Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sizce Değer Mi? - Komşumun Bisikleti

Gogitoğlu

Aktif Üye
Tepki
63
Merhabalar.

Apartmanın unutulmuş bölgelerine bir geziye çıktım bugün. Orada 20 yıllık kiracımızın çocuklarının gençken kullandığı iki bisikleti gördüm. Biri dağ biri ise yol bisikleti. Çocukların ikisi de evlenip baba ocağından gideli 10 yıl oluyor.

Yol bisikleti beni heyecanlandırdı açıkçası. Markası Dawes. Daha önce hiç tatmamıştım ince tekerlerin üstündeki o üstün sürüş keyfini. Bisikleti yerinden çıkardım. Tozlar gövdenin her bölgesinde sıradağlar oluşturmuştu adeta. Hortumla baştan aşağı yıkadım, bozuk yerlerini tamir ettim ve son olarak lastiklerini şişirdim. Ardından çıkıp tepesine bodrumda bir kaç tur attım.

Üzerinde "Handmade" etiketi var aletin. Ancak bisiklet çok eski, vites kolları kadronun üzerinde. Açıları bir tuhaf. Sizce bu bisiklet için komşumuzun kapısına dikilip "eeuuu şey visikletinizi kullanabilir miyim?" demeye değer mi?

NOT: bir adet kron xc1000'im ve eski bianchi bisikletim var. bisikletlerden kendi haremini kurma fikri insana çok çekici geliyor.

http://img683.imageshack.us/img683/7586/dsc05277v.jpg

http://img532.imageshack.us/img532/1237/dsc05278e.jpg

http://img686.imageshack.us/img686/7084/dsc05279w.jpg

Scudo
değer tabi neden deymesin ama o arkadaki kocaman stop lambasını çıkartıp küçük ve güzel birşey takarsan daha güzel olur ve bisiklet gerçekten efsane gibi gözüküyor hayırlı sürüşler:)

bence siz o bodrumda bir hazine bulmuşsunuz eğer kadro siğze göre de uygunsa hiç düşünmeyin bildiğim kadarıyla reynolds 531 borulardan yapılmış bir kadrosu var boyası da gayet iyi görünüyor çok fazla çizik falan yok gibi bence direk sahiplenebiliyorsanız sahiplenin bisikleti eskiyen formda olmayan parçaları değiştirin ömür boyu kullanın hatta çocuklarınız kullansın hatta toplayabiliyorsanız eski parçalarla toplayın daha güzel olsun:in: kadrodan vitesiş de çok dert etmeyin bence alışınca yadırgamazsınız yok olmadı stı kollar takıp oyle kullanırsınız :in: bence siz şimdiden gidin amcayla teyzenin elini öpün allahın emri peygamberin kavliyle güzel kızımızı kendi hareminize isteyin:D

• Beğen
Tepkiler: Gogitoğlu
Beklediğiniz hata...Hemen kapılarına gidip istemek iyi olur.Böyle bir bisikleti ayağa kaldırmak güzel olur:)

• Beğen
Valla ben bile heyecanlandım. :) Bence değer ama yinede son kara size düşer.Şimdiden hayırlı olsun...

• Beğen
reynolds o kesinlikle sahiplen derim öksüz kalmasın :) hoş yeni bir vites sistemi takılabilirmi acaba.Kadronun arkasını açtırarak araştırmak lazım.Benimde kafamda böyle eski bir kadro almak var ama istanbulda ypacak adam varmı bilmiyorum

Bodrumda çürüyeceğine siz kullanın.Hem sizin için , hem bisiklet için daha iyi olur.Trafiğe bir bisiklet daha çıkmış olur ne güzel :D

• Beğen
Yorumlar için teşekkürler, dahasına da muhtacım.
bu arada arka fren solda, ön fren ise sağda. baktım fren koluna, vida göremedim. bunun bir hal çaresi vardır heralde.

bence harika görünüyor. eski bir bisiklet ama hiçte yaşlı göstermiyor. ben olsam bir dakika durmam gider bisikleti isterdim.

• Beğen
@Emre Gökyiğit

niye olmasın ki bisikletçiler bunun için car :D bence çok güzel bir bisiklet, birinin hakkını vermesi lazım :rolleyes:

• Beğen
@derşan sezer

Eğer arka çatal açıklığı 124 125 126 mm ise sorun olmadan kendin de yapabilirsin yani arka tekeri takarken biraz esnetirsin olur :in:

Aynı fikir bir ara bende de vardı. Bir tane yol bisikleti görmüştüm 71 model. Sonra vazgeçtim, adam 400lira istedi!

@Emre Gökyiğit

Herhalde var benimde eski mondia marka reynolds tubing bir kadrom var fren tellerini ilk değiştirirken bende bulamamıştım ama sonra buldum freni sıktığın zaman kolun üst kısmında bulunan boşluktan içeri 5mm uzun bir alyan sokuyorsun o yerini buluyo zaten gevsetım çıkartıyorsun sonra yine aynı şekilde takıyorsun :in:

• Beğen
Kadro çok büyük, boyuna uygun değilse hiç uğraşma derim. Boyuna uygunsa da çok para vermemeye çalışmak ve tamirini minimum bütçeyle bitirmek lazım. Reynolds 531 değil, muhtemelen 500 ya da 501 tüplerden yapılmıştır (tek kalınlıklı). Ben de senelerce Dawes kullandım, alt-orta seviye bisikletler yaparlar. Touring bisikletleri ile ön plana çıkmış bir marka. Resimler detaylı değil ama genel anlamda durumu fena görünmüyor. Parlat-cilala usulü ve noktasal rötuşlarla hayata dönebilir. Bu bisikletleri güvenli şekilde yürür hale getirmenin tek sıkıntısı, frenler ve lastiklerin maliyetinin bisikletin değerini geçebilmesidir. O yüzden baştan bir bütçe yapmanı öneririm. Belli bir rakamın üzerine çıkınca yine eski ama daha değerli bisikletler bulmak mümkün olabiliyor.

Valla satarsa ben talibim.. Para edecek bir bisiklet değil ancak SS veya fixie yapılabilir... Tabi fixie göbeğin vede jant çemberlerini hesaba katınca pekte ucuz yollu olmasada yinede değerlendirilebilir.

• Beğen
Geri