Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sizce Bisiklet Binerken Yorulduğumuz Zaman Yorgunluk Giderici İlaç Kullanılabilirmi??

Fabio

Üye
Kayıt
16 Temmuz 2007
Mesaj
15
Tepki
2
Şehir
İzmir
Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın doping'lerden bahsetmiyorum. Onlar tamamen zararlı zaten. Solgar'ın bilirsiniz gin-seng diye bir ürünü var yorgunluk giderici bitkisel bir ürünmüş, bisiklet bindiğimiz zaman cok yorulduğumuzda sizce kullanılabilrmi?
 
Scudo
Yorulduktan sonra hiç fayda etmez , düzenli bir kullanım ile vücut için yararlı olabilir fakat yorgunluğu çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum...
 
profosyoneller ne dusunur bilemem ama yorulmak insanlik hali diye dusunuyorum..
yani bu tarz urunlerle gidermek ne derece dogru bilemem, her ne kadar bitkisel kokenli de olsalar..
daha cok antrenman yaparak kondisyon yukseltmek uzun vadede daha dogru gibi geliyo bana..ama tabi tamamen amatorce benim fikrim...
 
Valla işin güzel yanlarında biride o bence,,uzun bir sürüşten sonra bacaklardaki yorgunluk..
Ha ne yapılabilir?
Eve gelinir, soğuk bir duş alınır, kırmızı şarap açılır, güzel bir müzik konulur ve ayaklar uzatılmış vaziyette bir BackWood puro yakılır..:cool:

Sen bunları yapma tabii (en azından alkol-puro kısmını)..Hatta Solgar falanda kullanma..Tamamen doğal deniyor ama bi bakarsın 5 sene sonra yan etkilerini görmeye başlarsın..
 
yorulmadan olmuyor,ne kadar antrenmanlı olsak bile hepimiz yoruluyoruz.ama bu yorgunluk halimizi dinlenerek ve karbonhidrat ağırlıklı yiyeceklerle birlikte bolbol sıvı tüketimi ile giderebiliriz.özellikle kramp ve kaılmalar için bol bol kayısı suyu içmeni tavsiye ederim.
 
yaptığın sporun bir anlamı ve faydası olması için katkı maddelerine gereksinim duyulmaması gerekir.Bol bol su için...
 
@Mr. Biggs

Bence bi streching yapılır sonra duş alınır ve yarım saat içindede 35-40 gr protein takviyesi yapılır.Daha sonrada mümkünse masaj çok çok faydalıdır. Şarap+puro için daha yaratıcı fikirler daha güzel olur herhangi bi fiziksel aktiviteden sonra alkol ve tütün normalden çok daha fazla zararlı olur...
 
@Başar

Bu ikisini birleştirse daha yararlı olur diye düşünüyorum ..
Direk meyva suyu iç , karbonhidrat içerdiğinden gereken enerjiyi alırsın ..
 
Yorgunluk giderici ilaç kullanırsanız vücut yorgunluğu kendi başına gidermeyi öğrenemez, normal şartlarda zaman içinde gelişirsiniz aynı eforda daha az yorulursunuz.
 
@bisikletci

Evet ama hazır satılan meyve sularının büyük kısmı rafine şeker ve posa dan üretilmiş.

Ben elma suyu ile sodayı karıştırıp içiyorum (Apfelschorle).
 
@nyx

Profesyoneller ne düşünür ben de bilemem (gerçi biraz biliyorum) ama Tıp Adamları tam da sizin dediğiniz gibi düşünüyorlar.

Doğru yoldasınız. Teşekkürler. ;)
 
@Mr. Biggs

Oh oh aferim???
Bunları Fabio yapmasın da mr. Biggs mi yapsın???
Fabio ya dokunur da, Mr. Biggs e mi zararı olmaz ???
Burası tekel bayisimi, sağlık köşesi mi?


Nice zorluklarla spor yapmaya çalışarak, zor gücün kazandığımız sportif performansı, kondüsyonu, içkiyle sigarayla harvurup harman savurursak, ne elimizde bir fayda kalır sevinecek ne de yan etkileri görecek bir 5 yıl ilave ömür.

