bekleyen en büyük tehlike "Endüstriyel Tarım" adı altında yapılmaya başlanan üretimin,sinsi bir şekilde yayılıp tüm besin zincirini bozacak olmasıdır.
Gelişmiş ülkeler,kendi ülkeleri dışında topraklar kiralayıp ürettikleri bu tarımsalları bizim gibi yanlış tarım politikaları sonucu dışa bağımlı hale gelen ülkelere satmaktadırlar...
 
Çok basit en ucuzu hangisiyse onu alıyoruz şu aralar en ucuzu bimde çiçek yağı
 
  • Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@cazci her evde 20 seneden fazla tüketiliyorsa? Batıda oturanları bilmeyiz. Türk malına her zaman güveniriz... Ne de olsa dükkanımızda bu ürünler toptan perakende olarak satılır. Her aman bu yağları yeriz adı olur karam, dalsu, zade, trakyağ....
 
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz"...
Üretim süreçlerini ve gelecekte olacaklara daha geniş perspektiften bakıp öyle yorum yapmak daha bilimsel olacaktır..
 
@JusTiMe google akademikte ve ebsco da bununla ilgili epey calisma var. Tabi karsit calisma da var. Yumurta olayi gibi. Kimi oldurur kimi yasatir diyor.:( Genel olarak aycicek yagi hor gorulmus. Aycicek yagi isindiktan sonra icindeki omega 3 un tamamen kullanissiz hale geldigi kanitlanmis. Zeytin yaginda boyle bir durum yok.
 
  • Beğen
Tepkiler: JusTiMe
z@kadir karakaya zeytin yağının kokusu gidiyormuş bu doğru mu?
 
Geri