Ben böyle laubali tavsiyelere kesinlikle sağlık köşesinde katılmıyorum. Espri mahiyetinde dahi olsa. Zira bu siteyi 7 den 77 ye tüm yaşlardaki üyeler ziyaret edebiliyor. Etmeseler dahi ilgili mesajın tavrı ve içeriği iyi niyetli ve hoş değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mr. Biggs
@Mesut Girgiç

hocamın Engin bilgilere hürmetle bir iki örnek vermek isterim müsadenizle

Şimdi ekmek parası kazanıyorsak sirkte ipsiz gösteri yapmamız makul olabilir belki, hani derler ya bunu evde denemeyin yada kişi işi gereği bazı sağlıksız ortamlara katlanmak zorunda kalabilir, savaşın ortasında iseniz uyku gidericiler hayatınızı kurtarabilir,ama bu tür uygulamalar sağlıklı olmak için spor yapanlarca yapılırsa yanlış olur, hemde çok.
 
@Fabio
gin-seng yorgunluk gidericiler içinde en masumu, bu ürünler tarım bakanlığı izniyle gelen ürünler yani otlar,(gerçi tütünde ot) her ot yaralı olacak diye birşey de yok.Ben kullandım olmadı:eek: ama mecbur olduğunuz dinlenmekle geçiremneyeceğiniz yorgunluklarla sınırlı kullanılmalı,Eğer kullanmak zorunda iseniz konusunda uzman dr kontrolünde sağlık bakanlığı izniyle üretilen formunu öneririm
 
Gin-seng vücuda yararlı doğal bir bitki kullanılmasındada hiçbir sakınca yok...

Bisiklete sadece gezmek eğlenmek için biniyorsanız normal besinlerinize + olarak hiçbir takviye kullanmanız gerekmez
 
@oxsy
sonuçta forumdaki insanların çoğu gezmek için biniyor ama 100 lerle km yapan insan sizin için az buzda olsa spor yapmış oluyor,bu durumda yarışılmayacaksa yada bundan gelir elde edilmeyecekse ne yapılmalıdır sorusu önem kazanıyor. spor olarakta yapılsa dahi performans arttırıcıları öneremeyiz.

Satılan extratların çoğunda etkili madde oldukça az tarım bakanlığı ruhsatlılarda zaten böyle bir şartta yok.Ruhsatsız kaçak getirilenlerin zati ne oldukları bile belli değil. Kavanozu bititrip hiç fark etmedi diyen onlarca insan tanıyorum. Kendim dahil.Unutmayalım tütünda birkaçyıl öncesine kadar zararlımı değilmi tartışılırdı sonra fazlası zararlıdır dendi sonrası malum.Bilinen zararının olmaması hatta faydalarının olması zararsız olduğu anlamına ne yazıkki gelemiyor. Keşke gelseydi. Bilinen bazı (bazıları için) faydaları da yok değil. Ama bu yukarda yazdıklarımı değiştirmiyor. ihtiyaç yokken yemek bile yemek zararlı.
 
Gezi ve eğlence için binen insanlar tabikide spor yapıyor. Onlar içinde + olarak bir takviye almaları gereksiz. Ama yarışıyorsanız ve yaptığınız sporda iyi olmak istiyorsanız dışarıdan takviye almak zorundasınız.

Ayrıca insanların ihtiyacı yokken ihtiyacı olmayan eylemlerde bulunmaları herzaman zararlı...
 
@oxsy

Tabiki size katılmamamak elde değil. Bunun sonderece bilinçli olması gerektiğini siz zaten biliyorsunuz ama tüm bu işe başlamak isteyen gençlerinde bilmesi, daha yolun başında yapacakları hatalarla ileriki yıllardaki başarılarını engellememeleri için bu kadar uzun yazdım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Oxsy
Arkadaşlar afedersiniz 1.5 gundru giremedim foruma, tartışmlara katılamadım.

Gin-seng 5 gün üst üste sınav olmuştu kullanımında çok işe yarıyor. Çok yorgun ve uykusuz oluduğum zamanlarda kullanıyorum kendimi dinç hissetmeme yarıyor. Yazdıklarınızı okudum teşekkür ediyorum. Ben bisiklete bindiğim zaman 35-38 km fln sürüyorum. Bisiklet binerken yanımda hep taşıyacağım. Çok mecbur kaldığımda kullanacağım.

Zararı na gelince babam 5 senedir bu solgar'ın ürünlerini kullanıyor. Hala da hiç bir yan etki fln yaşamadı.;)
 
Geri